Mange resultater å glede seg over, men seminaret med Sensei Antonio Oliva Seba 8. Dan, var bare helt fantastisk.

At klubben besitter noe av den beste kompetansen som finnes i dette landet når det gjelder karate, viser våre resultater gjennom mer enn 20 år. Det er derfor ikke lett å imponere våre kyndige trenere, men det klarte Sensei Oliva Seba.

Instruktørene( fra v.) Sensei Terje Årdal, Vågsbygd k. k., Sensei Mikael Ek, Shihan Geir Henriksen, Sensei Antonio Oliva Seba og Sensei Juan Lopez, Sarpsborg k. k

 

 

Hans systematiske metoder og glimrende pedagogikk gjorde oss nesten stumme av beundring. Shihan Henriksen sa på forhånd at Sensei Seba er regnet for å være verdens beste på taktikk, analyser og metoder når det gjelder konkurransekumite. Og det forstår vi nå, etter å ha vært med på seminaret.

Instruktører og unge utøvere på seminaret

 

Tjuefem av de beste ungdommene i landet fra seks klubber, samt noen av de mest erfarne trenerne i landet deltok. Trenerne har allerede avtalt med Sensei Seba om et nytt seminar siste helgen i august neste år. De trenerne som deltok er blant de beste i landet, men de gikk ikke av veien for å si at de ble læregutter i denne sammenhengen.

Mini Cup i Sarpsborg ga mange seire

Våre yngste konkurranseutøvere, som var for unge til å delta på seminaret, dro til Mini cup i Sarpsborg og gjorde det skarpt der. De var uten trenere, siden disse var på seminar. Det ble bronse i kumite på Artur Saidov i 11-årsklassen etter litt for mye kontakt.

Derimot vant Jarl Furuberg sine kamper i 10-årsklassen med poengene 9-1 og 9-0 etter å ha skåret blant annet tre ippon.

Jarl til venstre (arkivbilde)

 

I kata vant Amund Hillestad klassen kata gutter 11 år, mens Cornelius F. Johnsen vant sine to katarunder.

Amund (arkivbilde)

 

 

 

Cornelius (arkivbilde)

 

Topp av Gitte i verdenscupavslutning i Østerrike 

I karates verdenscup, Premier League, i Østerrike 11.-12. oktober, hadde Maria B. Roll trukket europamester fra Kroatia i første runde i -61 kg, og her ble det tap 2-5. Europamesteren tapte senere, så det ble ikke rekval for Maria.

Gitte H. Brunstad vant sin første kamp i -68 kg med poengene 4-0 mot Belgia. I neste stod kanskje verdens beste i denne klassen for tur, Alisa Buchinger fra Østerrike. Gitte tok ledelsen, men var ikke våken nok, og det ble 2-3 tap. Buchinger gikk til finale, og Gitte fikk rekval. Her møtte hun Tysklands VM-uttatte, men Gitte var suveren og vant 5-0. I neste kamp ble det sier 1-0 mot Bosnia-Hercegovina, og dermed bronsefinale for Gitte. Her møtte hun europamesteren fra Russland. Da ledelsen var 2-1 til Gitte kort tid før slutt, ble Gitte disket for gjentatte ulovlige handlinger. Likevel, en flott plassering for Gitte.

Gitte (arkivbilde)

 

Styret takker Sensei Antonio Oliva Seba for et uforglemmelig seminar og gratulerer våre utøvere som ikke fikk vært med på seminaret med flotte resultater!