Denne helgen hadde vi egentlig kun planlagt EM deltagelse, men det ble litt mer.

 

Våre EM uttatte gjorde en brukbar innsats i EM i Ungarn, selv om det ikke ble så mye å skrive hjem om.
Både Gitte og Maria møtte medaljevinnere i første kamp. Gitte tapte 0-3 for Montenegro, og hennes motstander gikk til semifinalen, hvor hun tapte på dommeravgjørelse etter uavgjort 0 – 0 mot A. Buchinger fra Østerrike. Jenta fra Montenegro gikk til bronsefinale og vant denne 4 – 0, og slapp dermed ikke inn noen poeng i mot seg i løpet av hele EM. Buchinger er den samme som Gitte slo i Dutch Open i mars, og som ligger foran Gitte på Premier League rankingen.
Maria tapte første kampen 0 – 3, men motstanderen fra Serbia gikk til finale, og Maria fikk rekval mot Portugal, og her ble det tap 1 – 2. Maria gjør gode kamper og begynner å hevde seg.

Gitte og Maria trener (foto: kampsportforalle.no)

 

Bettina Alstadsæther og Lasse Lund tapte første kampen mot motstandere som tapte i neste runde, og dermed ingen rekval på dem.
I lag tapte det norske laget første kampen mot Kroatia, som gikk til finalen og for øvrig vant EM.
I rekval møtte Norge Luxemburg, som kun hadde 2 på laget. Gitte vant overbevisende 10 – 2, og dermed gikk Norge videre til neste runde mot Ungarn, hvor Gitte gikk uavgjort, mens Maria og Alstadsæther tapte sine kamper knepent 1-2 og 0-1, og Norge ble dermed nr. 7, mens Ungarn gikk til bronsefinale og vant denne over Tyskland.
Plasseringen som nummer 7 i damelag lar seg høre, men med rått tap mot Kroatia, seier over et svakt lag fra Luxemburg med kun 2 utøvere på laget, og to tapte kamper mot Ungarn og tap, bør vel ikke kalle på de store superlativene. På den andre siden har Norge et ungt lag med tre jenter på 19, 20 og 21 år, som virkelig kan bli farlig i løpet av de nærmeste årene. Og, de tapte knepent for Ungarn som tok bronse. Det kan bli spennende i fremtiden.

Sabina Laaveri deltok i Bushido Open i Helsingborg i helgen, og vant der – 55 kg klassen. I finalen møtte hun en svensk utøver hun tapte for i Ishøj Cup i januar, men nå var det tid for revansje.
Sabina hadde full kontroll og vant 5 – 2.

Sabina Laaveri
(foto: kampsportforalle.no)

 

Vi hadde også to utøvere med i det åpne svenske riksmesterskapet i shito ryu karate, som gikk i Stockholm.
Her deltok Fredrik Sundby og Ronja Ek i både kata og kumite. Kataklassene ga bra motstand, og var delt inn i utøvere som hadde 2 års trening eller mindre, B klasse, og de som var mer erfarne, A klasse. Våre deltok i A klassen. Ronja gikk til semifinale, men tapte knepent sin semifinale med dommerstemmene 1 – 2, og tok bronse.
Fredrik gikk denne gangen svært solid og vant sin kataklasse.
I kumite var våre utøvere klart bedre enn sine svenske motstandere, og begge vant sine klasser.

Ronja Ek
(foto: kampsportforalle.no)
Fredrik Sundby 
(foto: kampsportforalle.no)

 

Begge scoret med stort repertoar, og Fredrik var nær ved å score med et 360 graders spark til hodet, men det ble litt for hard kontakt, og advarsel i stedet.

Flott innsats av alle våre i helgen, og styret gratulerer!