Gitte vant, men de andre to tapte og dermed er EM over for Norge.

Gitte (22) møtte i første kamp fjorårets verdenscupvinner i Gitte sin vektklasse, Alisa Buchinger. Buchinger har vært skadet, men er tilbake, og ble nr. 7 i Gitte sin klasse i EM. Gitte var rå og bestemt, og tok kampen 1 – 0, og dermed en god start for Norge.

Gitte i Nordisk mesterskap, Riga, april 2014

I andre kamp møtte Maria (20) hun som ble nummer 7 i + 68 kg, og hun ble et nummer for stor for Maria, og det ble tap 0 – 3.

I siste kamp måtte da Bettina Alstadsæther (Stavanger k.k.) vinne, og motstander var vår gamle kjenning Stephanie Kaup, som bor i Sverige, men som har trent og gått for Østerrike de siste årene. Kaup skal gå bronsefinale i morgen i – 61 kg, og er en erfaren og god utøver. Bettina (22) gikk bra, men måtte se seg slått 3 – 2.

Dermed var Norge avhengig av at Østerrike gikk helt til finale for å få rekval. Østerrike hadde også en fjerde utøver, Bettina Plank, som skal gå finale i – 50 kg i morgen, men de valgte å la henne hvile inn mot finalen i morgen. Dessverre tapte Østerrike for Spania i andre runde, og dermed ingen rekval for Norge.

Maria, Gitte, Bettina i sr. EM, Tampere, Finland

 

I år som i fjor, reiser Norge hjem fra EM med en 7. plass. I fjor til dette damelaget, i år i individuelt ved Maria. Jentene er unge og er helt med, men det er små marginer i EM og VM. Landslagets opplegg og struktur i forhold til EM og VM har de senere årene dessverre ikke gitt de ønskede resultater, så vi spår endringer for fremtiden fra forbundets side.

Dagens bombe er nok at Finlands damelag er i finalen på søndag. Det viser igjen at alt er mulig, og at marginene er små. Danmark er i finalen i kumite herrer – 60 kg, med Casper Lidegaard, som trenes av Shihan Henriksens danske elev Allan Busk. Videre er Danmark i bronsefinale i kata herrer ved Christopher Rohde, som er elev av Soke Inoue og Sensei Antonio Diaz.

Flott med Marias 7. plass, og Gittes seier for laget! For oss som klubb er det hyggelig at jentene våre nok en gang viser at de kan hevde seg blant verdens beste, men vi vet også at de er kapable til enda bedre resultater. Vi står på videre, så vil fremtiden vise om forbundet legger ting bedre til rette for å forbedre resultatene.