Mizuchi

Klubben ble stiftet i august 1977 av Geir V. Henriksen. Treningen foregikk på diverse skoler inntil klubben fikk fast tilholdssted i lokaler på Bærums Verk i 1985 og siden på Dønski i 2011. Her er klubbfasilitetene for karate  blant de beste i Europa.

Per desember 2019 er medlemmenes aldersspenn fra 5 til 68 år. Mizuchi er den karateklubben med flest høyest graderte svartbelter og flest svartbelter i Norge. Den er også karateklubben med flest norgesmestere, totalt 413 NM-gull (per oktober 2022), flest kongepokalvinnere (25), og flest gull i nordisk mesterskap, 33 i alt. Mizuchi har også, som eneste norske klubb,  medaljer fra både EM og VM, junior og senior og har hatt finalister i samtlige stevner: Premier League, karatens World Cup, i stevnene Dutch Open, Istanbul Open og German Open.

Historien bak navnet er at Jupiter bruker 12 år på å gå rundt solen. I den gamle kinesiske og japanske tidsregningen hadde man et dyr for hvert av disse 12 årene. Dette dyret gikk igjen hvert 12. år. Det året klubben ble stiftet ville vært slangens år. Slange på Japansk er Hebi, men den gammel-japanske måten å uttrykke slangens år var Mizuchi.

Stilarten som trenes i klubben er en tradisjonell Japansk stilart – Shito Ryu. Klubben er organisert innenfor den verdensomspennende stilartsorganisasjonen Inoue-Ha Shito-Ryu, Norges Kampsportsforbund og Norges Idrettsforbund. Klubben driver også med konkurransekarate.

Klubbens grunnlegger, Geir V. Henriksen, er hovedtrener og leder av Mizuchi Karateklubb (se “Trenerprofiler”). Han er Norges høyest graderte hovedinstruktør. Henriksen har gjennomgått forbundets trenerutdanning, og har hatt en rekke tillitsverv i krets og forbund siden 1976. Foruten meritter innen roing og ishockey/bandy har han NM-gull i kata individuelt, katalag, kumite individuelt og kumite lag – i alt 10 NM-gull.

Klubbens treningslokaler:

Adresse:
MIZUCHI KARATEKLUBB
Dønskiveien 43C
1346 Gjettum

Sist oppdatert: 09.12.2019