Kjører på med sine egne klubbutøvere og inkonsekvente uttak til Nordisk denne gangen.

 

Egentlig burde vi kose oss med at 5 av våre utøvere er tatt ut på det norske laget til Nordisk, samt at vi har en utøver på det svenske laget.
Men malurten i begeret er at 5 av våre vinnere i Nordiske klasser fra siste NM ikke er forespurt.

Denne gangen arrangeres Nordisk i Oslo, og landslagsledelsen har gått utenom sine prinsipper om at det kun er utøvere i landslagsstammen som kan tas ut. De har derfor tatt ut utøvere som ikke er verken i landslagsstammen eller har kontrakt med landslaget. Det er anledning til å stille med 2 utøvere i hver klasse. Totalt er det tatt ut 26 utøvere, men det kunne vært mange flere.
NM for fire uker siden har vært mye av grunnlaget.

Dette virker jo logisk og fornuftig, i og med at Nordisk skjer i Oslo, Norge, og det er økonomisk rimelig for landslaget å stille med full tropp, dersom man visste at man hadde nivå på utøverne i alle klasser. Spesielt når landslaget har gitt beskjed om at alle utøvere må betale alt unntatt startkontingent selv.
Likevel unnlater de å ta ut rundt 10 av de som nylig vant NM i klasser som er i Nordisk.
Våre 5 NM vinnere er alle utøvere som har prestert topplasseringer i internasjonale stevner rundt i Skandinavia og Europa.
Hvordan det er med de andre klubbenes Norgesmestere vet vi ikke.
Det blir merkelig at landslagstrenerne i en rekke tilfeller tar ut utøvere fra sine egne klubber som ikke kom til finalen i NM, eller ble slått av andre utøvere i finalen. Disse utøverne har også lite eller ingenting å vise til fra stevner utenfor Norge.
Vi savner NM vinnere fra en rekke norske klubber i Nordisk til helgen.
Troll, Kr. Sand, Vågsbygd, Os, bare for å nevne noen utenom våre egne.

Når landslagsledelsen går ut og tar ut utøvere utenfor sin egen stamme, burde de ta ut de beste i landet som ikke er i stammen. Det kunne kanskje virke både motiverende på de som ikke vil være med i landslagsstammen og gi bedre resultater for Norge i Nordisk.
Det er ingen hemmelighet at 2 av de 4 i trenerteamet er tidligere trenere hos oss, som har vært med å starte en ny klubb etter et meget bittert oppgjør for et år siden. Vi har forsøkt å forholde oss profesjonelt til disse i etterkant, men sett med bekymring på deres disposisjoner i forhold til uttak.
Vi håper at de ikke vil misbruke sine posisjoner til å motarbeide våre utøvere ved å favorisere sine egne utøvere.
Videre vet alle hvor de andre to i trenerteamet kommer fra, og når den ene utøveren som er tatt ut kommer fra en av disse trenernes klubb, ikke er i landslagsstammen eller har kontrakt, og ble nummer 3 i sin klasse i NM, mens nummer 1 ikke ble forespurt, ja da er det tydelig at noe er riv ruskende galt.

Vi har skrevet det tidligere, og gjentar oss selv; det er utrolig at dette får holde på. Problemet er at det er få ressurspersoner som ønsker å delta i et slikt trenerteam, og dermed blir ikke alltid kvaliteten slik man kunne ønsket seg.

Det må legges til at alle NM vinnerne i kata fra klasser som avvikles i Nordisk er blitt forespurt av de ansvarlige for kata.

Her er Mizuchis utøvere i Nordisk:

Kvinner:
senior – 55 kg – Yvonne Murray
senior – 61 kg – Hege Haavaldsen og Maria B. Roll
senior – 68 kg – Gitte H. Brunstad

Herrer:
Senior – 75 kg – Stian Bagroen

Vi savner våre NM vinnere som Silje M. Vedvik, Carl Gustav D. Myreng, Edmond Sejdijai, Arik og Mikael Amroun. Videre viser stadig Jørn O. Hansen at han er en farlig mann på matta. Da hadde vi fort hatt et norsk senior herrelag som kunne vært enda farligere.

På det svenske laget stiller Sabina Laaveri i – 55 kg.

Vi er ikke informert om hvem som skal gå lagkamp for Norge.

Mesterskapet går i Domus Athletica, som ligger ved Store Ringvei ved bomstasjonen før Ullevål stadion.
Møt frem og hei fram våre som er med!

Styret ønsker alle lykke til!