Vi tok to gull, tre sølv og to bronse.

Seksten hundre påmeldte fra 200 klubber og 27 nasjoner deltok i den 9. utgaven av Banzai Cup i Berlin. Fra Norge deltok 8 klubber med 27 utøvere. Vi deltok med 10 utøvere og var Norges suverent beste klubb i dette gigantstevnet.De andre norske klubbene tok til sammen fire bronsemedaljer.

Arik og Mikael bodde på barnerom på hotellet

Shihan Henriksen beundrer stjernehimmelen på barnerommet

Våre yngste, Mariam Skogland (13) og Fredrik Sundby (13) vant begge sin første kamp. I andre runde møtte Mariam en av de beste i sin klasse, og Mariam hadde flere gode forsøk på scoringer, men det ble knepent tap. Motstanderen tapte senere semifinalen, og dermed ingen rekval for Mariam. Fredrik vant sin andre kamp, men i tredje runde ble det tap etter et jevnt oppgjør størstedelen av kampen. Motstanderen var en av de beste i den store klassen med 55 utøvere, men tapte dessverre semifinalen, og dermed ingen rekval for Fredrik. Motstanderen tok bronse. Ronja Ek (14) fikk det ikke helt til i verken kata eller kumite denne gangen. Carl Gustav D. Myreng, tapte for en av klassens beste, etter å ha ledet 3-1. Små marginer, men Carl Gustav fikk med seg gode impulser til videre trening. Heller ikke Silje M. Vedvik fikk det til å stemme og måtte se seg slått i første runde.

 

Maria B. Roll tapte 1-7 i sin første kamp mot polske Kamilla Warda, som ble nummer 4 i verdenscupen i fjor i vektklassen over. En veldig erfaren og teknisk god utøver. I åpen klasse trakk igjen Maria samme utøver, men denne gangen hadde vi analysert den forrige kampen nøye, og mente vi hadde løsningen. Dette stemte bra, og Maria ledet 2 – 0 til 3 sekunder før slutt, men ble da disket for hard kontakt. En kjempematch av Maria, og Shihan mente det var den beste kampen han har sett Maria gå, inntil det stod igjen 3 sekunder. Maria var sammen med Gitte og Bettina Alstadsæther på det norske laget som tok bronse i lagkamp damer, under landslagstrener Wayne Otto sin ledelse.

Mizuchi – Norges beste klubb i Berlin

 

Arik Amroun tapte første kamp i + 84 kg, men bestemte seg for å reise seg skikkelig i åpen klasse. I første kamp hadde han trukket vinneren av sin egen vektklasse, en sterk greker som har VM-sølv fra tidligere, samt vunnet Paris open og andre store stevner. Men, Arik var i det fryktløse, umulige hjørnet, og feide motstanderen av banen med 5 – 0. Noe som virkelig var fortjent, og som satte stoltheten til grekeren på en alvorlig prøve. I følge Shihan var det den beste kampen han har sett Arik gjøre. Arik gikk videre, og videre og til slutt var han i semifinale, hvor det ble et knepent tap 0 – 1 for en fra Guatemala. Arik var da sliten, og noe av kampgnisten var slukket. Men i bronsefinalen blusset den opp igjen, og bronsefinalen ble vunnet 8 – 0 på under ett minutt.Topp av Arik!

 

Ariana Alic gikk veldig bra i u.21 – 53 kg. Hun slo først en utøver fra England, så en fra Skottland, for så å møte en utøver fra Ukraina i finalen. Her ble det tap, men veldig bra av Ariana.

 

Gitte H. Brunstad (23) og Mikael Amroun (23) tok Norges gull, og det i de to gjeveste individuelle klassene, åpen klasse senior damer og herrer. Dette har ikke Norge klart tidligere. Det var 31 utøvere i damer åpen klasse. I finalen slo Gitte en utøver fra Danmark, mens Mikael Amroun slo utøveren fra Guatemala som hadde slått broren Arik i semifinalen. Det var 28 utøvere i klassen.

Gitte H. Brunstad, gull i åpen klasse

Gitte er en av de norske utøverne som satser hardest på sin idrett, og har vært Norges beste utøver på kvinnesiden de senere årene. Hun er hurtig og sterk, og leser spillet særdeles bra, i tillegg til at hun er fryktløs. Mikael Amroun er et usedvanlig talent teknisk og fysisk. Han gjør kombinasjoner som er helt ekstreme, og som svært få i verden gjør etter ham. De to gjorde det også sterkt i sine egne vektklasser, og gikk også til finalene her. Her ble det nok noe antiklimaks etter å ha vunnet åpen klasse, og begge måtte nøye seg med sølv. Gitte tapte for en polsk utøver hun hadde slått i åpen, og Mikael det samme for en utøver fra Hviterussland. Med disse resultatene ble Gitte H. Brunstad og Mikael Amroun beste senior utøvere i stevnet. Norge har aldri tidligere fått beste dame og beste herre samtidig i seniorklassene.

Mikael Amroun, gull i åpen Klasse og Arik Amroun, bronse

 

Om resultatene var topp, må det samme sies om det sosiale. På lørdagen varte stevnet til 23.45, så vi måtte selv improvisere bankett. Det ble gjort til gangs, og den varte ut i de små timer.

Imrovisert og populær bankett etter sen stevnedag

Shihan Henriksen takker foreldrene for at de som alltid stiller opp på beste måte. Styret gratulerer troppen og gratulerer med flott innsats og topp resultater!