Dermed bør Gitte ha gode muligheter til avansement. Fakta og spekulasjoner kommer under.

Etter at jentene har vært i Stavanger en uke og trent med landslagstrener Wayne Otto, er de nå i Tyskland. Tirsdag kveld ble trekninger bekjentgjort, og undertegnede gjør en vurdering her, samt spekulerer ut fra tidligere stevner dette året og kjennskap til våre og internasjonale utøvere.

Gitte H. Brunstad har trukket Island i første kampen. Gitte er Nordisk mester av året, og bør derfor kunne avansere til 2. runde. Her vil hun i så tilfelle møte Tsjekkia. Ingen tsjekkiske har slått Gitte i fjor eller i år, så det burde normalt være mulig med avansement til 3. runde. Her vil det stå mellom flere land, men ingen av utøverne er uoverkommelig for Gitte, slik at kvartfinale vil kunne være mulig.

I kvartfinalen vil Gitte etter all sannsynlighet møte den tyrkiske utøveren hun har tapt for to ganger, men Gitte kan ta henne. Gitte tapte knepent 0 – 1 for henne i Istanbul Open i begynnelsen av september, så alt er mulig. Skulle hun ta den kampen, vil hun i semifinalen mest sannsynlig møte en av følgende tre lands utøvere: Østerrike, Sveits eller Japan. Normalt sett vil dette være den aller vanskeligste nøtten å knekke, men Gitte har slått Østerrike før, og er hun kommet så langt, kan alt skje. Finalist på den andre siden tror jeg blir regjerende europamester fra Russland, som også Gitte har slått før. På papiret er dette den beste trekningen.

Noe er fakta og resten er spekulasjoner. Gitte har kapasitet til å slå hvem som helst i sin klasse, men man skal ha flaks, og mange marginer på sin side. Videre spørs det hvordan spissingen de siste 1 1/2 ukene har vært. Gittes klasse starter onsdag kl. 17.00.

Maria B. Roll har trukket Ecuador i første runde. En erfaren utøver, men ikke umulig for Maria. Skulle hun vinne den, står det mest sannsynlig en meget god egyptisk utøver for tur. Vi kan ikke forvente at Maria greier denne utøveren, som har medaljer fra karates verdenscup. Maria har også flere andre sterke utøvere dersom hun skulle komme videre, så hun har kanskje den tøffeste trekningen av de norske. Marias klasse starter torsdag kl. 09.00.

Bettina Alstadsæther har trukket Frankrikes utøver i første runde. Bettina slo henne klart i Østerrike Open i forrige måned, så alt er mulig, men jeg tror det blir tøft. Skulle det bli seier her, står Venezuela for tur, og også her er det mulighet. Kanskje enda større mulighet. Tar hun den, vil det i så tilfelle bli Luxemburg i 3. runde, tror jeg. Denne utøveren er svært dreven og har en rekke topplasseringer i verdenscupen og sølv fra årets EM. Dette blir en tøff oppgave, men ikke umulig. Skulle hun vinne denne kampen tipper jeg at neste blir mot Kroatia, som hun tapte 0 – 5 for i Østerrike. Det blir i så tilfelle nok en tøff nøtt. Skulle det mot formodning bli seier i denne kampen, står mest sannsynlig Japan for tur.En meget tøff trekning også for Bettina. Bettinas klasse starter torsdag kl. 10.30.

I lag damer har Norge trukket Peru i første runde. Dette laget kan slås. I neste runde blir det i så tilfelle Tyrkia. Tyrkia er regjerende europamestere, så jeg tror det stopper der. Men det kan bli rekval, og i så tilfelle blir det enten Østerrike eller Egypt. Begge kan slås, men jeg tror de blir et nummer for store for våre. Lag starter fredag kl. 13.30.

Alt kan skje i konkurransekarate. Det vet alle som har vært med en stund. Det er 107 nasjoner med, og kun den beste utøveren i hver klasse i hvert land får delta. I hver av klassene Norge stiller i, er det 50 – 60 motstandere (alle 107 land stiller ikke i alle klasser).

Vi snakker om en idrett som er større enn alle vinteridrettene, og som er større en 15 av de 26 idrettene som deltok i sommer-OL i London. En idrett som har utviklet seg voldsomt de siste 15 årene. Dette er toppidrett med beintøff konkurranse, hvor Norge er rendyrkede amatører, mens mange av våre motstandere er “statsproffer”, som vil si at de får til livets opphold og vel så det for å drive med sin idrett. Egypt har 1,1 millioner utøvere og 60 heltidsansatte. Norge har 15 000 utøvere og ingen heltidsansatte. Det er disse forholdene vi kjemper under. Vi kan derfor ikke forvente mirakler i et VM.

Dersom Gitte får og har fått den nødvendige oppfølgingen de siste halvannen ukene og under kampene i VM, tror jeg hun kan nå langt i dette VM. En medalje er ikke urealistisk dersom alt er på plass. Det ville i så tilfelle være fantastisk.Videre tror jeg Maria går ut i første eller andre runde, siden hun har en tøff trekning. Bettina tror jeg går ut i første runde, men tar hun den, tror jeg hun tar andre runde, men går ut i tredje runde, også hun med en tøff trekning. Laget tror jeg går ut i andre runde, også de med en skikkelig tøff trekning etter første runde.

Ingenting ville gjort meg mer glad enn om jentene gjør mine tips til skamme og oppnår bedre resultater enn jeg tror. Alle individuelle bronsefinaler og finaler kumite går lørdag. Alle lag bronsefinaler og finaler går søndag, samt det samme for kata individuelt.