Gull til Maria B. Roll (20) i – 61 kg og Gitte H. Brunstad (22) i – 68 kg i Nordisk mesterskap

Vi må skynde oss å legge til at det ble medaljer på alle våre utøvere. Sølv til Ronja Ek (14) i kumite 14/15 år – 47 kg, bronse til Ariana Alic (20) i senior – 55 kg og bronse til Sebastian R. Tenmann (15) i 14/15 år – 63 kg. Så det var mye å glede seg over for klubben i Riga, Latvia, hvor det Nordiske mesterskapet gikk lørdag.

Uten klubbens beste senior herrer på plass var de andre norske senior herrene sjanseløse i det tøffe selskapet. Ingen av de norske senior herrene tok medaljer individuelt. De beste senior herrene fra NM ønsker dessverre ikke å stille for dagens landslagsledelse.

I Nordisk mesterskap kan utøvere fra de fem nordiske landene pluss Estland og Latvia delta. De to siste landene er innlemmet i det Nordiske forbundet i karate. Hver nasjon har anledning til å stille med sine to beste i hver klasse. Mesterskapet er for utøvere fra 14 år og oppover. Man bruker WKF sine klasseinndelinger for u.18 år, og over 18 år bruker man WKF sine klasser for seniorer.

Dagen startet med at Ronja kvalifiserte seg til finalen i sin kumiteklasse 14/15 år, hvor det ble tap for en god utøver fra Estland. Ronja går i klassen – 47 kg, som er den laveste vektklassen for hennes alder, men Ronja veier fortsatt kun 42 kg. Flott debut av Ronja!

Ronja Ek (v.), sølv

 

Vår andre debutant var Sebastian, som hadde 10 utøvere i sin klasse, og blant dem var regjerende junior Europamester fra Danmark. Sebastian fikk ilddåp ved å møte en av de beste danskene i første kamp, og det endte med tap. Da dansken senere gikk til finalen fikk Sebastian rekvalifisering med mulighet for å komme til bronsefinale. Han slo da en utøver fra Latvia, og i bronsefinalen slo han en utøver fra Estland. Flott bronse i tøff klasse!

 

Sebastian Tenmann (h.), bronse

Ariana lå under mot Sveriges beste utøver, tok igjen og utlignet før svensken igjen dro fra og vant, og det ble dermed bronse til Ariana. Den svenske utøveren har bronse fra sr. EM og har tatt medaljer i flere verdenscupstevner. I finalen slo hun Bettina Alstadsæther (Stavanger k.k.), som ikke helt hadde dagen denne gangen. Bra innsats av Ariana, som stadig blir farligere for motstanderne.

Ariana Alic (v.), bronse

 

Maria var skikkelig på hugget i individuelt og vant innledende mot Danmark og så semifinale mot Finland. I finalen stod Sabina Lääveri, som trente hos oss i 2012 og 2013, før hun flyttet tilbake til Sverige. De to jentene har trent mye sammen og kjenner hverandre godt, men Maria var ikke til å slå i denne finalen, som lenge var jevn. Sluttresultatet ble seier 7 – 3 til Maria. Dermed fikk Norge sin første Nordiske mester for dagen.Topp av Maria!

Maria B. Roll (nr. 2 fra v.), gull

 

Gitte gikk i den største dameklassen, og etter seier i innledende og semifinale var hun klar for kveldens “superfinale” på damesiden. Arrangørene hadde bestemt at den største dameklassen skulle være en av de få superfinalene, og på andre siden av matten stod en dansk jente vi ikke kjenner så godt. Gitte startet avventende, før hun begynte å prikke inn sine poeng ett etter ett. Den danske jenta fant ingen mottrekk og finalen endte 5 – 0 til Gitte. Gitte forsvarte med dette sin tittel fra i fjor. Topp av Gitte også!

Gitte H. Brunstad, gull

 

I lag kumite for damer hadde vi Gitte og Maria på det norske laget sammen med Bettina Alstadsæther fra Stavanger. I første lagkamp mot Latvia vant Gitte sin kamp, mens Bettina tapte sin. Det latviske laget besto bare av to utøvere, og dermed ble det 2-1 til Norge. Så, i semifinale mot Sverige, vant Gitte sin kamp mot svenskenes beste utøver, mens Maria og Bettina ikke lyktes helt i sine kamper, og dermed 1 – 2 tap for Sverige, og bronse i lag. Sverige slo Finland i finalen.

Gitte, Maria, Bettina, bronse i lag

 

Danmark ble suverent beste nasjon med 11 gull. Norge endte på nest siste plass foran Island, med klubbens to gull, pluss at Sakura karateklubbs herrelag i kata vant. Topp innsats av klubbens utøvere, som igjen viste at det trenes usedvanlig godt hos oss. Styret gratulerer!

Pikene på broen (Sabina til h.), restitusjon i Riga