6 gull, 2 sølv, 1 bronse og dermed enda bedre enn i fjor.

 

Mens våre dommere var på dommertrening i regi av forbundet, i Oslo, dro utøverne til København, nærmere bestemt Ishøj, litt sydvest i København.
Danmark er suverent sterkest i Norden for tiden, og tok 18 gull i Nordisk 2013, mens Norge tok 2. De var også i 2 finaler og 2 bronsefinaler i jr. VM i november, så vi visste at vi fikk god motstand.
Ishøj Cup (Ishøj kumite karate cup) ble arrangert for tredje gang, og hadde i år deltagelse fra 11 land, 64 klubber/organisasjoner med 600 utøvere.
De måtte sette tak på deltagelsen, og det var ventelister for å få delta.

Det ble et usedvanlig proft arrangement som arrangørene kan være svært stolte av. De hadde et stort antall lisensierte dommere på Europeisk og verdens topp nivå. Dette ga usedvanlig mye god dømming. De tok også svært godt vare på dommere og coacher, som hadde egne avdelinger med gratis servering av mat og drikke.

Shihan Henriksen mente det var et av de best organiserte stevner han hadde deltatt på, og han kunne ikke huske å ha opplevd at coacher hadde egen avdeling på denne måten i noe internasjonalt stevne. Og han har som vi vet vært med på noen.

 

Ishøj 2014 – Shihan foran Coach Lounge

 

Fredag var det kata for kadetter og oppover.
Lørdag var det kumite for 14 år +, mens søndag for u.14 år.

Fredag deltok vi med Ronja Ek(14) i kata kadett(14/15 år), og Ronja gjorde det flott, og ble nummer 5 i dette tøffe selskapet.

Lørdag deltok vi med 8 utøvere, og det var mye å glede seg over.
Ronja startet med å vinne sin klasse 14/15 år – 47 kg.
Uredd, smart, og teknisk bra, utmanøvrerte hun sine motstandere gjennom 4 kamper og kunne heve den store pokalen i været som vinner.

 

Ishøj Cup 2014 – Ronja gull i kadett – 47 kg

 

I gutter u. 16 år deltok vi med Sebastian R. Tenmann(15), som tapte første kampen for en god motstander, men Sebastian blir bedre og bedre i kumite!

I gutter u. 18 år stilte vi med Carl Gustav D. Myreng(17). Det ble knepent tap 1-2, men Carl Gustav har mye mer inne. Trøsten denne gang får være at også Norges uttatte til jr. EM røk ut i første kamp i dette tøffe selskapet.

I klassen u.21 -+78 kg ble det tap for Edmond Sejdijai(18) i første kamp. Han ledet etter et flott ushiro mawashi geri jodan(særdeles avansert rotasjonsspark til hodet), men sekunder før slutt tapte han sin ledelse og dermed kampen. Edi må ta tak i treningsmengden og få den opp, så også kondisjonen blir topp. Teknisk og mentalt er han veldig bra, og blir en farlig mann på matten om han kjører opp treningsmengden.

På jentesiden i u. 21 + 60 kg gikk Silje M. Vedvik bra, og endte på bronsplass.
I – 60 kg fosset Maria og Ariana frem, hvor Maria trakk det lengste strået, og dermed gull og sølv til klubben.

 

Ishøj Cup 2014 – Ariana sølv og Maria gull i u.21 – 60 kg

 

I seniorklassene gikk Silje enda bedre, og slo ut vinneren fra Banzai Cup i semifinale og var dermed i finale. Her ble det tap for jr. EM uttatte Lotte Andersen, Stavanger k.k., etter en rekke tette situasjoner hvor Andersen var hakket hurtigere. Men, hyggelig at de norske jentene la både svenske og danske landslagsjenter bak seg.

 

Ishøj Cup 2014 – Silje sølv i sr. + 68 kg

 

I seniorklassene stilte vi kun i jenteklassene denne gangen.
Men til gjelgjeld stilte vi sterkt.
Maria fightet smart og teknisk bra i – 61 kg, selv om hun sliter litt med skader. Hun møtte i finalen Danmarks landslagsutøver, men hadde flott kontroll og vant 4 – 2.
Vi hadde som målsetting at våre utøvere skulle våge å bruke sitt repertoar mer enn vanlig. Maria kjørte på med sine bevegelsesfinter, og lyktes med det meste.

Gitte møtte i finalen Danmarks landslagsutøver, og viste hvorfor hun er i verdenstoppen. Vi har jobbet lenge med Gittes repertoar, og nå gikk det inn for fullt.
Det hun trener på, det satt, og dermed fullstendig overkjøring og seier 9 – 0 før full tid.

 

Ishøj Cup 2014 – Gitte gull i – 68 kg

 

I lag senior damer møtte vi et finsk lag i finalen, etter å ha slått Skottland i semifinalen. Det finske laget hadde kun 2 utøvere, og da Maria var i det umulige hjørnet og vant første kamp suverent 6 – 1, var finalen avgjort og gull til våre jenter.

Maria ble dermed stevnets beste utøver uansett alder og kjønn.

 

Ishøj Cup 2014 – Maria beste utøver i stevnet med 3 gull

 

Vi har for tiden en flott jentegjeng, som inspirerer, presser og støtter hverandre.
De er alle i alderen 19 – 22 år, så dette lover svært godt for fremtiden i senior klassene.

 

Ishøj Cup 2014 – gull til damlaget med Gitte, Ariana, Maria og Silje

 

Søndag hadde vi med Tilde E. Eriksen(13) og Fredrik Sundby(12) i u. 14 års klassene.
Tilde er forholdsvis ny i konkurransesammenheng. Hun var på jentelaget vårt som vant NM for lag 12/13 år i november, og har kun denne høsten bak seg som konkurranseutøver. Men hun gjorde det veldig bra ved å vinne de to første kampene sine i – 55 kg . I kvartfinalen ble det tap 2 – 4, men Tilde viser at hun er smart og tøff, men trenger mer teknisk trening og konkurranseerfaring. Flott internasjonal debut.

Fredrik har mye konkurranseerfaring på tross av sin lave alder. Han hadde en tøff første kamp, og vant på dommeravgjørelse etter 1 – 1 ved full tid. Kvartfinalen ble vunnet 4 – 0 og semifinalen over Serbia 6 – 2. I finalen ble det et tett oppgjør hvor ingen fikk godkjent scoring, selv om vi mente Fredrik burde hatt et par. Dommeravgjørelsen ga 4 – 1 seier til Fredrik og dermed var vårt gull nummer seks i havn.

 

Ishøj Cup 2014 – Fredrik gull

 

Coacher var Sensei Mikael Ek og Shihan Henriksen.

Slike internasjonale stevner gir masse erfaring, og Shihan Henriksen oppsummerer det slik, “flott matching og vi lærer noe hele tiden”.

Det deltok 12 norske klubber, hvorav 3 andre klubber fra Akershus, men ingen av de andre klubbene fra Akershus greide å ta medaljer.

Styret gratulerer alle med flott innsats og flotte resultater i Danmark!

Flere bilder følger nedenfor:

 

Ishøj Cup 2014 – Girlpower

 

Ishøj Cup 2014 – hallen

 

Ishøj Cup 2014 – Harald alt mulig mann hadde bil med for å frakte pokaler hjem til Norge