Den ene er 9 år, den andre 69 år.

 

Jarl Furuberg (9)
Jarl Furuberg begynte med karate da han var 5 år, og trente de første årene privat med Shihan Henriksen. Det førte til noe raskere progresjon enn vanlig innen graderingssystemet for barn. Nå er han 9 år og 7 mnd., og graderte seg til svart belte i karate i helgen. Han er dermed den yngste som har gradert til svart belte i klubben. Kanskje en av de yngste i landet.

Han har for første gang konkurrert noe i høst, både i kata og kumite. Det har endt med at han har vunnet en rekke kamper både i kata og kumite.
I kumite har han vartet opp med lekre kombinasjoner som noen og enhver kan misunne ham.

En del av hans gradering, kata Seienchin, finner du på linken https://www.facebook.com/MizuchiKK#!/photo.php?v=10202736266117075&set=o.145106442175485&type=2&theater

Mange vil nok reagere med skepsis til at en så liten fyr blir gradert til svart belte i karate. Men, han trener seriøst og holder et høyt teknisk nivå, i tillegg til at han er en reflektert liten fyr. Han skal nå vokse seg større, trene seg sterkere, raskere, smartere, og med det tekniske grunnlaget han nå har, blir han dynamitt på matten om noen år. Vi ser ikke bort fra at dersom han beholder interessen, har klubben en fremtidig topputøver i Jarl.

 

Erik Jensen (69)
En som ikke har ambisjoner om toppidrett er Erik Jensen. Han er 60 år eldre enn Jarl, men et forbilde for alle som lurer på om de er for gamle til å trene karate. Entusiastisk som få, med tidligere bakgrunn fra Taekwondo, Kung fu og boksing, er han ikke lett å skubbe seg på med sine rundt 190 cm. Han elsker å sparre med Jørn Ove Hansen og Gitte Brunstad, som begge holder verdensklasse.

Erik har nå trent karate i over 10 år. Utfordringen i forhold til graderinger for Erik, har på den ene siden vært skadeavbrekk, men også kata. Han er stor og sterk, men kata er ikke like lett som kumite for en type som ham.
Siste halvåret har han prioritert kata målrettet, og hatt en formidabel fremgang på dette området. Dermed ble det forfremmelse fra brunt til svart belte i helgen.

Vi tror kanskje Erik må være en av de eldste som har gradert til svart belte i Norge. Du kan for øvrig se tidligere artikkel om Erik på linken http://idrett.speaker.no/organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=1299113&CatId=805

Shihan Henriksen sier at som klubb, synes vi det er fantastisk å ha et slikt aldersspenn som dette. Vår yngste svartbelte er 9 år, vår eldste 69 år, og mellom der ca. 50 svartbelter i så å si alle aldere.

Ledelsen gratulerer våre nye, ekstreme svartbelter og ønsker lykke til videre med deres karate.

 

Graderingsleir julen 2013 – Erik F. Jensen, Geir V. Henriksen, Jarl Furberg.