Gitte har fått håpefull trekning i dag.

 

Det største VM noengang starter i dag. 113 land, og ca. 1500 påmeldinger.

Gitte H. Brunstad er første norske som skal i ilden i VM i Paris. Hennes klasse kumite – 68 kg starter kl. 15.45 i ettermiddag. Trekningen gir håp, dersom Gitte kan prestere opp mot det hun er god for. Dette vil også avhenge av om hun får den riktige støtten fra sidelinjen. I et VM er det små marginer som skiller suksess og mislykket. Det er 51 jenter i klassen. Gitte har trukket en polsk jente i første kamp. Det bør være mulig å vinne. Vinner hun den, møter hun svenske S. Kaup, som representerer Østerrike. Gitte har slått henne før. Vinner hun den, møter hun en god utøver fra Malaysia, som hun etter min mening kan slå. I så tilfelle er hun i kvartfinalen mot T. Fanjat, Frankrike. Fanjat vant German Open og er i verdenstoppen, men Gitte ledet 2-0 på henne i German Open, men tapte 2-3. Er hun der kan alt skje. I så tilfelle er hun i semifinale. Da kan alt skje. Men, som sagt, det er avhengig av at Gitte er på topp, coachingen må være på topp, og hun må ha marginene på sin side, inkludert litt flaks. Det er mulig, da Gitte er kapabel til å matche alle disse jentene.

Den andre norske som skal ut onsdag er Steffen Larsen i kumite – 75 kg. Den største og hardeste klassen i VM etter min mening. 83 utøvere, og Larsen har knallhard pulje. WO i første, men så vinneren av Russland og Emiratene. Allerede her kan det bli vel tøft, da jeg tipper at det blir russeren. Vinner han denne, kan neste være fullt mulig, da det blir vinneren av Canada og Kuwait. Så blir det mest sannsynlig D. Dona fra Frankrike, som jeg tror blir for god for Larsen. Skulle det mot formodning gå, blir det mest sannsynlig R. Aghayev fra Azerbajan. Alle er spent på om Aghayev er «mett», og ikke så bra som han har vært. Det får vi svar på i dag, og Larsen må gå over evne for å være med så langt.

Jeg er også veldig spent på kata damer og herrer. Soke Inoue har sine to beste kataelever med. Rika Usami fra Japan, og Antonio Diaz fra Venezuela. Det er knallhard konkurranse i kata, men vi har tro på at de to kommer til å være med å kjempe helt i toppen.

Torsdag skal Maria B. Roll fra oss gå, samt Bettina Alstadsæther, Stavanger k.k., og Håkon Fjeldstad, Skedsmo.