I tillegg ble det 2 sølv.

 

Foto: Fehmi Sejdijai og Geir V. Henriksen

NM for lag gikk av stabelen i Berskaughallen utenfor Drammen, og ble flott arrangert av Nippon karateklubb.
Vi deltok med 5 damelag og 2 herrelag.

Senior dame kata
Det ene damelaget vårt deltok i kata senior kvinner, og her ble det gull til Ronja Ek, Maria B. Roll og Silje Bondø. Alle er primært kumiteutøvere, men alle har konkurrert mye i kata også, og utgjorde et godt lag.

NM lag 2013 – Dame senior kata, Ronja, Maria, Silje

 

Ungdom jenter kumite
Vårt ungdomslag på jentesiden med Tilde Eriksen, Ailin V. Moen og Eirill Bungum vant sin finale over Sentrum Kampsportsenter Sarpsborg. Tilde og Eirill går sin første sesong, mens Ailin går sin andre. I finalen var det de mest uerfarne som vant sine kamper og avgjorde.
Det gror bak våre etablerte stjerner.

NM lag 2013 – Gull i ungdom kumite jenter Eirill, Ailin, Tilde

 

U.18 år jenter kumite
Ronja Ek, Aina Svendsen og Camilla T. Skaanes på damelaget u.18 år, som vant kumite over Tyholmen kk, Arendal, i finalen. Ronja var på tross av at hun var vesentlig mindre enn sin motstander, utilnærmelig, og vant 8 – 1 etter blant annet to fine kontringer med spark til hodet. Aina hadde også flere flotte spark til hodet på sin motstander, men ble straffet for kontakt og tapte. Camilla avgjorde i siste kampen med seier 5 – 0 etter blant annet et lynraskt spark til hodet. En av dagens flotteste kombinasjoner.

NM lag 2013 – gull i jenter åpen klasse u. 18 år Ronja, Aina, Camilla

 

Senior dame kumite
Her hadde vi våre to lag i finalen, som ble veldig bra.
Maria B. Roll fra Mizuchi 1 vant første kampen 5 – 0 over Yvonne Murray fra Mizuchi 2. Yvonne studerer i Agder, og får ikke trent så mye karate som ønskelig, men stilte opp og gjorde en bra kamp. I andre kamp ga Silje M. Vedvik førstelagets Gitte H. Brunstad skikkelig kamp, men måtte se seg slått 1-2. Dermed var førstelagets seier sikret, men i siste kampen måtte førstelagets Sabina Laaveri se seg slått av andrelagets Silje Bondø, som steppet inn for Hege Haavaldsen som brygget på sykdom. Flott at Hege kom og så an helt til hun måtte kaste inn håndkle, og at Silje steppet inn, tok utfordringen, og løste den på aller beste måte.
2 – 1 til førstelaget etter en flott lagfinale.

NM lag 2013 – Gull og sølv i damer senior kumite. Yvonne, Silje, Silje, Gitte, Maria, Sabina

 

U.18 år gutter kumite
Guttelaget bestående av Kirill Saidov(13), Sebastian R. Tenmann(15) og Carl Gustav D. Myreng(16), var ikke på topp denne gangen og måtte se seg slått i finalen. Alle tre var under pari denne gangen, og her er det bare å jobbe bedre med våre prinsipper fremover og komme sterkere igjen.

NM lag 2013 – sølv i lag åpen u.18 år Kirill, Sebastian, Carl Gustav

 

Senior herrer kumite
Laget som bestod av Mikael Amroun, Arik Amroun, Jørn O. Hansen og Davor Sekelja, slo Vågsbygd i semifinalen og Tiger k.k.. Oslo, i finalen.

NM lag 2013 – Gull i herrer senior kumite bak Arik, Mikael, Davor, foran Jørn Ove med sønnen Henrik

 

Finalen startet med et tett oppgjør mellom Mikael Amroun, som ikke får trent det han bør grunnet studier og landslagets Steffen Larsen. Det ble likevel jevnt hele veien. Mikael er en naturbegavelse, og Larsen slet skikkelig. Begge måtte ty til ulovligheter, og sekunder før slutt ble Larsen disket for et for stort antall ulovlige handlinger. Dermed seier til Mikael.

NM lag 2013 – Mikael Amroun med slag mot hodet

 

I andre kamp gikk Arik hardt ut, og lyktes ikke helt med sine spektakulære forsøk. Han ble liggende under 0 – 3, og hadde brent en del krutt, da han gikk over på det enkle og effektive. Derfra og inn var det kun Arik som kjørte, og da sluttsignalet gikk stod det 8 – 3 til Arik.

NM lag 2013 – Arik har lurt motstanderen, men sparket går over hodet

 

Dermed var lagkampen avgjort, men Jørn Ove, som Shihan Henriksen hadde satt opp som tredje mann på laget, måtte gå den siste kampen. Jørn Ove er jo en av de beste teknikerne Norge har fostret i karate. Alderen på tross(42) og det faktum at motstanderen var et hode høyere, hindret ikke Jørn Ove fra å sette et lynraskt og presist spark i hodet på motstanderen. På stillingen 5 – 1 til Jørn Ove, var motstanderen så frustrert, at han ble ufin, og ble disket.

NM lag 2013 – Jørn Ove har satt et slag til hodet

 

En flott lag NM innsats på tampen av et svært godt karateår for klubben.
Det ble avviklet 12 klasser, vi stilte med 7 lag i 6 klasser, og det endte med 5 gull og 2 sølv.
Nest beste klubb ble Sentrum Kampsportsenter, Sarpsborg med 2 gull, 2 sølv og Tiger k.k. Oslo, på tredjeplass med 1 gull, 3 sølv.

Vi hadde tre dommere med, Malene J. D. Myreng, Morten Lein og Erik Berg, som alle gjorde en god jobb.

NM lag 2013 – Norges beste klubb 2013 med våre dommere og trenere,

 

Styret gratulerer utøvere, trenere og dommere med topp resultater og flott innsats!

 

NM lag 2013 – Artur er for ung til å delta, men ikke til å leke dommer