Vi får stadig frem nye talenter.

Mens mange var på høstferie, trente våre konkurranseutøvere to ganger om dagen for å forberede seg til Heian Cup i Sverige, i slutten av høstferien.

Lørdag gikk Heian Cup i karate for u. 21 år for 14. året på rad. I år deltok 44 klubber fra Sverige og Norge. Vi hadde med 11 utøvere, én dommer, én coach og flere ledere Totalt var det 31 personer tilknyttet klubben som var på tur. Det sosiale er viktig, og det ble godt ivaretatt med sosial sammenkomst både fredag og lørdag kveld.

En fornøyd Amund Hillestad med Shihan Henriksen

Heian Cup lørdag og matcheleiren søndag ble flott avviklet av de dyktige arrangørene i Karlstad karateforening. Leder Lennart Larsson har en solid stab av dyktige medarbeidere, som gjennomførte arrangementet prikkfritt på åtte matteområder før lunsj og fem områder etter lunsj lørdag. Søndag var de verter for treningssamling for Sveriges ungdom og juniorlandslag, hvor også våre 13 år+ deltok.

Det var mye å glede seg over under Heian Cup, og vi hevdet oss sterkt i både kata (mønster) og kumite (kamp) denne gangen. Det ble scoret med nesten alle mulige teknikker fra Mizuchis utøvere. Avanserte kombinasjoner selv våre beste seniorer sliter med å få inn.

Det startet lørdag morgen med at debutant Amund Hillestad vant kata gutter 11 år, og han var nok en av hallens mest fornøyde personer. Han har kun konkurrert i Mini Cup hjemme, så dette var første “store” konkurranse. Han gikk Bassai dai flott i flere runder og vant klassen. Et nytt Mizuchitalent på gang.

Amund på toppen av pallen

Artur Saidov lyktes ikke helt i kumite gutter 11 år denne gangen og måtte se seg slått av gode motstandere.

I gutter 12 år vant Christian T. Steen både kata og sin kumiteklasse, og ble stevnets beste utøver med disse seirene. I kumite var han klart den minste og letteste i sin klasse, men god teknikk og smart fighting gjorde at han var best.

Christian var bestemann

I 13-årsklassene ble det bronse i kata til Fredrik Sundby, mens han vant sin klasse i kumite. På jentesiden tok Mariam Skogland bronse i kumite og ble nummer fem i sin kataklasse med 20 utøvere.

Fredrik til topps i kumite

I 14/15 års klassene vant Tilde Eriksen – 54 kg etter tøff og smart fighting.

Tilde fikk gull i kumite

Kirill Saidov fulgte også opp med bra fighting og tok sølv på guttesiden.

Sølv til Kirill i kumite

Eirill Bungum var bortreist i høstferien og fikk ikke den oppkjøringen hun skulle, men kjørte bra og endte til slutt på bronseplass i + 54 kg. Det var små marginer som skilte henne fra finalen, og vi tror at med like god oppkjøring gjennom høstferien som de andre fikk, så hadde edlere metall vært på plass.

Bronse til Eirill i kumite

Carl Gustav D. Myreng (17) tok bronse i sin klasse – 61 kg 16/17 år.

Carl Gustav tok bronse i kumite

I u. 21 år måtte Ariana Alic (19) gå fra – 53 kg til + 60 kg klassen siden ingen utøvere under 53 eller 60 kg deltok. Hun vant første kampen sin før full tid, men gikk så på tap uten å få rekval.

Silje M. Vedvik hadde w.o i første runde, men tapte andre runde uten å få rekval.

Honnør også til Mizuchis dommer, Malene J. D. Myreng, som satte av lørdagen til å dømme. Hun fikk mye skryt av mattesjefene, og gjorde en flott jobb.

Malene som hoveddommer

Etter stevnet var det bankettmiddag og sosialt samvær på hotellet. Fredrik hadde i forkant vært i badstuen, og fikk seg en lærepenge om at man ikke heller brus på badstuovnen. Det avstedkommer så mye røyk at brannalarmen går, folk må evakueres og brannvesenet rykker ut. Badstuen ble stengt for helgen. Vi regner med at alle yngre lærte noe av dette “uhellet”. Men, alle koste seg på banketten og det sosiale stod også til topp karakter ut i de små timer.