Taktisk feil etter undertegnedes mening.

 

I lag for kvinner i VM hadde Norge trukket Ungarn. Et lag jeg mente vi kunne være på talefot med. Trenerteamet hadde satt opp lagrekkefølgen og coach var Landslagssjef Morten Alstadsæther.

Først ut var Gitte, som lenge lå an til 1-1, men som fikk satt en kombinasjon med spark til kroppen på slutten av kampen, og vant flott 3 – 1. Jeg mener Gitte kunne ha overtatt føringen lenge før ved å kjøre mer etter slik vi kjører, og som Gitte kjørte mye på i andre stevner i høst. Men flott at hun vant.

I andre kamp så jeg at Maria ønsket å prøve en av sine spesialiteter, men hun gjorde en grunnleggende feil, og fikk scoring i mot. Det var tydelig at hun ikke fikk beskjed om hva feilen bestod i, da historien gjentok seg. Det endte med 0 – 2 tap for Maria. Kombinasjon av at coachen ikke kjenner til detaljer i Marias spesialiteter, og at Maria ikke er erfaren nok enda.

Dermed stod det 1 – 1 og likt i poeng før siste kamp, hvor Bettina Alstadsæther skulle gå. Den ungarske utøveren var raskere enn Bettina, og satte raskt 3 – 0 ledelse. Etter det gikk hun passivt og for å ødelegge for Bettina. Slik løp kampen til det var 3 sekunder igjen, hvor Bettina fikk inn et spark til hodet på motstanderen, og dermed 3 – 3.

Dersom dette resultatet hadde stått seg ut kampens siste 3 sekunder, ville det blitt ekstra kamp, hvor hvert lag kunne valgt en utøver. Det tror jeg kunne ha gått i favør av Gitte, som viste noe av sitt egentlige jeg. Dette burde etter min mening Bettina fått beskjed om, og tips om hvordan å løse det. I stedet kommer det beskjed om å gå inn å ta poenget. Det gikk galt, og dermed var Norge ute.

Etter min mening en taktisk blemme, hvor den ungarske utøveren hadde vist tidlig i kampen at hun var raskere enn Bettina, og hvor Bettina hadde slitt i lang tid for å få inn utligningen. Da burde man ha skjønt at det var høy risiko, og heller latt det gå til ekstra kamp, nye muligheter.

VM er over for de norske, og lørdag og søndag går alle bronsefinaler og finaler. Vi krysser alt vi har for Sokes to elever, Antonio Diaz fra Venezuela og Rika Usami fra Japan i katafinalene herrer og damer.