En av verdens beste trenere og regjerende verdensmester holdt seminar i klubben.

 

Soke Yoshimi Inoue trenger egentlig ingen nærmere presentasjon. Hans elever er regjerende verdensmester i både dame og herre kata. De gjeveste titlene innen konkurransekarate. Ingen trener i historien har oppnådd dette tidligere.
Antonio Diaz fra Venezuela er Sokes elev, og verdensmester i de to siste VM. Han har aldri vært i Norge før, og når han kom, kom han til Mizuchi karateklubb, på Dønski i Bærum.

Med dem kom også Shihan Lennart Larsson, 7. Dan, fra Karlstad i Sverige, som også har vært Sokes elev i over 30 år.

 

Mizuchi instruktører og gjester. Bak fra v. Shihan Henriksen, verdensmester Diaz, Soke Inoue, Shihan Larsson fra Sverige. Foran fra v. Sensei Lein, Sensei Farpajouh, Sensei Ek, Sensei Kelmendi

 

Våre lokaler kunne kanskje ha hatt plass til noen flere, men ikke mange. Utøvere fra en rekke klubber i Oslo og omegn hadde tatt turen til Dønski, selv om de kom fra helt andre stilarter. Deriblant flere ganger Norgesmester i kata, Arne Wallan og en av Norges internasjonale dommere, Stig Kristiansen. Og alle reiste hjem inspirerte og fornøyde.

 

Onsdagens utøvere på senior gruppa.

 

Soke Inoue er rå på å undervise prinsipper som gir det lille ekstra, så er det opp til utøverne å implementere dette. Prinsipper du ikke kan lese deg til eller finne på internett. Som Soke Inoue sier, “rekkefølgen i kataer kan dere finne på Youtube”. Vi hadde derfor bestemt oss for at vi ikke skulle bruke en slik kapasitet på å trene oss i rekkefølgen, men i de unike prinsippene. Denne gangen handlet det om å generere hastighet, kraft, og hvordan å bevege seg hurtig.

 

Soke instruerer med Diaz som medhjelper

 

De som har trent en del ganger med Soke, vet at han alltid kommer med prinsipper han ikke har undervist før, og som gjør at man stadig lærer, og kan forbedre seg. Han gikk også denne gangen grundig til verks, og vi kunne ikke unngå å få budskapene med oss.
Når da verdensmester Diaz viser dette i sine kataer, er det bare å bøye seg i støvet og se på karate med nye øyne.
Soke reiser verden rundt og formidler sine prinsipper til sine elever. En usedvanlig hyggelig, humoristisk, og svært dyktig pedagog.
Hans turne denne gangen var til Finland, Sverige og Norge.
Antonio Diaz følger opp i samme ånd. Ydmyk, høflig og særdeles hyggelig verdensmester.

 

Ikke hver dag man trener ved siden av en verdensmester

 

Og, de er verdens beste på det de driver med.
De som gikk glipp av dette får bare håpe på at de får sjansen igjen om ikke så mange år.
Vi som var tilstede vil aldri glemme det.

 

Flere bilder følger nedenfor:

 

Amund får Sokes autograf på beltet

Cornelius og Ingrid liggende trener kneløft i spark med verdensmester Antonio Diaz

 

Konkurranseutøvere i kata fra v. Jarl, Christian, Cornelius, Andreas, Amund, Mariam, Ingrid og Ronja, med Sensei Diaz og Shihan Henriksen bak.