Både Gitte fra oss, og Steffen Larsen fra Tiger KK ut i første kamp.

 

Gitte presterer flott i stevner hvor hun reiser med klubbens støtteapparat, men med landslaget under-presterer hun. Det er små marginer mellom suksess og katastrofe i et EM eller VM. Det er også mange faktorer som må være på plass for å lykkes. Det samspillet som må til ser det ikke ut til at landslaget får til med Gitte.

Gitte er ung, og trenger fortsatt de rette innspillene for å lykkes. Dersom man er kommet så langt at man ikke trenger coach lenger, da er man virkelig kommet langt. På første dag var det kun Rafael Aghayev som deltok uten coach. Han har også flere VM-titler fra før.

Gitte røyk på et 0 – 6 tap for en polsk utøver hun helt klart kunne taklet mye bedre. Vi vet at Gitte med riktig støtte kan prestere mye bedre enn dette. Vi kan ikke garantere det hver gang, for det finnes en rekke andre faktorer også, men med dette på plass, er en faktor mer på plass. Nå mangler den faktoren når hun konkurrerer for landslaget. Den polske jenta tapte senere, og dermed ingen rekval for Gitte.

Steffen Larsen lå under 1–4 for Russland i sin første kamp, da det var få sekunder igjen, og han ble disket for gjentatte ulovlige handlinger. Larsen var preget av stundens alvor, og virket ikke å være på topp. Russeren tapte senere og dermed ingen rekval.

Soke Inoues to fremste elever i kata, Rika Usami og Antonio Diaz, tok seg begge til finaler. Begge møter vertsnasjonen Frankrike i finalen. Soke var så langt veldig fornøyd, men mente det kom til å bli tøft å slå Frankrike på hjemmebane til helgen. Alle finaler og bronsefinaler går lørdag og søndag.

Torsdag morgen skal Maria B. Roll fra klubben gå kumite –61 kg. Hun skal møte Sør Afrika i første kamp. Vinner hun denne blir det vinneren av Tyrkia og Serbia, som begge er blant verdens sterkeste nasjoner. 57 nasjoner i klassen

Den neste som skal ut torsdag er Bettina Alstadsæther fra Stavanger k.k. i –55 kg. Hun har trukket Bosnia/Herzegovina i første. Vinner hun denne, blir det India i neste. Begge nasjoner er overkommelige, men så hardner det til med mest sannsynlig Japan eller Frankrike. 57 nasjoner i klassen.

Den siste norske er Håkon Fjeldstad fra Skedsmo k.k. i –60 kg. Han har trukket Benin i første kamp. Det bør være overkommelig. Så vinneren av Kazakstan og Gabon, som også kan være overkommelig. Men så blir det tøft med vinneren av Kina, Serbia, Tyskland og Ukraina. 59 nasjoner i klassen.