Göteborg Open i helgen markerte sesongavslutningen for konkurranseutøverne. Det deltok ca. 500 utøvere fra 8 land.

Landslaget arrangerte samling i Oslo i helgen, der reise til Göteborg Open var lagt inn som en del av samlingen. Klubben sendte også en del yngre utøvere sammen med våre coacher og støtteapparat. De yngste reiste fredag kveld, mens seniorene kom med landslaget på lørdag etter at de yngste var ferdige. 

Christian T. Steen (11) deltok i både kata og kumite, og gikk til finalen i begge klasser. Det ble tap i finalene, men flott innsats av Christian som foreløpig er den minste i størrelse, men som kompenserer med glimrende teknikk og stor «smartness».

Christian Steen, sølv i kata og kumite

Fredrik Sundby (12) deltok også i begge disipliner, og gikk til finaler i begge. Her ble det gull i kata og sølv i kumite. Fredrik er også en glimrende tekniker med stor eksplosjon og hurtighet i sine kombinasjoner. Han har slitt med mye sykdom denne våren, men hvis han nå får kjørt godt denne sommeren og perfeksjonert noen av sine kombinasjoner, tror vi han kan bli enda farligere utover høsten i begge disipliner.

Fredrik Sundby, gull i kata og sølv i kumite

 

Andreas Dieserud (13) gikk på knepne tap for gode utøvere i første runde i sine klasser, og i og med at det ikke var rekval i klasser under 14 år, måtte han innse at han var ute. Men Andreas kommer sterkere tilbake med god jobbing gjennom sommeren. Han er smart og skal jobbe med sitt repertoar.

Andreas Dieserud (arkivbilde)

Ronja Ek (14) gikk til finale i kata, hvor det ble tap. I kumite – 47 kg ledet hun semifinalen da hun ble stoppet av legen etter å ha fått en finger ut av ledd. Dermed bronse i kumite. Ronja trener veldig bra og utvikler seg hele tiden. Når hun etter hvert får mer styrke vil hennes gode teknikk og forståelse for spillet gjøre at hun fortsetter sin progresjon.

Ronja Ek, sølv i kata og bronse i kumite

Carl Gustav D. Myreng (17) tapte semifinalen i jr. – 61 kg, og gikk dermed til bronsefinale, hvor det ble seier over Østerrike etter fin fighting. Carl Gustav innehar naturlig hurtighet, men han sliter med å våge å kjøre. Når han begynner å kjøre mer slik vi vet han kan, vil han ta stegene oppover på pallen.

Carl Gustav Myreng, bronse i kumite

Ariana Alic (19) møtte i semifinalen klassens beste i – 55 kg, Gulsah Akdag, som er nordisk mester og har medalje fra EM i fjor. Ariana fightet jevnt til å begynne med, men det ble tap, og dermed bronse til Ariana i klassen. Ariana utvikler seg stadig og trener bra. Hun er smart og tøff, og vi spår at kurven kommer til å stige, slik at hun blir et problem for flere internasjonale fightere.

Ariana Alic, bronse i kumite

Silje M. Vedvik (20) møtte også vinneren av klassen i + 68 kg. Det ble tap, og Silje måtte nøye seg med bronse. Silje sliter med noe av det samme som Carl Gustav, nemlig ikke å greie å overføre det de trener på i tilstrekkelig grad til konkurransematten. Silje har utviklet sitt repertoar på treningene, og spiller nå egentlig på mange strenger. Der er hun også en svært vanskelig motstander for våre aller beste. Vi imøteser at hun begynner å bli vanskeligere for sine motstandere i konkurranser også. Og når hun blir det, kan hun nå langt.

Silje M. Vedvik, bronse i kumite (arkivbilde)

Maria B. Roll (20) vant klassen – 61 kg, hvor hun i finalen møtte en aggressiv motstander, som kjørte hardt på. Maria lot seg i midlertidig ikke vippe av pinnen, og med sin bevegelighet og repertoar, avsluttet hun med en ippon (3 poeng i karate) med nedtagning og oppfølging med slag på liggende motstander, og vant før full tid. Maria trener hardt, og våger nå mer og mer. Hun jobber kontinuerlig med å utvikle sitt repertoar, og dette var en flott og morsom avslutning på sesongen.

Maria B. Roll, gull i kumite

Gitte H. Brunstad (22) var suveren i den største dameklassen – 68 kg og avsluttet sine kamper før full tid, uten at motstanderne klarte å ta poeng på henne. Denne gangen scoret hun med nesten hele sitt repertoar, det vil si at hun forsøkte hele sitt repertoar, noe som er veldig viktig for å kunne utvikle seg. Gitte trener veldig bra og er stadig på jakt etter utvikling.

Gitte H. Brunstad, gull i kumite

 

Vi manglet en del av våre gode utøvere, men eksamener og dertil hørende arbeid gjorde at troppen denne gangen var mer beskjeden i størrelse enn den kunne ha vært. Likevel ble vi beste norske klubb, og det er vi godt fornøyde med. 3 gull, 4 sølv og 4 bronse er supert!

Styret gratulerer alle med flott innsats og flotte resultater!