Fire dagers tøff Randori treningsleir med 560 deltagere i Tyskland arrangert av Tysklands juniorlandslagstrener.

Vi var tre utøvere fra Norge som dro, Lotte Andersen fra Stavanger k.k, Haakon Karstensen fra Skedsmo k.k. og meg. Det ble avholdt én treningsøkt på torsdag, to på fredag, matching i vektklasser på lørdag og én økt på søndag. Hver økt varte i én time, kun med sparring. En måtte selv finne en partner å gå med for hver “runde”. Det var varierende nivå, både klubb- og landslagsutøvere var der. Vi fikk mulighet til å prøve ut teknikker, samtidig som vi skulle ha fokus på de «drills» vi har fått av Wayne Otto (Norges landslagstrener, red. anm.).

“Alle møte alle” på matcheleir i Tyskland. Foto: Norges kampsportforbund

 

Lørdagens trening var litt spesiell ved at vi ble delt inn etter vekt- og aldersklasser. Alle skulle møte alle, og vinneren av matchingen var den som hadde vunnet flest kamper. I min “klasse” var det syv utøvere, slik at jeg fikk gå seks kamper. Det var veldig utfordrende og nytt for meg, siden det som regel ikke er så mange deltagere i min vektklasse. Det var nytt å kjenne på å gå så mange kamper med få pauser. Det førte til at jeg etter hvert manglet en plan for hvordan jeg skulle løse de siste kampene, og som igjen førte til at jeg tapte noen kamper jeg kunne ha vunnet. Likevel var det nyttig, for i et EM/VM kan en gå mellom 5-6 kamper for å få plassering, så nå har jeg kjent på kroppen hvordan det føles.

Det var mulighet for å overnatte i hallen, så vi gjorde det. Fredag ble det arrangert grilling som vi deltok på. Leiren var en fin mulighet for oss til å se hva som fungerte og ikke, samtidig som vi fikk en del kamper og kunne forandre på ting underveis. I tillegg fikk jeg møtt mange forskjellige utøvere som gjorde at jeg også fikk trent på å lage forskjellige planer for hvordan jeg eventuelt kunne vunnet de kampene hvis det hadde vært et ordentlig stevne. Treningsleiren var en positiv opplevelse, og jeg kunne godt tenke meg å dra dit igjen.

Hilsen Ariana