Beste klubb i +14 år og nest best i u.14 år.
57 klubber fra 6 land deltok.

 

Vår tropp til Gøteborg var på 18 personer, fordelt på ledere, dommer, utøvere og foreldre. Med en liten, men uhyre sterk tropp på 9 dyktige utøvere, lykkes de fleste meget godt denne gangen.

Gøteborg Open 2013 – Store deler av vår tropp, mens Silje, Andreas og Sebastian hadde startet på hjemreisen

 

Selv om arrangementet var meget bra, var deltagelsen dette året svakere enn fjorårets, etter vår mening. Et så ambisiøst arrangementsopplegg hadde definitivt fortjent enda større deltagelse. Men hele 12 norske klubber hadde funnet veien til Gøteborg.

 

Gøteborg Open 2013 – Christian vinner i kata og kumite og beste utøver u.14 år.

Vi deltok kun med 3 utøvere i u.14 år, og Christian T. Steen var ikke snauere enn at han vant både kata og k10miteklassen sin, gutter 11 år. Dermed beste utøver u.14 år.
Også Fredrik Sundby tok gull i kumiteklassen gutter 12 år, mens det ble bronse i kata.
Andreas Dieserud tok den andre bronsen i denne klassen.
Disse kata og kumiteklassene holdt meget bra nivå, og både Christian og Fredrik fikk 3 tøffe kamper hver i kumiite, før gullet var sikret.

 

Fredrik Sundby (arkiv)

 

Andreas Dieserud (arkiv)

 

14 år til senior er klassene hvor det arrangeres EM og VM.
Denne gangen stilte vi uten Maria B. Roll(20), som er på treningssamling foran nettopp jr. VM u.21 år, som går i Spania til helgen. Vi manglet også Sabina Laaveri(20), som var på landslagssamling i Tyrkia, og Hege Haavaldsen(19) som måtte jobbe.
Men de vi hadde med gjorde det meget sterkt.

Ronja Ek(14) vant både kata og kumite – 47 kg for 14/15 år, og ble dermed beste utøver over 14 år, i stevnet. Finalen i kumite ble vunnet med 9-0 i løpet av det første minuttet, etter flere avanserte, tekniske, lekkerbisker.

Gøteborg Open 2013 – Ronja beste utøver 14 år+

 

Videre vant Sebastian R. Tenmann(15) kumite 14/15 år – 57 kg etter en tøff finale mot Thanh Binh Nguyen fra Troll kk., som Sebastian har tapt for tidligere. Denne gangen var Sebastian bedre forberedt, og vant 5-2.

Gøteborg Open 2013 – Sebstian R. Tenmann

 

Carl Gustav D. Myreng(16) møtte en dansk utøver i finalen i 16/17 år – 61 kg, og etter at Carl Gustav kjørt på med sin hurtighet, stod det 7-0 da sluttsignalet kom. Vi noterte at Carl Gustav hadde en fin ippon(3 poeng i karate) på slutten.

Silje M. Vedvik(19) hadde ikke dagen i senior + 68 kg, og røk ut av sin pulje, som nok var en av de hardeste puljene i stevnet, uansett klasse.

Silje M. Vedvik (arkiv)

 

Arik Amroun(26) gikk til finalen i senior + 84 kg, hvor han etter 2 seire i innledende runder gikk på tap på dommeravgjørelse 2-3 etter at det stod uavgjort i finalen. Dermed sølv til Arik.

Gitte H. Brunstad(22), som er Norges beste utøver internasjonalt denne sesongen, levnet ikke sine mer urutinerte motstandere mye sjanser i senior – 68 kg, og avgjorde sine kamper før full tid.
I finalen ble det 10-0 før full tid, hvor hun avsluttet med en ippon på ledelse 7-0.

Summen for våre 9 utøvere ble da 8 gull, 1 sølv og 2 bronse.

Våre 2 dommere, Morten Lein og Erik J. Berg gjorde sine saker bra, og våre 2 coacher, Shihan Henriksen og Sensei Ek, utgjorde sammen med en flott gjeng av foreldre et solid støtteapparat.
Det ble arrangert spa besøk, felles middag, og det sosiale holdt like høyt nivå som det sportslige, på besøk i nabolandet.

Styret gratulerer med fremragende innsats og resultater!