Et flott arrangement klubben kan være stolt av, og suverent beste klubb i mesterskapet.

 

Mesterskapet ble arrangert av oss, i Bærums nye storstue for idretten, Bærum idrettspark. Klubben gjorde en flott jobb i samarbeid med forbundet, og styret takker alle som bidro på forskjellige vis, til at dette ble en idrettsfest.

51 klubber med over 300 påmeldinger, over 50 dommere, 70 coacher og publikum i tillegg, ga klubben en spennende logistikkoppgave.
6 matteområder og det ble også arrangert NM i stilartene shobu ippon kumite og full kontakt karate, hvor stilarten Kyokushinkai er de som konkurrerer.

Kongepokal tildeles kun til utøvere i senior eliteklasser, og det er regelverk for tildeling. Dette tilsa at Kongepokalen skulle deles ut til en utøver innen konkurranseformene til WKF(World Karate Federation). Det er innenfor denne organisasjonen vi konkurrerer.

Under finalene hadde vi også oppvisning av tre barn. Det var Andreas Dieserud, Fredrik Sundby og Christian T. Steen. De gikk lagkata med bind for øynene og kumiteoppvisning. flott gjennomført til publikums store begeistring.

Christian, Andreas og Fredrik (foto: arkiv)

Herrer senior kumite – 75 kg
Kongepokaljuryen syntes igjen at klassen – 75 kg herrer var den sterkeste klassen.
Juryen bestod av Sportssjef Dag Jacobsen og andre fra forbundet og landslagsledelsen. Finalen ble satt opp som dagens siste kamp.
Stian møtte årets bronsevinner fra junior EM, Åsmund Slettevold(18) fra Os karateklubb, i semifinalen. Her ble Stian et nummer for erfaren for unge Slettevold. Stian kontrollerte inn seier 5 – 2.
I finalen stod samme utøver som Stian møtte i finalen i fjor, Joakim F. Johansen, Troll karateklubb. I følge Shihan Henriksen har aldri Stian vært så godt fysisk trent som nå. Dette viste seg også tydelig i kampen, hvor Stian viste glimrende sparkteknikk og avsluttet finalen med å kaste motstanderen og seier 9 – 0 før full tid.
Stian Bagroen ble dermed tildelt H. M. Kongens pokaler som den beste karateutøveren i årets individuelle Norgesmesterskap i karate. Stian har dermed tangert rekorden til Jørn Ove Hansen, med 6 Kongepokaler.
NM ind. 2013 – Stian har god kontroll på motstanderen.
NM ind. 2013 – Stian i ferd med å kaste motstanderen.

Ungdom jenter kata og kumite – 43 kg
Men, det var mye å glede seg over før på dagen.
Etter en noe stang ut åpning i kata, med sølv til Ronja Ek i ungdomsklassen, tok Ronja revansje i kumite(kamp). I semifinalen var hun nær ved å bli disket i siste sekund, for kontakt, på ledelse 8-1. I finalen kontrollerte hun fint og tok en klar seier.

NM ind. 2013 – Shihan og Sensei Ek med Ronja.

Ungdom jenter kumite + 50 kg
Aina Svendsen var nær ved å gå til finalen i kumite ungdom. I semifinalen hadde hun to ganger spark til hodet på motstanderen, men begge gangene mistet hun poengene fordi hun utøvet kontakt med slag i ansiktet på motstanderen i det hun landet etter sparkene. Synd, da Aina var i nærheten av en finaleplass, og da kunne alt ha skjedd. Bronse til Aina.

NM ind. 2013 – Aina bronse

Kadett gutter kata og kumite – 57 kg
Sebastian Tenmann(14) gikk gode kataer, og selv om vi visste at medalje var innen rekkevidde, gikk han noe overraskende til finalen. Der ble det tap for en god utøver fra Sentrum k.k. Haugesund. Flott innsats av Sebastian, som også tok bronse i kumite.
I juniorklassen lyktes ikke Carl Gustav D. Myreng(16) i kata denne gangen, men tok revansje i kumite. I finalen kontrollerte han brukbart, men holdt på å tabbe seg ut da motstanderen landet et spark i hodet hans. Heldigvis oppfylte ikke teknikken alle kriterier for scoring, og Carl Gustav vant han 4 – 1.

NM ind. 2013 – sølv til Sebastian i kata
Carl Gustav D. Myreng – gull i kumite (foto: arkiv)

Junior gutter kumite – 76 kg
Edmond Sejdijai(17) har hatt en flott utvikling siden i høst i juniorklassen – 76 kg, med medaljer i internasjonale stevner i Sverige og Danmark. Denne gangen klaffet alt. I finalen hadde han en god motstander fra Vågsbygd, som startet med å ta ledelsen 2-0 på Edi. Motstanderen var rask og sterk. Men derfra og ut handlet alt om Edi. Hele 12 poeng scoret han uten at motstanderen greide å score.
To flotte spark til hodet, slag og kast med oppfølging, førte til seier før full tid, 12-2.
I følge Shihan Henriksen den beste kampen Edi har gått i sitt liv.
Dermed tok Edi sitt første individuelle NM gull.
NM ind. 2013 – Edi

Junior gutter kumite + 76 kg
I junior + 76 kg, har Karl Andre Svendsen(17) slitt med skader, og var ikke optimalt forberedt. Han var farlig hele veien, men greide ikke å få marginene på sin side. Dermed ble det bronse. En dreven karatekollega av Shihan Henriksen sa om Karl Andre, “usedvanlig hurtig til å være så stor”. Vi tror at Karl Andre blir meget farlig i femtiden hvis han holder seg skadefri og får kjørt skikkelig på trening.

NM ind. 2013 – Karl Andre er i ferd med å kaste

Senior damer kumite – 55 kg
Yvonne Murray(18), i seniorklassen – 55 kg, møtte en av landets beste på kvinnesiden, Bettina Alstadsæther, Stavanger k.k. Alstadsæther tok nylig bronse i Dutch Open, og var storfavoritt. De gikk jevnt, men Alstadsæther satte tidlig et ukontrollert slag i ansiktet på Yvonne, slik at hun begynte å blø, og legebehandling måtte til. Noe redusert måtte Yvonne forsøke seg videre, men på stillingen 1 – 3, traff igjen Alstadsæther ukontrollert, og da ble det diskvalifikasjon.
Yvonne Murray tok dermed sin første individuelle senior NM tittel.

NM ind. 2013 – Yvonne i superfinalen

Senior damer kumite – 61 kg
I – 61 kg kvinner ble det ren Mizuchi finale, hvor fjorårets Kongepokalvinner, Maria B. Roll(19) hadde gått opp i – 61 kg. Hege Haavaldsen(19) var vår andre i finalen.
Hege har hatt flott stigning siden hun var langtidssyk i sommer, med seier i internasjonalt stevne i Danmark i slutten av januar, nettopp mot Maria.
Også denne gangen viste Hege seg som best, og 3 spark til kroppen ga 6-0 seier og premie som beste kumite jente i NM.

NM ind. 2013 – Maria i semifinale som hun vant 4-0
Hege Haavaldsen (foto: arkiv)

Senior damer kumite – 68 kg
I – 68 kg stilte vi med Norges beste dame denne sesongen, Gitte H. Brunstad(21). Gitte er den eneste norske i historien som har tatt medalje i det åpne tyske mesterskapet(sept 2012) og vært i finalen i det åpne hollandske mesterskapet(helgen før NM). Som soleklar favoritt ble det kontrollert seier 5 – 0.

Gitte H. Brunstad (foto: arkiv)

Senior damer kumite + 68 kg
I + 68 kg hadde vi unge Silje M. Vedvik(18). Vi har i lengre tid sett at hennes utvikling er god, og at hun kommer til å bli farligere og farligere. Hun møtte den beste utøveren fra shobu Ippon klassen, og prikket inn sine lange armer. Noen av slagene var litt harde, og ga advarsler, men seieren på 3-1 var aldri i fare.
Siljes første individuelle NM tittel.

NM ind. 2013 – Silje tok sitt første ind. NM gull

Senior herrer kumite – 84 kg
Jørn Ove Hansen fylte 41 i fjor, men trener fortsatt bra, og hadde kjørt opp foran NM til klassen – 84 kg. Om han kanskje ikke jaktet på sin syvende Kongepokal, liker han fortsatt å konkurrere, og er meget farlig på matten.
I klassen ble det ren Mizuchi finale. Hans finalemotstander, Mikael Amroun(22), ga klar beskjed om at nå hadde han tapt flere NM finaler mot Jørn Ove, og at Jørn Ove ikke måtte legge opp før Mikael fikk nok en revansjemulighet. Den kom i helgen, og etter et jevnt oppgjør trakk Mikael denne gangen det lengste strået. Nå er det Jørn Ove som blir utfordreren neste år kjenner vi ham rett. Gull og sølv til våre gutter i klassen er topp!

NM ind. 2013 – Jørn Ove og Mikael i finale

Senior herrer kumite + 84 kg
I + 84 kg hadde vi med Davor Sekelja og Arik Amroun.
Davor vant sin første kamp 8 – 0, men i sin andre var han uheldig og skadet foten såpass mye at det ble tap og ikke kunne fortsette, selv om det ble rekval fordi motstanderen gikk til finale.
Arik Amroun var solid gjennom hele sin klasse +84 kg, og hadde full kontroll på alle sine motstandere. I finalen møtte han en god utøver, som ledet klart på ham. Men motstanderen begynte å få problemer med å stå i mot, og måtte ty til straffbare handlinger. Til slutt ble motstanderen disket, og seier til Arik.

Davor (foto: arkiv)
Arik (foto: arkiv)

Dommere
Malene J. D. Myreng dømte sitt første NM.
Våre andre dommere denne gangen var Anthony K. Bratli og Erik J. Berg.
Alle gjorde en utmerket jobb.
NM ind. 2013 – dommer Erik J. Berg.

Vår dommer Anthony K. Bratli (foto: arkiv)
Vår dommer Melene J. D. Myreng (foto: arkiv).

Nok en gang et fantastisk NM for klubben. Beste kvinne Hege Haavaldsen og Kongepokal til Stian Bagroen. Klubben har nå 19 Kongepokaler og ca. 340 NM titler.

18 klubber tok gull i NM. 8 klubber tok 2 gull eller flere.
Her er oversikt over de 8 beste klubbene i NM i karate individuelt 2013:

1. Mizuchi karateklubb 10 gull 4 sølv 3 bronse
2. Troll karateklubb 3 gull 2 sølv 2 bronse
3. Os karateklubb 3 gull 1 sølv 6 bronse
4. Vågsbygd karateklubb 2 gull 3 sølv 5 bronse
5. Tiger karateklubb 2 gull 2 sølv 4 bronse
6. Sarpsborg karateklubb 2 gul 2 sølv
7. Sentrum karateklubb 2 gull 1 sølv 4 bronse
8. Kr. sand karateklubb 2 gull 1 sølv 1 bronse

Vi vil takke hele støtteapparatet med funksjonærer, coacher og ledere Mikael Ek, Espen C. Skretting og Shihan Henriksen.

Sensei Mikael Ek (foto: arkiv)
Coach Espen C. Skretting
Shihan Henriksen ble blidere og blidere ut over dagen.

Ørjan og Morten funksjonærer
Yngve funksjonær.
Erik funksjonær.

Styret gratulerer alle med nok en gang å ha satt klubben i et fantastisk lys gjennom flott innsats.