Norges første medalje gjennom historien i German Open i følge landslagsledelsen og i Premier League.

 

German Open 2012 er det største German Open i historien, og det største Premier League.

Lørdag startet med at Maria B. Roll i – 55kg tapte knepent 1 – 2 mot Ukraina, vinneren av Banzai Cup forrige helg. Desverre tapte Ukraina kvartfinalen, og dermed ingen rekval for Maria. Klassen hadde 40 utøvere.

Arik Amroun led samme skjebne i +84kg. En flott kamp av Arik, hvor han var hurtigere en Frankrikes Ibrahim, og tok ledelsen 1-0. Men Arik hadde for mye respekt for motstanderen og det ble tap 1-2. Ibrahim tapte senere semifinalen. 60 utøvere i klassen.

Gitte har trent seg opp i vekt, og stilte nå som en av de letteste i – 68kg. I første kamp møtte hun en belgisk utøver. Gitte slet med å komme i gang, men det ble seier 4-3. Ungarns utøver i neste runde kunne ikke stille, og dermed var Gitte i 3. runde. Her stod Kanada på andre siden, men hun var sjanseløs mot Gitte, og 5-0.

I kvartfinalen var det storfavoritten fra Frankrike, Tiffany Fanjat som stod for tur. Gitte ledet 2-0, men den rutinerte franske utøveren hentet inn og vant 3-2. Fanjat gikk til finalen, som hun senere vant 5-0 over Spania.

Gitte på 3. plass i German Open 2012

Gitte fikk rekval mot Sveits, som hun vant 5-2. Dermed var hun klar for bronsefinale mot Russland. Den russiske utøveren tok bronse i EM i mai, og vant klassen i Premier League stevnet i Istanbul for 3 uker siden. Gitte gikk reskpektløs til verks i en hard fysisk kamp mot en tøff utøver, hvor begge fikk straffer for både kontakt og ulovlige handlinger. Stillingen stod til slutt 2-1 til Gitte, og delte tredjeplassen med USA.

At Norge aldri tidligere har tatt medalje i German Open, samt at dette var det største German Open som har vært arrangert, gjør prestasjonen svært stor. I tillegg møtte Gitte landslagsutøvere som er tatt ut til VM i alle sine kamper, som også gir prestasjonen stor tyngde.

Av de andre norske utøverne var det Steffen Larsen som gjorde seg bemerket ved å vinne 3 kamper.

Vi gratulerer Gitte med nok et flott gjennomført internasjonalt stevne. Hun var den første i klubben til å ta medalje i jr. EM for noen år siden, og nå er hun den første norske som har tatt medalje i German Open i følge landslagsledelsen.