Fantastisk opplevelse på mange måter i følge Shihan Henriksen.

 

Soke Inoues organisasjon, Keishinkai, er i sterk vekst, og den første sommerleiren ble avholdt i Sokes hjemby Tottori, sydvest i Japan. En liten by i japansk målestokk, med ca. 200 000 innbyggere. Vakkert beliggende ved Japanhavet med fjell på alle kanter. En by som oser av trygghet og trivelighet, med et prisnivå som ligger langt under Tokyo. En by i Japan man gjerne ville vende tilbake til. De som reiste på denne 10 dagers turen var Shihan Henriksen, Sensei Mikael Ek, Sensei Morten Lein, Sensei Henrik K. Engelschiøn, styreleder Ørjan G. Martinsen, Ronja Ek og Mette Bævre.

Japan – foran Qatar airways

 

Japan – Mellomlanding i Qatar

Det faglige kan knapt bli bedre. Full gjennomgang av alle de grunnleggende kataene, samt 5 av de kataene Soke Inoue anbefaler for konkurranseutøverne(og dan graderte) utover Bassai dai og Seienchin. Dette var helt i tråd med hva vi hadde håpet på. Instruktører var Soke Inoue, regjerende verdensmestere Antonio Diaz og Rika Usami. I tillegg instruerte bronsevinner fra USA, Sakura Kokumai, og 2 tidligere universitetsverdensmestere. Nivået på trenere, og deltagere, var eksepsjonelt høyt. Landslagsutøvere fra en rekke land deltok, og tilsammen var det denne gang ca. 140 utøvere fra 20 land.

Japan – Soke Inoue instruerer, assistert av Rika Usami og Antonio Diaz

 

Japan – gruppebilde

De to første treningsdagene var det 5 timers trening hver dag. Vi var da installert på et tradisjonelt japansk hotell, hvor man sover på matter på gulvet. En spesiell opplevelse i seg selv, hvor vi også fikk en pekepinn om hvor flinke japanerne er til å utnytte plassen.

Japan – Spahotellet var Japanese style, Shihan Henriksen nærmest og Sensei Lein bak

 

Etter to netter ble vi flyttet til et hotell med vestlige rom, som ble vår hovedbase resten av oppholdet. Etter to dagers trening arrangerte Soke to dagers busstur med sightseeing med overnatting på veien, hvor vi besøkte et kunstmuseum og et hageanlegg første dagen. Hageanlegget har fått priser i Japan for beste hageanlegg en rekke ganger. På kvelden ble vi installert på et tradisjonelt spahotell med varme kilder.

Japan – Sensei Morten og Sensei Henrik foran hagen

 

Japan – spa hotell med varme kilder, Ørjan, Shihan Henriksen, Shihan Larsson, Sensei Malagoli, Sensei Lein

 

Middag og fest for alle deltagerne, som alle ble kledd opp i tradisjonelle yukataer. Fri flyt av mat og drikke, samt at japanerne er gale etter karaoke, drev stemningen i taket, og det hele varte ut i de små timer, anført av Soke Inoue og Antonio Diaz.

Japan – festmiddag

 

Japan – Karaoke hører med i japan – Soke og alle damene synger

 

Dagen etter bar det til et strandområde, hvor det var bading og båttur utover dagen. På ettermiddagen returnerte vi til vårt base hotell i Tottori igjen.

Japan – Ronja, Shihan, Henrik, Morten, Ørjan, Mikael på stranden

 

Japan – Ørjan, Henrik og Shihan Henriksen i Japanhavet

 

Dagen etter var det 2 timers trening, før de som skulle forfremmes, som Soke kaller det, ble transportert til Sokes dojo. I 40 graders varme var det tøffe tak uten aircondition, men alle ble forfremmet(egen artikkel finnes et annet sted på disse sider). Sensei Mikael Ek og klubbens styreleder Ørjan G. Martinsen fikk begge tildelt 4. Dan etter gode prestasjoner.

Japan – Mikael Ek og Ørjan G. Martinsen mottar diplomer gradering til 4. Dan av Soke Inoue.

 

Japan – graderingsmiddag for de nye 4. Dan

 

På kvelden var det ledermøte, hvor fremtidsplaner for Sokes organisasjon ble lagt. Fjerde treningsdag ble den hardeste med 6 timers trening. Vi hadde da kommet opp i trening av 9 kataer, hvor mange var nye for våre. Hodet begynte å bli fullt, og kroppen tom. Siste dagen var det 3 timers trening, med utdeling av diplomer og gjennomgang av ytterligere to kataer, før vi startet på hjemreisen til Norge.

Japan – Antonio Diaz trener blant de andre

 

Topp faglig og sosialt er konklusjonen. Soke Inoue var i så måte den som ledet an på begge områder. Hans faglige dyktighet er hevet over enhver tvil, ved at han er den eneste i historien som har hatt elever som har vunnet VM i kata både for damer og herrer. Og jo mer vi trener med ham, jo mer ser vi, og forstår vi, hvor god han er. Men hans personlighet er også helt unik. En person som lever etter motto “den største gleden i livet er å kunne glede andre”. En særdeles sympatisk og intelligent humørspreder av rang, sterkt opptatt av å glede andre og som byr på seg selv til de grader. Nøktern og jordnær, ydmyk og fullstendig blottet for primadonnanykker, og som til tider tar seg selv fullstendig uhøytidelig. Noen av oss har vært med i nærmere et halvt århundre, og dette er gøy og inspirerende å oppleve. Vi er glade for at vi har vært så heldige å få være med i hans organisasjon og være hans elever.

Japan – WKF verdensmester i kata Antonio Diaz, WKF verdensmester i kata Rika Usami, og deres trener Soke Inoue

 

Den neste Keishinkai sommerleiren blir kombinert med stilarts VM og skal avholdes i Caracas, Venezuela, i 2015. Antonio Diaz vil der være en viktig person, noe han også var på årets leir. En person hvor mange av de samme superlativer og adjektiver vi har brukt på å omtale Soke Inoue, også gjelder. En flott ambassadør for Sokes organisasjon, og karate. Vi har alt startet planleggingen, og satser på en større tropp dit. Men før vi kommer så langt har vi avtaler om at begge de nevnte herrer skal besøke oss i Norge. Men det vil det komme mer info om senere.

 

Flere bilder fra turen følger nedenfor:

Japan – verdensmestere i kata danser

 

Japan – Japan – festmiddag – Sensei Henrik, Ørjan, Sensei Lein

Japan – festmiddag – Soke Inoue og Shihan Henriksen var blide

Japan – festmiddag – familien Ek

Japan – på hovedhotellet

Japan – Det første hotellet i Tottori

Japan – Et av templene på området

Japan – inne i et tempel

Japan – tradisjonelt te-hus

Japan – hagebesøk