4 gull, 6 sølv, 4 bronse og dermed bedre enn i fjor.

 

Klubben dro til København, nærmere bestemt Ishøj, litt sydvest i København.
Ishøj kumite karate cup ble arrangert for andre gang.
Det ble en noe dramatisk reise med to flyuhell, som er omtalt et annet sted på disse sider.
Ishøj Cup er kun kumite, og det var i år deltagelse fra 15 land, 60 klubber med 436 utøvere.
Et usedvanlig proft opplegg som arrangørene kan være svært stolte av.
Shihan mente det var et av de best organiserte stevner han hadde deltatt på. Og han har som vi vet vært med på noen.
Lørdag var det for 14 år +, mens søndag for u.14 år.
Lørdag deltok vi med 11 utøvere, og det var mye å glede seg over.

I gutter u. 16 år deltok vi med unge Sebastian R. Tenmann(14), som tapte for puljevinneren, men rekvalifiserte seg til bronse. Sebastian deltok også på Troll k.k. sitt lag, som tok bronse i lag for gutter u.16 år. Sebastian blir bedre og bedre i kumite!

Ishøj 2013 – Sebastian

 

I gutter u. 18 år stilte vi med Carl Gustav D. Myreng(16), som akkurat bikket 16 år for en måned siden. Han var påmeldt i – 55 kg, men klassen ble slått sammen med – 61 kg.
Carl Gustav gikk til finalen, hvor det ble knepent tap 0-1. Bra kjempet av Carl Gustav mot en utøver som var større, tyngre og eldre.

Ishøj 2013 – Carl Gustav

 

I klassen – 76 kg ble det tap for Edmond Sejdijai(17) mot puljevinneren, men han rekvalifiserte seg og tok en fin bronse. Nevnes må at Norges utvalgte til jr. EM i februar, ble uplassert i klassen. Flott av Edi.

Ishøj 2013 – Edi nest til høyre

 

I u.21 skjedde det samme som skjedde med Edi, med Emilio Andorsen(19). Emilio har kjempetalent, og hadde seier i semifinalen inne, med det ble tap, og dermed bronsefinale med seier. Emilio har mer inne, og scoret blant annet teamets eneste ushiro mawashi(360 graders rotasjonsspark mot hodet). Nydelig utført!

Ishøj 2013 – Emilio nest lengst til høyre

 

På jentesiden i u. 21 ble minus og pluss 60 kg slått sammen.
Sabina Laaveri(19) var uheldig og tapte etter vår mening feil med dommerstemmene 2-3 i sin viktigste kamp for hjemmeutøveren. Men våre – 60 kg jenter Hege Haavaldsen(18) og Maria B. Roll(19) var ikke til å stoppe. De møtte hverandre til slutt i finalen, som endte med at Hege vant 2-1 etter et tett oppgjør.

Ishøj 2013 – Maria og Hege

 

I seniorklassene stilte vi kun i jenteklassene denne gangen.
I – 55 kg ble det bronse på Yvonne Murray(18), etter knepent tap i semifinalen.

Ishøj 2013 – Yvonne

 

I – 61 kg led Sabina samme skjebne som i u.21, om mulig denne gangen enda mer urettferdig. Overrasket gjorde Malene J. D. Myreng(19), ved å vinne flere kamper med flotte spark til hodet, mot gode motstandere. Til slutt var hun klar for finale mot Hege, som hadde kvalifisert seg for sin andre individuelle finale for dagen. Malene var definitivt dagens overraskelse. Det ble seier til Hege også i denne finalen, og Hege var dermed stevnet beste utøver uansett kjønn. Hege fighter smart, med godt blikk for situasjoner, samtidig som hun har et repertoar som er svært bra.

Ishøj 2013 – Malene og Hege

 

Minus og pluss 68 kg ble slått sammen, og Silje M. Vedvik(18) var nær ved å kvalifisere seg for pallen, men det holdt ikke helt.
Vår andre jente i klassen, Gitte Brunstad(21) var derimot ikke til å stoppe. Hun sliter med en skadet albue, men dette så ikke ut til å hindre henne mye. Hun er hurtig og sterk i teknikkene, og tok ut en etter en etter målrettet fighting. I finalen vant hun 4-0.

Ishøj 2013 – Gitte

 

I lagfinalen var det våre to jentelag, og det ble laget med Hege, Gitte og Maria som trakk det lengste strået.

Vi har for tiden en flott jentegjeng, som inspirerer, presser og støtter hverandre.
De er alle i alderen 18-21 år, så dette lover svært godt for fremtiden i senior klassene.

Ishøj 2013 – Malene, Silje, Yvonne, Hege, Maria, Gitte

 

Søndag hadde vi med Fredrik Sundby og Ronja Ek i u. 14 års klassene.
Fredrik gikk hele veien til finalen i den 24 utøver store klassen.
Her møtte han en utøver som var et hode høyere, men Fredrik ledet 6-3 helt til siste sekund, etter to flotte spark til hodet. Dessverre tråkket han utenfor i siste sekund, og ble disket på ledelse 6-3. Ergerlig, men flott innsats uansett, hvor han scoret 28 poeng på 5 kamper, og rundt 20 av disse kom på avanserte 3 poengs teknikker.

Ishøj 2013 – Fredrik

 

Ronja kjempet seg også frem til finalen, etter flott fighting i 3 kamper. I finalen ville det seg ikke helt, og det ble tap 1-4. Men, Ronja scoret 15 poeng i sine 3 første kamper, hvor 9 var med spark til hodet. Det vitner om godt teknisk nivå.

Ishøj 2013 – Ronja

 

Coacher var Sensei Mikael Ek og Shihan Henriksen.

Slike internasjonale stevner gir masse erfaring, og Shihan Henriksen oppsummerer det slik, “flott matching og vi lærer noe hele tiden”.

Styret gratulerer alle med flott innsats i Danmark!