KLUBBENS SOMMERLEIR PÅ KRETA

13.08.2014
Topp opplegg som de færreste idrettslag i Norge kan vise til.
Vi har skrevet det før, men gjentar det gjerne: Dette er et unikt opplegg de færreste idrettslag i Norge kan vise til. I år hadde hotelleieren på vårt faste anlegg, Anais, innredet et eget styrke- og kondisjonstreningsrom i løpet av vinteren, slik at våre utøvere ikke skulle behøve å reise inn til helsestudio i byen. Rommet var selvfølgelig åpent for alle gjester på anlegget, og en rekke foreldre og medreisende benyttet rommet i tillegg til utøverne våre.

Nytt treningsrom på hotellet: egenvekt-trening….

 

..og rikelig med apparater

 

Dojoen på den overbygde takterrassen var også blitt forbedret med sikkerhetsglass i perfekt høyde, slik at vinden fremdeles kunne kjøle av det vi kaller «vår dojo på Kreta». Disse forbedringene som eierne av anlegget hadde gjort i løpet av vinteren gjør det hele til et topp anlegg for vår klubb.

 

Kumitetrening i luftig dojo

 

Lennart Larsson og hans svenske Inoue Ha-utøvere har kjøpt seg inn i vårt dojo-opplegg, og de var der først en uke i juli og holdt sin første sommerleir. Shihan Henriksen hadde gjort alle forberedelser for dem, og satt dem i forbindelser med alle våre lokale instruktører. Svenskene var svært fornøyde og kommer garantert tilbake.

Vår gruppe var denne gang på til sammen 56 personer. Familier med små og store familiemedlemmer, den yngste trenende på 6 år og eldste på over 50 år, og både tradisjonelt trenende og elite konkurranseutøvere.

 

Karategruppen 2014 minus Geir Johnsen, Olai og Cornelius

 

Shihan Henriksen stilte denne gangen uten sin faste assistent og kone, Kari, som dessverre sliter med alvorlig sykdom. Dette gjorde at Shihan ikke ble så lang periode som planlagt. Men, Shihan og Kari hadde gjort alle forberedelser og planlagt med lang erfaring, så alt gikk fullstendig etter planene på en utmerket måte. Sensei Mikael Ek var den som trakk i trådene i første perioden. Shihan Henriksen ledet hovedperioden som planlagt, mens den siste perioden ble ledet av vår altmuligmann Harald Sundby. Konkurranseutøver og instruktør Silje M. Vedvik ledet også én trening i uken etter hoveduken. Shihan holdt og hadde det fullstendige ansvaret for planlegging og gjennomføring i samarbeid med alle hjelpeinstruktører. Han ledet også alle karateøktene i hoveduken, både for tradisjonelt trenende og konkurranseutøvere.

 

Shihan leder trening på stranden

 

 

Shihan og Carl Gustav demonstrerer (strand-dojo)

 

Søndag 27. juli startet hoveduken med et informasjonsmøte. Etterpå var det bading ved stranden, og barnekasting ble utøvet. På ettermiddagen var det karatetrening for både tradisjonelt trenende og konkurranseutøvere.

 

Barnekasting av Ingrid

 

 

Ungdomskasting av Carl Gustav

 

Mandag var det på formiddagen karatetrening for alle, mens det på ettermiddagen var yogatrening med Nektarios Mitritsakis. Det var hard trening hvor man fikk prøve seg på uvante og ekstreme øvelser, etter beste evne.

 

 

Yoga for alle

 

Yoga for noen ved instruktør Nektarios Mitritsakis

Tirsdag formiddag var det igjen karatetrening for alle. Som vanlig var det en økt for tradisjonelt trenende og så en økt med konkurransekumite.

 

Foten til Fredrik hindret ham ikke i å trene

 

Tirsdag kveld var det klart for fjelltur. I år, som i fjor var den fantastisk, og 34 deltagere var med. Den ble ledet av vår yogainstruktør, Nektarios Mitritsakis sammen med Harald Sundby. Innleiet buss fraktet oss opp til Omalos på 1300 m, stedet som også er starten på den 18 km lange Samariaravinen. Derfra gikk vi 2 timer opp til 1680 m hvor fjellhytta Kallergi ligger. Her ble solnedgangen overvært og middag inntatt. Noen sov ute under den fantastiske stjernehimmelen, mens andre sov inne. Før solen stod opp onsdag var det frokost, og så bar det opp i fjellet i soloppgangen. Opp til 2000 m, med utsikt til havet i både nord og sør. Deretter bar det tilbake til Kallergi og lunsj, før turen gikk ned til Omalos hvor buss stod og ventet. Et flott opplegg og en fantastisk opplevelse (arikkelen fortsetter under bildene).

 

På vei til fjells

 

Fjellhytta i det fjerne

 

Solnedgang fra Kallergi

 

 
Halve gruppa på tunet ved fjellhytta

 

Morgenstemning i fjellet

 

Utsikt til havet i sør og Samarairavinen

 

 

Årets gjeng på 2000 m.o.h.

 

På kvelden var det trening i brasiliansk jiu jitsu med Christos Koutsourakis. Teknisk og trivelig trening for selvforsvar på bakken.

 

BJJ-gjengen

 

Monica tar armbend på Irene under BJJ-trening

 

Torsdag formiddag var det cross fit-trening med Christina Stavroulakis. Her fikk alle kjørt seg skikkelig både fysisk og mentalt av en dyktig og inspirerende instruktør.

 

Caroline var rå på armhevinger

 

Cross-fit er slitsomt, synes Morten

 

Om kvelden ble det holdt karatetrening i solnedgangen på stranden, hvor meditasjon ved havet var siste øvelse. Nok en uforglemmelig opplevelse (artikkelen fortsetter under bildene).

 

Meditasjon i vannkanten i solnedgangen

 

 

 

Seiza på stranden – med beundrere

 

 

Cornelius fanger spark fra Ingrid

 

 

Mariam kaster Jarl

 

Strandtrening med kiai

 

Restauranten på anlegget Anais, er en av de beste på øya. De har en svært variert meny, med det meste store og små kan ønske seg. Kvaliteten på mat og drikke er super, og servicen vi opplevde kan nesten ikke bli bedre. Med tanke på at vi var en gruppe på nesten 60 personer som kom og spiste samtidig hver kveld, og hvor alle bestilte fritt à la carte, var det nesten utrolig at det gikk så glatt som det gjorde. Men restauranten kunne ikke bare by på glimrende restaurantopplegg. De forsynte oss også med instruktører i yoga, brasiliansk jiu jitsu og cross fit. Alle jobber som kelnere i restauranten. Disse instruktørene holdt hver sin trening på forskjellig dager i løpet av klubbens hoveduke ved Anais og alle holdt topp nivå.

 

Silje leder an i gaveoverrekkelse til Shihan.

 

Nytt av året var en vingårdstur på fredagen i hoveduken. Her fikk vi full innføring i landbrukshistorien til Kreta og historien bak vinprodusenten vi besøkte. Vi fikk sett dyrkingsområdene og vinproduksjonen, og vi fikk smake på de forskjellige produktene de hadde i forbindelse med innlagt lunsj. En spennende tur vi vil gjenta ved neste anledning. En del voksne tok samtidig med seg barn og ungdom til vannparken og gocartkjøring. Spennende for både store og små.

 

Oppløftende skilting til vingården

 

 

 
På vingårdstur: vinmarkene i bakgrunnen

 

I det “aller helligste” på vingården

 

Fra vingårdsturen: lunsj under vinrankene

 

Fredag kveld var satt av til shopping inne i byen Chania, som ligger ca. 3 km fra vårt anlegg. Da alle var tilbake fra Chania fredag kveld, gjorde klubben ære på hele betjeningen på Anais. Shihan holdt tale og klubben serverte dem kake. En liten gest fra en takknemlig karateklubb som var blitt tatt godt vare på.

 

Crossfit-instruktør og restaurantarbeider Christina med fortjent kake

 

–og yogainstruktør og kelner Nektarios med sin egen vri på kakespisingen

 

 

Ros og tale til restaurantpersonalet fra en fornøyd klubb

 

Lørdag formiddag var det tid for de siste karatetreningene for alle. Som hver kveld hele uken ble hoveduken avsluttet med felles middag da solen var på vei ned over vårt anlegg Anais.

 

Say no more

 

Uken før og etter hoveduken var det trening for konkurranseutøvere som står foran en spennende konkurransehøst. Noen av utøverne med familier var så lenge som 3 uker denne gangen.

Vi mener at klubben har et unikt opplegg og tilbud til våre medlemmer og deres familier. Ikke bare får man et topp faglig opplegg, men det sosiale står også til toppkarakter. Spesielt imponert er vi over hvor flott og på hvilken utmerket måte de litt mer erfarne ungdommene inkluderer de nye og yngre. Og, når barna og de unge koser seg, ja da ligger alt til rette for at de voksne også koser seg. Noe vi tror de virkelig gjorde i henhold til alle de positive tilbakemeldingene.

Alle deltakerne var med på å bidra til at dette ble veldig vellykket. Flere av våre svartbelter tok på seg oppgaver med å instruere de mer uerfarne under de tradisjonelle øktene. Her var Hauk Thorsen, Charlotte T. Steen og Aina Vedvik flinke. En spesielt stor takk til Shihan Henriksen, Sensei Ek, Sensei Vedvik og Harald Sundby, som hadde hovedansvaret for det meste. Videre en stor takk til alle som jobber på Hotel Anais i Krissi Akti, Chania. Vi som var med gleder oss allerede til neste års sommerleir.

 

 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.