3 gull, 2 sølv og 7 bronse i stevne med 107 klubber fra 18 land med over 1200 påmeldinger.

 

Sesongavslutningen ga mye matching og verdifull erfaring i tillegg til gode resultater og hyggelig sosialt. Arrangøren hadde flyttet stevnet til en ny hall i byen Hradec Kralove, ca. 12 mil nordøst for Praha, i Tsjekkia. En fin hall, og stevnet bedre organisert enn noen gang, gjorde sitt til å gi et godt inntrykk. 5 matteområder lørdag og 8 områder søndag, gjorde at tidsskjemaet holdt begge dager.

Tsjekkia 2013 – I hallen lørdag

I og med at de har et flott tilbud til utøverne om både vektklasser og åpen klasse, samt at 18-21år også kan gå senior, ble det mange kamper på de som kom lengst i denne aldersgruppen. I tillegg stilte vi med damelag for 18 år+.

Bronse
I kumite individuelt 12/13 år . 42 kg har Ronja Ek(13) løftet seg fra i fjor, og tok denne gangen bronse i sin vektklasse, etter å ha vist bra fighting.

Tsjekkia 2013 – Ronja bronse

Yvonne Murray(18) tok bronse i sr. . 55kg, mens Silje M. Vedvik(19) tok bronse i u.21 + 60 kg og åpen klasse.

Tsjekkia 2013 – Sabina gull, Yvonne bronse

Tsjekkia 2013 – Maria sølv og Silje bronse i åpen klasse u.21

Videre ble det bronse på Maria B. Roll(19) i u.21 . 60 kg og Gitte H. Brunstad(21) i sr. åpen klasse. På guttesiden hadde vi kun Carl Gustav D. Myreng(16), og han tok bronse i junior -55kg.

Tsjekkia 2013 – Carl Gustav bronse

Sølv
Maria tok videre sølv i både u.21 åpen og i senior . 61 kg.

Gull
Sabina Laaveri tok gull i sr. . 55kg og Gitte gull i sr. . 68 kg. Til slutt tok damelaget gull etter en dramatisk finale mot Ukraina.

Tsjekkia 2013 – Gitte gull

 

Alle våre utøvere kom hjem med minst en medalje, etter å ha fightet veldig bra. Som nevnt over, var lagfinalen den mest dramatiske. Etter å ha slått hjemmefavoritten i semifinalen, stod Ukraina for tur i finalen. Gitte vant første kampen oppskriftsmessig 2-0. I andre kampen ble det tap for Sabina med sifrene 1-5, som betød at Maria måtte vinne siste kampen. Det så stygt ut da den ukrainske utøveren ledet 4-1 på Maria. Men Maria ga aldri opp, og presset motstanderen til å begå ulovligheter, samtidig som Maria knappet inn på ledelsen til 3-4 da det gjenstod 30 sekunder og motstanderen hadde 3 advarsler for ulovlige handlinger. På den fjerde blir man disket. Maria angrep med flere kombinasjoner og presset motstanderen, hvor så Maria traff solid med en jodan gyaku tsuki. Motstanderen måtte ha legebehandling, og alle venter spent på om Maria skal bli disket for hard kontakt. Dommerne mener at den ukrainske utøveren selv utsatte seg for fare gjennom å slippe guarden, og ga henne en fjerde advarsel, og dermed diskvalifikasjon og seier til Maria og laget. En tøff avgjørelse som denne gangen gikk til vår fordel.

Tsjekkia 2013 – Maria, Sabina, Gitte gull i lag

 

Dette stevnet har i årevis gitt verdifull matching og erfaring. Tidligere har tidsskjemaet sprukket grovt, men denne gangen var det veldig bra arrangert. En flott avslutning på nok en kjempesesong for klubben. Styret gratulerer!

 

Tsjekkia 2013 – Lørdagens fornøyde utøvere med coach Shihan Henriksen bak

 

En liten runde i Praha ble det også tid til. Her slapper vi av og nyter solen på en kafe i den fine byen.

Kafebesøk i Praha i sommervarme