KLUBBEN SUVEREN I NM FOR LAG

30.11.2014

Stilte i fem av 10 klasser og vant alle fem.

Som vanlig hadde vi forberedt oss godt, og noen av de som er våre beste, men som ikke har anledning til å trene så mye, stilte opp og gjorde fremragende innsats og tok gull. Også på dommersiden gjorde Mizuchi seg bemerket: Morten Lein og Erik J. Berg gjorde en flott innsats og fikk skryt av andre norske, internasjonale dommere.

Kata

I kata gutter ungdom 12/13 år hadde vi Andreas Dieserud (13), Christian Thaulow Steen (12) og Fredrik Sundby (13) på laget. De gjorde en flott Bassai Dai, og var ikke til å true. Guttene trener bra, og konkurrerer også vanligvis i kumite. I lagkumite, hvor det ikke er vektklasser, blir de litt for lette foreløpig, men i lagkata tok de altså sitt første NM gull.

Gull til Fredrik, Andreas og Christian kata gutter ungdom

Gull til Fredrik, Andreas og Christian kata gutter ungdom

I jenter åpen klasse, hadde vi Camilla Thon Skaanes (17), Mariam Skogland (13) og Ronja Ek (15) på laget. De gikk Seienchin, og i finalen møtte de et seniorlag fra Tiger k.k, Oslo. Her var det heller ingen tvil, og seier til våre jenter. Alle tre jentene konkurrerer også i kumite. Camilla var også med på et lag som vant kumite og Ronja var med på to lag som tok gull senere på dagen. Disse jentene er allsidige karateutøvere som behersker begge disipliner i karate.

Gull til Camilla, Ronja og Mariam i kata jenter, åpen klasse

Gull til Camilla, Ronja og Mariam i kata jenter, åpen klasse

Kumite

Vi hadde et jentelag i kadett (14/15 år) som bestod av Eirill Bungum, Ronja Ek, Tilde Eriksen Eine og Aina Svendsen. I finalen fikk Tilde, Ronja og Eirill gått kamp, mens Aina var reserve. Tilde åpnet finalen mot Vågsbygd med å vinne 3 – 0 etter skarpe og hurtige teknikker. I andre kamp vant Ronja Ek 1 – 0, og dermed var lagkampen avgjort. Fordi man ønsker at den tredje utøveren skal få gå også (i lag-NM) gikk Eirill siste kampen, som endte 0 – 0. Solid av jentene mot sterk motstand.

Gull til Ronja, Tilde og Eirill i kumite jenter, kadett

Gull til Ronja, Tilde og Eirill i kumite jenter, kadett

I klassen for ungdom/kadett/jenter, hvor det ikke er lov å ha mer enn to jenter fra samme aldersgruppe, stilte vi med Camilla Thon Skaanes (junior), Eirill Bungum (kadett) og Ronja Ek (kadett). Først ut i finalen mot Tyholmen, Arendal, var Eirill, som møtte en utøver som etter gjentatte kontakter ble disket, og dermed seier til Eirill med åtte poengs overvekt. Neste var Ronja, som vant 2 – 0, og dermed var lagkampen avgjort før den siste kampen som Camilla vant 3 – 2. Jentene hadde full kontroll, men motstanderne bet godt fra seg.

Gull til Camilla, Ronja og Eirill i kumite jenter, ungdom/kadett

Gull til Camilla, Ronja og Eirill i kumite jenter, ungdom/kadett

Dagens siste finale var senior herrer. Vi har tre veldig sterke utøvere, som dessverre prioriterer studier og familie, så full satsning er ikke på plass. Men, de er meget gode. Superveteranen Jørn Ove Hansen (43) var igjen med og viste at han fortsatt er meget god teknisk og fysisk. Brødrene Amroun er tekniske begavelser, og spesielt Mikael Amroun vartet denne gangen opp med super teknikk. Når da storebror Arik er bunnsolid, var motstanderlaget Tiger k.k, Oslo, i skikkelig hardt vær. Mikael Amroun møtte en utøver som var 20 kg tyngre, og 15 cm høyere, men Mikaels hurtighet og teknikk utgjorde en stor forskjell, og dermed ble det 8 – 0 før full tid. Hvor han fikk ushiro mawashien fra i en situasjon i kampen, er nesten et mysterium. Men vakkert var det. I andre kamp møtte Arik den tidligere landslagsutøveren Steffen Larsen, og Arik hadde full kontroll mot en hardt arbeidende Larsen. Arik var hurtigere stort sett hele veien, og det ble seier 4 – 1 til Arik, og lagkampen var avgjort før siste kamp. Siste kamp var Jørn Ove mot Tigers unge senior, Halvor Grønvold, som er aktuell for landslaget. Jørn Ove hadde også full kontroll, og brukte sin rutine, blikk og timing til å overliste unge Grønvold. Seier 2 – 1 til Jørn Ove. Imponerende av våre.

Gull til Mikael, Jørn Ove (med Martin) og Arik i kumite, senior herrer

Gull til Mikael, Jørn Ove (med Martin) og Arik i kumite, senior herrer

Nestleder i karatestyret, Åge Thoen, tidligere Norgesmester, uttalte etter seniorfinalen at dette var bedre karate enn mye av det han hadde sett i VM for noen uker siden. Han var rett og slett imponert. Hadde bare brødrene Amroun villet satse…… I kumite scoret vi 25 poeng, og slapp inn seks. Det sier også litt.

Vi har et meget sterkt senior damelag med Ariana Alic, som har sølv fra Banzai Berlin, gull fra Göteborg Open og 7. plass fra verdenscupstevnet i Tyskland i høst, Maria B. Roll, som er nordisk mester av året, har 7. plass fra EM og gull i Göteborg Open, og Gitte H. Brunstad, som er nordisk mester, vinner av Banzai Berlin, Göteborg Open og sølvvinner i VM. De fikk dessverre ikke noe lag å gå imot, og det er første gang i historien at det ikke blir avviklet damer sr. lag, siden dette ble innført på 80-tallet. Jentene på vårt seniorlag stilte derfor opp i helgen for å trene med og motivere våre to u.18 jentelag, og det så ut til å slå positivt ut med seier for begge lag.

Norges beste lag-klubb

Norges beste lag-klubb

Lag-NM i Oslo ble spesielt preget av to ting: Negativt er bekymringsverdig dårlig rekruttering på landsbasis og positivt for oss er at Mizuchi vant fem av 10 klasser. Forbundet har en tøff oppgave i året som kommer med å få løftet nivået og bredden på konkurransetreningen rundt om i klubbene, samt å samle alle konkurranseinteresserte til årets viktigste begivenhet her hjemme, individuelt og lag-NM.

Medaljestatistikk for NM for lag 2014:

 Klubb Gull  Sølv  Bronse 
 1. Mizuchi KK

 5

 2. Tiger KK

 2

 3

 3. Sarpsborg KK

 2

 1

 4. Sentrum Kampsport, Sarpsborg

 1

 2

 5. Troll KK, Oslo

 2

 1

 6. Vågsbygd KK

 2

 1

 7. Tyholmen KK, Arendal

 2

 8. Bærum Kampsport

 1

 

Ledelsen gratulerer med fremragende innsats og knall avslutning på nok et fantastisk karateår for klubben!

 

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.