Igjen et uforståelig uttak. Men det er ikke lagt ut offentlig ennå. Hvorfor?

 

EM går i Ungarn neste helg. Uttaket ble gjort for to uker siden. Er landslagsledelsen redd for reaksjoner fordi de igjen har opptrådt uforståelig?

Diskusjoner og innlegg rundt landslagsledelsens uttak og prinsipper på Facebook i forrige måned, viste at det er stor avstand mellom landslagsledelsen og norske karateinteresserte.

At sportssjef Jacobsen gikk ut og forsøkte å belyse det hele mer, var positivt, men vår oppfatning er at karatefolket fortsatt synes det er vanskelig å forstå hvilke prinsipper det er som gjelder ved uttak til de store stevnene.

Han manet også til at man skulle søke å ta ting internt, noe vi har gjort hver gang, uten å komme noen vei, gjennom flere år. Den eneste måten vi da har funnet for å kunne belyse dette for karate Norge, har vært å gå ut offentlig selv.

Når vi igjen har vært i kontakt med Jacobsen, med kritikk av uttak til årets sr. EM, ble vi ikke møtt med særlig forståelse. Ingen skal kunne si at vi ikke forsøkte å ta det opp internt først. Vi legger derfor ut dette.

Uttaket er sendt ut til alle involverte i landslaget. Vi har ingen kommentarer til uttaket gjort på damesiden, da vi mener dette er et riktig uttak. De har tatt ut Bettina Alstadsæther i – 55 kg, Maria B. Roll i – 61 kg, Gitte H. Brunstad i – 68 kg, samt reserve til lag, Iselin K. Pedersen.

En herreutøver er tatt ut. Utøveren oppfyller alle krav landslagsledelsen har satt, bortsett fra kravet om prestasjoner/resultater. Men burde ikke det siste kravet veie tungt?

Vi kan heller ikke unnlate å opplyse om at utøveren er sønn av en i trenerteamet. Hadde han vært kvalifisert, hadde det vært uten betydning, men dette burde egentlig ikke gå an.

Vi søkte sportssjefen om støtte til Gitte Brunstad, for å kunne delta i de fire gjenværende Premier League stevnene dette året og se om Norge kunne avslutte året med en utøver helt oppe i toppen på verdensrankingen av Premier League. Gitte har i Premier League 2013 en 5 plass og sølv, fra henholdsvis Paris Open og Dutch Open. Det tredje stevnet i Russland fikk hun ikke deltatt på grunnet Nordisk. Gitte vant som kjent Nordisk. Før Premier League stevnet i Russland, som gikk samtidig med Nordisk, var Gitte ranket som nummer 2 i verdens Premier League.

Her skal de bruke penger på en utøver til EM som etter vår mening ikke er kvalifisert, mens en utøver i verdenstoppen ikke får støtte til å kjempe om plassen i verdenstoppen og på den måten sette Norge på karatekartet igjen.

Det kan nesten se ut som man jobber imot at Norge skal komme på verdenskartet i karate – imot norske utøvere som presterer i verdenstoppen!

Det er svært beklagelig at landslagsledelsen får holde på slik i forhold til utøvere og medlemmer av Norges Kampsportforbund. Vi kan bare belyse situasjonen, men de styrende idrettspolitikerne burde kanskje snart gripe inn?