Ingen norske har noen gang tatt medalje i Istanbul Open før Gitte H. Brunstad fra Dønskiklubben Mizuchi.

38 nasjoner deltok i Premier League i Istanbul.
Premier League er karates verdenscup og Norge har en utøver blant topp tre i – 68 kg.
Etter verdenscupstevnene i Frankrike(Paris Open), Nederland(Dutch Open), Russland, Indonesia og Istanbul Open, ligger Gitte H. Brunstad(22) på tredje plass.
Vinneren i Istanbul, Alisa Buchinger leder nå Premier League, mens Inga Sheroziya, Russland, ligger på andre plass. Den russiske jenta ble uplassert i Istanbul. De to første jentene har deltatt på alle stevnene, mens Gitte ikke har deltatt i Russland og Indonesia fordi landslagsledelsen ikke satser på karates verdenscup. De ville derfor ha Gitte med i Nordisk mesterskap samme helgen som det var verdenscupstevne i Russland, og ville ikke gi økonomisk støtte til at hun kunne reise til Indonesia i juni. Landslagsledelsen støtter ikke Gitte økonomisk til noen av disse verdenscupstevnene, slik at det er klubben og hun selv som dekker hennes deltagelse.

Istanbul Open 2013 – Sabina, Maria, Gitte

Dagen startet med at Sabina Laaveri gikk for det svenske landslaget og tok ledelsen i sin første kamp i – 61 kg. Dessverre ble det mangel på taktikk og selvtillit, og dermed tap 1-3. Ingen dårlig kamp, men forbedringer taktisk må til. Maria B. Roll(20) i – 61 kg gikk veldig bra og vant første kampen mot Kazakstan 6 – 1. Deretter vant hun 2-0 over Luxemburg og var i kvartfinale, hvor det ble tap for Iran.
Sterkt av unge Maria, og klar fremgang fra forrige sesong. Det er ikke enkelt å få godkjente scoringer på dette nivået, og 9 scoringer er veldig bra. Hun fikk også en fin pekepinn på hvor forbedringene skal settes inn.

Gitte hadde i – 68 kg w.o i første runde og trukket tidligere Europamester fra Hellas i andre runde. Den samme jenta som hun tapte 0 – 5 for i finalen i verdenscupen i Nederland i mars.
Vi har lært av det finaletapet, og denne gangen var Gitte utilnærmelig og vant 4 – 0 etter taktisk bra fighting.
I kvartfinale møtte hun Polens håp, som Gitte tapte 0 – 6 i VM i fjor. Det har vi også lært av, og Gitte vant sikkert 4 – 1.
I semifinalen var det Makedonia som stod på andre siden, og det så lenge stygt ut for Gitte, hvor hun flere ganger lå bak men hentet inn. Her så vi stor forbedring hos Gitte, hvor hun holdt hodet kaldt selv om hun gjentatte ganger havnet bak. På slutten fikk hun god bruk for sin gode fysikk og psyke, og vant 7 – 5. Dermed finaleplass mot Østerrike!
I finalen var begge svært forsiktige og måtte tåle 2 advarsler for passivitet. Så kom scoringene fra begge sider og det stod 3 – 2 til Østerrike mot slutten, hvor Gitte måtte presse på. Et spark til Gittes hode kort tid før slutt punkterte kampen og det ble tap 2 – 7.
Likevel en flott prestasjon av Gitte å komme til sin andre verdenscupfinale. Noe ingen norske har gjort før henne. Og Norges første medalje noensinne i tradisjonsrike Istanbul Open.

Styret gratulerer alle med flott innsats i tøff sesongåpning!