Helgen 22.-24 august dro en gjeng på 12 utøvere til Aalborg for å delta på kumitecamp, arrangert av Allan Busk i den anerkjente klubben Sportskarate.

 

Leiren bestod av både randori (flere runder sparring), teknisk trening og matching med dommere. Det deltok også norske utøvere fra Sarpsborg, Sentrum og Stavanger, i tillegg til utøvere fra Danmark, Sverige, Tyskland og Ukraina, i aldersklassene ungdom til senior.

Vi reise ned allerede torsdag kveld med båt fra Oslo, og brukte timene på båten til felles middag og sosialt samvær før vi ankom Frederikshavn tidlig fredag morgen. Deretter kjørte vi inn til Aalborg og spiste frokost, og slo i hjel de neste timene før hotell innsjekk på et kjøpesenter i nærheten. Resten av ettermiddagen ble brukt på oppladning på hotellet før ettermiddagsøkten startet kl 17.

Gruppen ble delt opp etter alder, slik at ungdom og kadett, og junior og senior trente sammen. De yngste var først ute, og åpnet leiren med en time randori, etterfulgt av seniorene. Etter trening ble det servert middag for alle, og seniorer og coacher ble invitert til et foredrag om Allan Busks visjon for Sportskarate og hvordan deres klubb jobber for å få frem de beste kumiteutøverne på internasjonalt toppnivå.

Senere på kvelden kjørte gruppen en uformell tøyeøkt på hotellet, vel trengt etter en time intensiv sparring og før matching dagen etter.

Lørdag morgen trente alle aldersgruppene separat, og fikk en time teknisk trening hver med fokus på bevegelse, avstand, reaksjon og timing. Deretter ble det servert lunsj før matchingen var i gang. Puljene ble delt inn etter alder og vekt, der alle fikk møte alle, og sikret utøverne minimum to kamper hver.

For de yngste aldersgruppene var det ingen rangering. Dette var for å fjerne prestasjonspresset og for å øke graden av moro og positive opplevelser for de ferskeste, mens det ble arrangert som en uformell konkurranse for de eldre klassene.

På søndag og siste økt på leiren ble det kjørt randori slik som fredag kveld, men denne gangen også med avstands- og reaksjonsøvelser til å begynne med. Deretter bar det direkte til Frederikshavn og båten til Gøteborg.

Det var en morsom, lærerik og sosial helg, og vi tar med ny lærdom og inspirasjon hjem. Spesielt ga fokuset på gjensidig lærdom på tvers av klubber og land mersmak og et eksempel på etterfølgelse. Flott arrangert og høy kvalitet på innhold og utøvere.

Påfølgende helg sto Workshop i Oslo på planen for våre utøvere, før sesongen innvies med Istanbul Open for seniorene først helg i september.