Det var våre yngste som deltok i Gøteborg.

 

Og de gjorde sine saker bra. Allsidigheten viste at for 2 uker siden vant vi 2 gull i kumite, nå 2 gull i kata.
Egentlig hadde vi ikke dette stevnet på vår terminliste, men vi kunne ikke dy oss, og deltok med en del av de yngste som ikke er opptatt av eksamen.
Svenskene delte u. 14 år inn i A og B klasse, hvor A hadde mer enn 2 års erfaring, og B under 2 års erfaring. De delte ikke inn i lav og høy i kumite, etter høyde, slik de vanligvis gjør, og heller ikke i vektklasser. Alle våre deltok i A klassene. Dette gjaldt for våre som deltok i både kata(mønster) og kumite(kamp). For u. 14 år har ikke svenskene rekvalifisering, så er du uheldig og møter en topp utøver i første kamp og taper, ja da er du ute.

Aina Svendsen(13) og Andreas Dieserud(12) har slitt med skader siste tiden, og da de også møtte topputøvere direkte i første kamp, så stoppet de der. Men de har mye inne og vil komme sterkere tilbake.

Aina Svendsen (foto: arkiv)
Andreas Dieserud (foto: arkiv)

 

Ronja Ek(13) og Fredrik Sundby(11) gikk på knepne tap i andre runde av kumite

Bedre gikk det for Christian Steen i klassen kumite gutter 10 år, hvor Christian var den laveste utøveren, men gikk helt til finale etter å ha vunnet 3 kamper med mange flotte scoringer. I finalen ble det knepent tap, men flott av Christian.

Swedish Open 2013 – Christian sølv

 

Vår eldste utøver denne gangen var Carl Gustav D. Myreng(16). Han deltok i kumite 16/17 år, og måtte gå opp en vektklasse for å få motstand. I semifinalen hadde han et flott forsøk på et “skorpionspark”, hvor en av dommerne ville gi ham 3 poeng, men sparket ble underkjent av de andre dommerne. Carl Gustav vant semifinalen, men det ble senere tap i finalen.

Swedish Open 2013 – Carl Gustav sølv

 

I kata var det Fredrik Sundby i 11 år klassen og Ronja Ek i 13 år klassen som gjorde det best.
Begge gikk til finaler etter flere jevne og gode runder mot gode utøvere. Fredrik vant en jevn finale med dommerstemmene 2-1.

Swedish Open 2013 – Fredrik gull

 

Ronja hadde også hard motstand og møtte først den jenta som har vunnet flest stevner i Sverige. Men Ronja vant 2-1. Så møtte Ronja hun som hun tapte 1-2 for i Sverige for 2 uker siden, men denne gangen vant Ronja med dommerstemmene 3-0. Senere vant Ronja finalen også 3-0 og dermed gull til Ronja. Denne gangen var marginene på deres side i tillegg til at de selv var gode. Begge deler er nødvendig for å vinne.

Swedish Open 2013 – Ronja gull

 

2 gull og 2 sølv på våre 6 utøvere var super avslutning på sesongen for våre yngre.

En av hovedsponsorene for mesterskapet var Liseberg fornøyelsespark, som ga alle deltagere gratis inngang.
Her ble det en flott lørdagskveld i det fine sommerværet.

En fin tur til Liseberg ble det også tid til.

 

Styret gratulerer!