Tøffe trekninger, mye erfaring.

 

Paris Open innledet karates verdenscup 2014. 770 påmeldte fra 58 nasjoner.
Det var landslaget som ledet utøverne på mattene denne gang. Etter at vi har prioritert Premier League Karate 1 i flere år, har nå landslaget tatt mer tak i dette, som er karate verdenscup. De sender coacher og ledere, som skal følge utøverne på stevnene.
Landslagstrener Wayne Otto skal i utgangspunktet coache utøverne de gangene han er med.

Ariana Alic er en ny utøver i vår klubb. Hun kommer fra Vågsbygd k.k. og skal nå trene hos oss i en del år fremover, så lenge hun bor i Oslo og skal studere.
Ariana deltok i sitt første Paris Open, og hadde trukket Brasil i sin første kamp i – 55 kg. Det stod lenge uavgjort 0-0, men Brasil vant 1-0. Brasil tapte senere 1-0 i semifinalen for Italia, og dermed ingen rekval for Ariana. Brasil tok bronse til slutt. Likevel klart at Ariana var godt med. 44 utøvere i klassen.

 

Paris Open 2014 – Arianas pulje, Ariana nr. 5 fra høyre.

 

Maria B. Roll hadde også tøff trekning. I første runde  i – 61 kg, møtte hun Italia, som har bronse fra Jr,VM 2011, og var i finalen i verdenscupen i Tyskland i høst. Maria gikk tålmodig og smart, og etter hvert ble motstanderen sliten, og Maria overtok mer. Det endte 0-0, men Maria vant på dommeravgjørelse med dommerstemmene 3-2. I neste runde hadde Maria trukket regjerende verdensmester Lolita Dona fra Frankrike. Maria var absolutt med, men det hjelper definitivt når man er verdensmester, og stevnet går på hjemmebane, så selv om resultatet ble 0-5, ble Maria på ingen måte overkjørt. Dona tapte senere i siste sekund for Egypt i kvartfinale, og dermed ingen rekval for Maria. Dona tok bronse. 53 utøvere i klassen.

Om Maria hadde tøff trekning, skulle det vise seg at Gitte fikk det vel så tøft.
I første kamp møtte Gitte Italia, og tok kampen greit 2-0. I andre kampen møtte hun Frankrike, og tok ledelsen 1-0. Men taktiske blemmer førte til at Frankrike ble sluppet inn i kampen igjen, og Gitte greide ikke å komme tilbake og det ble tap 1-4. Den franske jenta gikk hele veien og vant klassen senere. Dermed rekval for Gitte mot Japan, hvor det ble tap. Japan tok senere bronse etter å ha tapt for den franske jenta Gitte tapte for i innledende. 41 utøvere i klassen.

 

Paris Open 2014 – Gitte, Ariana og Maria på sushirestaurant

 

Alle våre tapte for medaljevinnere, men er absolutt med, og vi vil betegne innsatsen som sterk mot noen av verdens beste utøvere. Denne gangen var ikke marginene helt på vår side, samt at det ikke fungerte helt mellom Gitte og landslagscoachene. Samarbeidet mellom landslagstrener Wayne Otto og Gitte er ikke helt der det skal være. Otto ønsker å endre på en del av Gittes tekniske og taktiske opplegg, og Gitte har ikke dette på plass ennå. I Gittes rekval var av en eller annen grunn ikke Otto på plass som coach, slik at landslagssjef Morten Alstadsæther måtte steppe inn som coach ut i kampen, da han oppdaget at Gitte gikk uten coach. Vi hadde Shihan Henriksen der nede som leder for våre, men etter avtale med landslagsledelsen satt han på tribunen under kampene denne gangen, og de skulle ta ansvar for coaching av våre utøvere.

 

Paris Open 2014 – sightseeing Gitte, Maria og Ariana

 

Av de andre norske gjorde Bettina Alstadsæther det godt ved å vinne sine to første kamper i – 55kg, for så å tape og ikke få rekval. Steffen Larsen vant første kamp 2-0, men tapte så 1-2, og fikk ikke rekval.
Lotte Andersen, Jonathan Maliverno, Tobias Opso, Åsmund Slettevold og Halvor Grønvold tapte første kamp og fikk ikke rekval. Beste fra Norden ble svenske Gulsah Akdag, som tok bronse i – 50 kg. Dette var den eneste Nordiske medaljen denne gang.
Norge reiser ikke til verdenscup stevnet neste måned i Durban, Sør Afrika, så Dutch Open i Amsterdam i begynnelsen av mars er neste verdenscup stevne for våre.

 

Paris Open 2014 – stevnets yngste tilskuer med øreklokker