Campen for en rekke kampsporter i Thailand utvider etter økende pågang.

 

Vi har tidligere omtalt 301 på våre sider. Campen gir utøverne muligheter for å bo, spise og trene som profesjonelle for ca. kr. 4000.- per mnd. Dette er for dyrt for thaier, men for en rekke utøvere fra resten av verden er dette et fantastisk tilbud. Nå har de opplevet en sterk økning i pågangen, og investerer i utviding.

Jeg dro på besøk til 301 sammen med Rolf-Henry Grønlund og hans to sønner, Kevin(17) og Manny(12). Familien Grønlund vil bli nærmere presentert på disse sider senere, men Kevin har gått thaiboksekamper for 301 på Grand hotell i Hua Hin. De siste kampene, og de fremtidige kampene, er foreløpig planlagt i samarbeid med to topptrenere fra Chiang Mai, slik at besøket på 301 var ment som et respektbesøk fra familien Grønlund sin side.

Thailand 2013 – 301 utvider, foran Kevin, Manny, Oliver, bak Yoann, Shihan, Rolf-Henry
(foto: Kari E. Henriksen)

 

Campen ligger tilsynelatende øde, men bare et par kilometer unna ligger fantastiske palmestrender og koselige restauranter i nærmest bilfrie omgivelser i Dolphin Bay. Strandområde er i ferd med å bli oppdaget av reiseselskapene, slik at vi frykter at området vil gjennomgå en sterk utbygging. Men det får tiden vise.

Vi ble møtt av innehaver og hovedtrener for MMA, Yoann Gouida, og muay thai trener Oliver Coste. Etter at de forbarmet seg over Kevin sin kneskade, og forbannet rugby, ble vi vist rundt og informert om utvidelsen.

Thailand 2013 – Oliver sier noe om rugby til Kevin
(foto: Kari E. Henriksen)

 

De har for øyeblikket 13 utøvere fra resten av verden boende i lengre perioder, og venter 7 til. Av de som bor der nå er det en danske og en svenske, som Oliver og Yoann mente holdt godt nivå. De har måttet avvise en del gjennom 2012, og nå utvider de med 4 nye rom, for å kunne ta imot flere. Utvidelsen beløper seg til ca. kr. 250 000.-, så det mangler ikke på vilje til å satse.

Som vanlig ble det kjørt knallhardt på utholdenhet, som alle som driver med muay thai og MMA mener er det aller viktigste. Videre var det mye teknikk og en del styrke som stod på programmet. Noen av utøverne skal gå kamper på Grand Hotel stadion under kommende “fight nights” der.

Vi anbefaler alle interesserte å gå inn på deres hjemmeside www.301gym.com

Er man ute etter et skikkelig proft opplegg over lengre tid, til en rimelig penge, skal man lete lenge etter lignende opplegg.