Debuterte som proffbokser

03.07.2019

Kevin Grønlund (23) er tidligere omtalt på disse sider. https://www.mizuchi.no/2013/02/25/nordmenn-som-muay-thai-utovere-i-thailand/ og https://www.mizuchi.no/2013/02/28/legendariske-lumpinee-stadion/. Kevin er sønn av en av mine venner og kontakter i Thailand, Rolf-Henry Grønlund. Pappa Rolf-Henry har selv drevet med boksing og har vært kampsporttilhenger hele sitt liv. Han er opptatt av at sønnen får anledning til å leve ut drømmen om proffboksing, men er klar på at studiene må gå hånd i hånd med idretten. Selv har Rolf-Henry to mastergrader og har gjort det sterkt innen næringslivet.

Shihan Henriksen, pappa Rolf i bakgrunnen, Kevin og mamma Tukta på fightnight

Kevin har vokst opp i Bangkok med mor fra Thailand og far Rolf-Henry fra Norge. Kevin trente Tang Soo Do (tette bånd til taekwondo) fra han var ganske liten, for så å trene muay thai og etter hvert ren boksing. Han bodde og studerte noen år i Norge, hvor han bokset for Sportsklubben 09. Han rakk å gå ca. 35 kamper innen amatørboksing, og rakk å bli kåret til en av landets beste nykommere tidlig i sin amatørkarriere, før han nå skulle debutere blant proffene i Pattaya, Thailand.

Det var satt opp fightnight på en av Pattayas mest kjente nattklubber, og det ble avviklet åtte kamper denne kvelden. Begge kjønn og representanter fra en rekke land ga det hele et internasjonalt snitt, og arrangementet stod til topp karakter takket være storskjermer og repeat av essensielle hendelser i rundene i pausene mellom rundene.

Kevin i hvit shorts klar i ringen

Kevins motstander var Datsun Hongthong (33). Kampen gikk i klassen under 63,5 kg og over seks runder. Hongthong har 150 muay thai-kamper, 22 kamper som amatørbokser og fem kamper som profesjonell bokser bak seg i Japan. Han veide inn på 62,5 kg, mens Kevin var en snau kilo tyngre. Begge var åpenbart usedvanlig godt trente, og de som trodde de skulle få se en sedvanlig offensiv thai mot Kevin, tok feil. Begge gikk taktisk, smart og teknisk. Dette var kanskje kveldens mest taktiske og tekniske kamp, ingen sluggerkamp, men nærmest sjakk i kampform.

Begge var svært bevegelige gjennom alle seks rundene. De forsøkte å finne åpninger og stikke hverandre med forskjellige kombinasjoner. Kevin gikk southpaw (høyre benet foran), og Hongthong gikk tradisjonelt med venstre ben fremme. Det ble da også et særdeles jevnt oppgjør hele veien gjennom de seks rundene. Hongthong hadde nok mest initiativ de første to rundene da Kevin ikke tok sjanser, og han var taktisk og smart, mens det jevnet seg ut i tredje runde. De tre siste rundene synes undertegnede (og ekspertene) at Kevin kombinerte noe bedre enn motstanderen. Dette var også nødvendig for at Kevin skulle kunne hale i land seieren, etter at Hongthong hadde tatt de første to rundene. Etter at dommerstemmene var talt opp, hadde de tre dommerne 58 – 57, 57 – 57 og 58 – 57. To hadde knepen seier til Kevin og den tredje uavgjort. Stort jevnere kunne det ikke ha vært, og dette kunne ha bikket begge veier.

Kevin utropes til vinner

Jeg tok en prat med Kevins trener siste fem ukene mot kampen, og som sto i hjørnet under kampen, Jay R. Chrisologo, som sa seg enige med dommerne i at det var et særdeles jevnt oppgjør, men hvor Kevin hadde kombinert hakket bedre enn motstanderen de siste tre rundene. Video viste også at Kevin hadde et par kombinasjoner som virkelig kunne gjort vei i vellinga hadde han satset hakket hardere. Men, de hadde valgt en taktisk og teknisk vei mot en motstander som var svært rutinert og bevegelig.

Dette var en flott debut av Kevin Grønlund, som definitivt gav ham mersmak. Vi hadde lunsj sammen dagen etter, Kevin, pappa Rolf-Henry og undertegnede, og Kevin fortalte at han ikke hadde fått noen tunge treffere til hodet, men noen tunge til kroppen. Han berømmet motstanderen for å være svært bevegelig og vanskelig å treffe, og var klar på at dette kunne gått begge veier. Han hadde ingen skader og var klar for trening mot neste kamp, som skal gå om et par måneder.

Vi gratulerer Kevin med seier i sin første profesjonelle kamp, og ser ikke bort fra at han ved en anledning i fremtiden vil komme innom vår dojo og undervise oss litt i boksing.

Shihan Henriksen på Pattaya-Beach

Av Geir V. Henriksen

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.