Karatetrening i Mizuchi

Hva innebærer det å være medlem i landets fremste karateklubb?

Det finnes mange grunner til at mennesker i alle aldere ønsker å begynne å trene karate. Generelt handler det om å lære seg selvforsvar og å trimme/trene på en spennende og annerledes måte enn det å løpe langs veien eller løfte jern i et studio.

Dette er også motivasjonen til de fleste som trener hos oss. Et fåtall av våre medlemmer ønsker å drive det så langt at det blir konkurransevirksomhet.

Vårt tilbud er derfor i hovedsak lagt opp for de som ønsker å drive med tradisjonell karate, og i hovedsak på kveldstid. Vi har også tilbud til de som ønsker personlig trener på dagtid i tidsrommet 12 – 17. PT trening var vi en av de første klubbene i landet som startet med, og dette tilbudet finnes kun i en håndfull av landets cirka 150 klubber.

Mizuchi har noen av landets beste og mest erfarne karateinstruktører, som gjør at vi stadig har medlemmer som trener så lenge at de oppnår svart belte. Dette tar vanligvis 5 år med trening 2-3 ganger i uken. Klubben har for tiden nærmere 50 aktive svartbelter, hvorav de mest erfarne har drevet med karate i nærmere 40 år. Ca. 15 av disse er instruktører.

Karate gir deg trening i koordinering, memorering, styrke, balanse, smidighet og kondisjon. I tillegg styrker det deg mentalt på flere måter, gjennom at du vil føle deg tryggere i forhold til vold, og ved at du gjennomfører belteprøver hvert halvår. I tillegg tror vi på en sunn sjel i et sunt legeme.

Karate er noe en kan holde på med hele livet, og hvor som helst. En trenger ikke mye plass for å kunne trene en del av de øvelsene man etter hvert lærer seg, for seg selv. Er man ute og reiser, er et hotellrom stort nok.

Treningen i klubben består av forskjellige oppvarmingsøvelser, smidighetstrening, teknisk karatetrening og styrketrening. Man graderer seg som regel hvert halvår, og skifter dermed beltefarger. Beltefargen sier noe om hvilket nivå du er på. Man starter med hvitt, så er det gul stripe, og slik blir det mørkere og mørkere belter til man etter ca. 5 år tar svart belte.

Våre yngste medlemmer er 6 år og trener på barnepartier, mens våre eldste er godt opp i 50/60-årene og trener på ungdom/voksenpartier. Vi har en rekke familier hvor flere familiemedlemmer trener sammen. Når man er 13 år og eldre, er partisammensetningen ut fra belter/ferdighetsnivå og ikke alder.

Klubben ble dannet i 1977, og det er medlemmer fra den tiden som fortsatt er aktive i klubben. Mizuchi har de siste 10 årene vært landets ledende og mest aktive konkurranseklubb. Vi har landets beste tilbud til de som ønsker å drive karate som konkurranseidrett.

Flere opplysninger ligger under organisasjonsinfo i menyen til venstre på vår forside. Der kan du også se flere detaljer om hvilke resultater klubben har oppnådd i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Vi ønsker deg velkommen til gratis prøvetime i Mizuchi karateklubb.