Befestet sin posisjon blant toppene i verden.

Gitte(22) fortsetter å bryte grenser. Aldri har noen norsk utøver vært i finalen i German Open. Med 46 nasjoner på plass og nærmere 700 utøvere er det intet mindre enn oppsiktsvekkende at klubben har en utøver i en av finalene. I fjor viste Gitte at hun virkelig hører hjemme i verdenstoppen da hun tok Norges første medalje i historien i et Premier League stevne, som er karates verdenscup. Og den kom nettopp i German Open. Denne gangen var 31 av verdens beste jenter i klassen til Gitte på plass.

Hun møtte i første runde en landslagsutøver fra Slovenia, som hun slo 7-1. Morsomt at hun scoret på spark til hodet(ura mawashi) fra en clinch situasjon, som er noe hun har trent mye på. Å lykkes med denne teknikken inspirer nok til å finslipe den enda mer. I neste runde var det en fransk utøver fra Sarcelles, som er en av verdens beste klubber. Den franske jenta hadde slått ut en annen fransk jente i sin første kamp. Gitte hadde full kontroll og vant 8-1. I kvartfinalen var det Brazil som stod for tur. En sterk utøver som kastet flere av sine motstandere. Det ble et tøft og tett oppgjør, hvor Gitte til slutt vant 3-2. I semifinalen var det russiske Inga Sherisoya, som ligger på plassen foran Gitte i verdenscupen, som var motstander. Gitte ble liggende under 0-1, men derfra og ut var det Gitte som styrte. Den russiske jenta er råsterk og god på kast, men Gitte har nå møtt henne flere ganger, og kjenner henne godt. Det endte med 3-1 seier.

German Open 2013 – Gitte blant finalistene

Verdenscupener Alisa Buchinger tapte sin semifinale for Sales fra Kroatia, og dette ble da Gittes motstander i finalen. Sales var på det Kroatiske laget som vant EM i mai. Begge gikk forsiktig ut, da de aldri har møtt hverandre før. Sales var farlig med spark, noe vi hadde sett i innledende runder hvor hun sparket de fleste motstanderne i hodet eller kroppen. Hun forsøkte det samme på Gitte, men Gitte hadde kontroll. På den andre siden fikk ikke Gitte inn sine spesialiteter, og kampet endte 0-0. Dermed dommeravgjørelse, hvor dommerne mente Sales hadde vært nærmest scoring, og ga henne seieren. Likevel fantastisk av Gitte å komme til sin tredje finale i verdenscupstevner i år. Hun lærte mye av dette finaletapet, og vi går åpenbart spennende tider i møte. Vi tror det bare er et tidsspørsmål når Gitte går helt til topps i verden.

German Open – Gitte sølv, Kroatia gull, Brazil og Østerrike bronse

Vår andre utøver, Maria B. Roll(20) gikk i sin første kamp veldig bra, og slo en utøver fra Sveits 4-0, etter flott fighting. I andre kampen møtte hun en god utøver fra Slovakia, og her fikk ikke Maria til det hun er god for, og det ble tap 1-3. På slutten glimtet Maria til, og var nær ved å score med et spark til hodet. Den slovakiske jenta tapte senere 0-2 for vinneren av klassen, og dermed ingen rekval for Maria. Maria har begynt å tørre å kjøre mer av det hun er god på, og at hun nå vinner kamper i verdenscupen tyder på at hun modnes som utøver. Maria kommer garantert sterkere tilbake.

German Open 2013 – Maria vs Slovakia

Av de andre norske utøverne vant Ariana Alic(18) fra Vågsbygd, sin første kamp, men røk ut i andre. Likevel en flott debut av den unge utøveren i . 55kg. Bettina Alstadsæther, – 55kg, og Andreas Suoranta +84 kg, begge fra Stavanger k.k., fikk det ikke til, og tapte første kamp.

Vi gratulerer Gitte med sølv og de andre med innsatsen.