Vi får stadig frem nye talenter.

 

Lørdag gikk Heian Cup i karate for u.21 år for 13 året på rad, hvor det i år deltok 40 klubber fra Sverige, Estland og Norge. Vi deltok uten våre beste jenter i u.21 år, som var opptatte på forskjellige hold, blant annet med landslagsleir i Tyrkia og Kroatia Open. Men vi hadde med 13 utøvere, 2 dommere, 2 coacher, flere ledere, og totalt var det 37 personer tilknyttet klubben, som var på tur. Det sosiale er viktig, og ble godt ivaretatt med sosial sammenkomst både fredag og lørdag kveld.

Heian Cup 2013 – Harald og Nils, ledere

 

Heian Cup og matcheliren dagen etter ble flott avviklet av de dyktige arrangørene i Karlstad karateforening. Leder Lennart Larsson har en solid stab av dyktige medarbeidere, som gjennomførte arrangementet prikkfritt på 8 matteområder før lunsj, og 5 områder etter lunsj.

Heian Cup 2013 – En del av de som var med pa matcheleir dagen etter

 

Det var mye å glede seg over, og det var i kumite(kamp) klubben hevdet seg denne gangen. Det ble scoret med nesten alle mulige teknikker fra Mizuchis utøvere. Avanserte kombinasjoner selv våre beste seniorer sliter med å få inn.

Debutant Eirill Bungum vant sin første kamp 9-0 før full tid, etter 2 avanserte 3 poeng scoringer og flere enkle scoringer. Hun endte til slutt på bronseplass. En flott debut av 13 åringen. Mizuchi har et nytt talent på gang. I klassen delte hun bronsen med klubbvenninnen Ailin V. Moen som også gjorde det bra.

Sterk innsats av Ronja Ek som nettopp har gått opp i 14 års klassen, og som slet med en skade i brystet, men gikk finalen sin i kumite – 47 kg med åpenbare smerter. En tøff liten dame som ikke lar seg stoppe så lett. Seier i finalen over sin svenske motstander med 7-1.

Heian Cup 2013 – De to finalistene i kadett – 47 kg

 

På guttesiden var det de yngste utøverne fra klubben som hevdet seg best. Christian T. Steen vant klassen 11 år etter å ha scoret med flere avanserte kombinasjoner i sine 3 kamper. I alt scoret han 16 poeng og fikk 1 i mot seg. Det samme gjaldt Fredrik Sundby, som i løpet av sine 3 kamper scoret 17 poeng og fikk 5 i mot seg og vant klassen 12 år.

Heian Cup 2013 – Christian T. Steen til topps.

 

Heian Cup 2013 – Fredrik Sundby gull.

 

Karl A. Svendsen(18) i 18-21 år har vært plaget av skader, og ikke fått trent godt nok, men viste mye av hva han kan være god for før kreftene tok slutt. I semifinalen herjet han med sin svenske motstander, og vant 7-0 etter blant annet 2 flotte nedtagninger med oppfølging. I finalen måtte han gi opp på ledelsen 5-3, da han ikke hadde mer krefter, og måtte nøye seg med sølv. Sebastian Tenmann(15), Artur Saidov(10) og Carl Gustav D. Myreng(16) tok bronser i sine klasser etter å ha vært nær ved å gå til finalene.

Honnør også til Mizuchis dommere, Morten Lein og Erik J. Berg, som satte av helgen til å dømme. De fikk mye skryt av mattesjefene, og gjorde en flott jobb.

Slik kom medaljene:

Gull
Christian T. Steen(11)
Fredrik Sundby(12)
Ronja Ek(13)

Sølv
Karl A. Svendsen

Bronse
Ailin V. Moen
Eirill Bungum
Artur Saidov
Sebastian Tenmann
Carl Gustav D. Myreng