Gitte H. Brunstad historisk med bronse i verdenscupen sammenlagt.

De syv “Karate 1 Premier League” stevnene er sammen med World Cup stevnet i Slovenia, det som legges til grunn for rankingen som utgjør karates verdenscup 2013.
Stevnene i 2013 har vært Paris Open i januar, hvor Gitte gikk til bronsefinale, men tapte denne.
Så deltok hun i Dutch Open, hvor hun gikk til finale, etter å ha slått begge de to som endte foran henne sammenlagt i 2013. Det ble finaletap for Europamesteren fra 2010, fra Hellas.

Dutch Open 2013 – Gitte sølv

Gitte fikk ikke deltatt i World Cup i Slovenia grunnet deltagelse i Nordisk mesterskap, hvor Gitte for øvrig tok Norges eneste senior gull.
Hun fikk heller ikke deltatt i Karate 1 stevnet i Indonesia i juni, da forbundet ikke ville støtte økonomisk, og verken Gitte eller klubben hadde økonomi til dette. Skulle hun ha deltatt i Indonesia måtte man ha reist ned en god periode i forveien grunnet tidsforskjellen, og dette var derfor det mest kostbare stevnet i 2013. Alle andre stevner i verdenscupen 2013 har vært støttet av klubben.

Istanbul Open 2013 – Gitte sølv, Østerrike gull. Iran og Hellas bronse

Så deltok hun i Karate 1 stevnet i Istanbul i september, hvor hun igjen var i finale, og det ble tap for Østerrikes Alisa Buchinger, som senere vant verdenscupen sammenlagt.
I German Open senere i september var Gitte igjen i finale, og tapte på dommeravgjørelse mot Kroatia, etter uavgjort. Her ble Buchinger nummer 3 og Sheroziya fra Russland, som endte på sølvplass i verdenscupen sammenlagt, ble nummer 5.

German Open – Gitte på pallen

Siste Karate 1 stevnet gikk i helgen i Salzburg, og her var det allerede klart at Gitte kom til å bli nummer 3 i verdenscupen, i og med at de to foran henne hadde 2 stevner mer og dermed lå for langt foran på poeng. De som lå bak Gitte kunne ikke ta henne igjen på poeng. Sheroziya deltok ikke, og dermed var det klart at Buchinger hadde vunnet sammenlagt. Hun vant for øvrig dette siste stevnet også.
Det er små marginer i toppen, og Gitte tapte 0-1 for Polen i Salzburg, som senere tapte på dommeravgjørelse 2 – 3 mot den ene finalisten, og dermed ingen rekval for Gitte. Den polske jenta er topp 5 i verdenscupen, så det var god motstander, som Gitte tidligere har tapt for, og slått.
Men, vi lærte en hel del i siste verdenscupstevnet, som vi vil ta med oss videre mot neste års verdenscup, som starter med Paris Open i første halvdel av januar.
Alisa Buchinger(21) har tidligere vunnet World Cup for juniorer, er 3 ganger junior Europamester og tok sølv i senior EM i mai. Hun er muligens verdens beste utøver i denne vektklassen nå.
Men det er mange andre gode jenter i denne vektklassen, og klassen er en av de hardeste av alle dameklassene.

Landslaget ser nå ut til å ha fått øynene opp for verdien av verdenscupen, og har sagt at de vil prioritere denne neste år. Ikke ved å støtte utøverne, men ved å sende landslagstrenere med utøverne og forsøke å samle de norske deltagerne mer. Klubbene eller utøverne må fortsatt betale alt selv.

Gitte(22) har vært årets utøver i norsk karate og i hennes klasse har det vært i underkant av 100 utøvere som har deltatt i verdenscupen.
At Gitte ender opp som nummer 3 i den klassen på damesiden, er intet mindre enn oppsiktsvekkende og fantastisk.

Styret gratulerer Gitte med et fantastisk karateår og ønsker lykke til med kommende verdenscup!