Flott helg med matching i Heian Cup, og topp matchetrening søndag.

Fredag kveld var troppen på 26 personer samlet til felles middag og sosialt samvær.

Heian cup 2012 – Barna i boblebad

Lørdag gikk stevnet hvor det deltok 43 klubber fra Sverige, Danmark og Norge.

Heian Cup og matcheliren dagen etter ble flott avviklet av de dyktige arrangørene i Karlstad karateforening. Vår venn Lennart Larsson har en solid stab av dyktige medarbeidere, som gjennomførte arrangementet prikkfritt på 8 matteområder før lunsj, og 4 områder etter lunsj.

Det var mye å glede seg over, og det ble scoret med nesten alle mulige teknikker fra våre utøvere. Spesielt morsomt var det kanskje med vår yngste utøver, Christian T. Steen, som i sin finale slo en betydelig større motstander 8-2 med scoring på to ura mawashier til hodet på motstanderen. Avanserte kombinasjoner selv våre beste seniorer sliter med å få inn. Christian tok også bronse i kata.

Heian cup 2012 – Christian

 

Sterkt inntrykk gjorde også vår nykommer Emilio Andorsen, som vant u.21 – 78 kg. Hurtig og sterk i teknikkene, samtidig som han nå blir smartere og smartere.

Heian cup 2012 – Emilio

 

Sterk innsats av Ronja Ek, som skadet foten, men gikk finalen sin i kumite og deltok på den ene økten søndag, med åpenbare smerter. En tøff liten dame som ikke lar seg stoppe så lett. Hun tok også sølv i kata.

Heian cup 2012 – Ronja

 

Sebastian Tenmann var også nær ved å vinne i sin kumiteklasse. Han ledet lenge i finalen, men tapte til slutt 2-4. Flott innsats av Sebastian.

Heian cup 2012 – Sebastian

 

Silje M. Vedvik og Malene J. D. Myreng gikk flotte kamper og Silje utvidet scoringsrepertoaret med spark til hodet. Hun ledet også finalen i åpen klasse u.21 2-1 til det gjenstod 2 sekunder. Da scoret vår nye svenske utøver, Sabina Laaveri og det ble uavgjort. Dommerstemmene gikk til Sabina, som denne gangen stilte for sin svenske klubb. Bronse til Malene, som scoret med feiinger, kast og spark til hodet. Begge blir mer og mer vriene å slå, og utvider stadig scoringsrepertoaret.

Heian cup 2012 – Silje, Sabina og Malene

 

Fredrik Sundby var litt uheldig denne gangen, men tok en fin bronse i kata.

Heian cup 2012 – Fredrik

Nivetha (fra arkiv)

Bronse ble det også på Nivetha Kanagaratnam, Ailin V. Moen og Edian Mulalic, alle i kumite.

Heian cup 2012 – Ailin

Heian cup 2012 – Edian

 

Vi deltok med halv tropp i år, grunnet landslagssamling i Oslo for 14 år og oppover, hvor vi hadde en rekke utøvere med. Noen av våre utøvere var også i utlandet i høstferien, og kunne derfor ikke delta. Men de som var med gjorde sitt til at klubben ble nr. 3 av 43 klubber som deltok.

Honnør også til en av våre dommere, Erik J. Berg, som satte av helgen til å dømme. Erik fikk mye skryt av mattesjefen, og gjorde en flott jobb.

Slik kom medaljene våre:

Gull
Christian T. Steen . kumite
Emilio Andorsen – kumite

Sølv
Ronja Ek – kata og kumite
Sebastian Tenmann – kumite
Silje M. Vedvik – kumite

Bronse
Fredrik Sundby – kata
Christian T. Steen – kata
Ailin V. Moen – kumite
Nivetha Kanagaratnam – kumite
Edian Mulalic – kumite
Malene J. D. Myreng

Et solid støtteapparat med følgende personer stod bak.

Ledere:
Mikael Ek
Harald Sundby
Kari F. Henriksen
Gustav Myreng
Geir V. Henriksen

Fysio:
Mette Bævre

Dommer:
Erik J. Berg

 

På søndagen ble det avholdt treninger for Sveriges utviklingsgruppe 13-21 år, hvor vi deltok. Det ble kjørt hardt på matching med 2 minutters kamper og 1 minutts hvile første økten. I andre økten ble det delt inn i grupper på 3 hvor en var dommer og rotering hvert 30 sekund i andre økten. I tillegg ble det gått kamper med lisensierte dommere på egen matte, parallelt. Til sammen fikk alle ca. 25 stk. 2 minutters kamper første økten og ca. 25 kamper med 30 sekunder i andre økten.

Veldig krevende og tøft fysisk og mentalt for alle utøverne, og et opplegg som gjorde helgen komplett for alle. Hadde man ikke fått kjørt seg på stevnet fikk man kjørt seg søndag.

Heian cup 2012 – Matcheleir dagen etter

Svenskene stilte med sine beste u.21 utøvere, deriblant de beste juniorene som vant i Banzai Cup i Berlin for 3 uker siden. Der hadde svenskene begge lag i finalen for herrer junior, mens Norge tok bronse. Svenskene satser på å gjøre denne leiren til en årlig sak knyttet til Heian Cup første helg i oktober. Det er å håpe at den norske landslagsledelsen blir med på et samarbeid neste år.

Styret gratulerer med flott innsats!