En del av deltagerne på årets sommerleir på Kreta har kommet med tilbakemeldinger. Her gjengir vi et representativt utvalg.

I vår nye dojo på takterassen fikk vi prøve flere alternative treningsformer. Her Yoga

Ellen Bruzell m/familie

“Jeg fikk mye ut av treningene, veldig bra med teknikkfokus, og det var det god plass til. Med matter ble det jo behagelig og de utvider repertoaret for hva man kan gjøre (spesielt for konkurranseutøverne). Veldig fint med to instruktører i forhold til antall trenende og de to ulike gruppene (tradisjonelt og konkurranse). Det var en fin måte å “komme i gang” med ny kata til et nytt semester (for mitt nivå).
Det var morsomt med strandtrening og drakten flyter veldig bra:)

Jeg likte godt innslaget av ikke-karatetrening også, og her kan man jo variere i det uendelige (avhengig av hvem man får tak i som instruktører).

Karatetreningene kan godt inneholde mer styrketrening (egenvekt), f.eks.
10-15 min lengre økter med flere repetisjoner, og fokus på mage/rygg/skuldre, for ungdom/voksne.
Det passet veldig bra at det lå et styrketreningssenter i gangavstand fra hotellet, og det inneholdt alt (mosjonister) trengte av utstyr (Maria var også fornøyd med utstyret, og treningen der gjorde at hun fikk opprettholdt periodeplanen sin). Kjempebillig. Terje var veldig fornøyd med treningssenteret, spesielt ettersom det var tredemølle der, og det var litt for varmt å løpe ute.
Jeg var jo også så heldig å få med meg et par aerobictimer med Christina – veldig bra! Det var bonus for meg som er litt “hekta” på sånt.

Leilighetene var romslige og inneholdt alt vi trengte, og området var pent.
Familievennlig, stille om natten. Maten i restauranten var kjempegod, og de som jobbet der var serviceminded og veldig hyggelige folk. Kort vei til stranden var et pluss når det nærmet seg 40 grader. Fin, ren strand.
Det var også et pluss at det var kort vei til Chania med hyppige bussavganger, dessuten nesten gratis.
Utflukten vi hadde, var veldig fin.
Guiden vår var godt innsatt i øyas historie, og det gjorde det veldig
interessant:)
Til å ikke være så glad i å ligge på stranden og ikke tåle så mye sol og varme, hadde vi det helt supert likevel (endelig fikk jeg lest ferdig en hel bok!).

Leiren var også veldig bra rent sosialt: man blir bedre kjent med konkurranseutøvernes foreldre og de man trener med ellers. Det er positivt!

Anbefales!

Ungdomsbordet


Så har vi tilbakemelding fra Harald m/familie:

“Ros – Rommene var store, det var rent der, vaskepersonellet gjorde fin jobb.
-Servicen fra hotellet var utmerket.
-Treningsopplegget var supert.
-Passe sosial samling, ikke for mye, ikke for lite.
-Bra mat.
-Ungene var flinke til å ta vare på hverandre.
-Deilig med barnebord.

Ris: -Prinsessa på erta (Monica) synes det var litt plagsom støy fra veien på natta, vi andre merket ingenting. – Litt skummelt med veien for Helene(7) og Morten(5).”

mvh
Harald m/fam”

En fin tur til Aghia Sofia grotten


Og her fra Heidi Sanne m/venninne og barn:

“Kreta-turen var helt fantastisk, og alt var svært godt tilrettelagt fra A-Å. Etter en behagelig flyreise ble vi møtt av en hyggelig taxi-sjåfør med navneskilt SANNE, så det var lett å se hvor vi skulle gå. Så fort vi ankom utenfor Anais Holiday, kom en smilende Catharina (eller hva hun het ..) og viste oss hvor vi skulle bo. Ikke før hadde vi kommet inn i leiligheten, så fikk vi hyggelig besøk av deg, med nyttig info. Etter forespørsel om hvor man kunne kjøpe flytemadrasser, ble det kort tid etter levert 2 stk. madrasser på døren, som du visste fantes i hotellets kjeller. Dette kaller jeg service!

Opplegget med karate-trening i ny, flott dojo, samt på stranden, var kjempebra, og treningen som vi medreisende fikk ta del i, var både lærerik, utfordrende og morsom.

Utflukten var også velorganisert og i tråd med tidsskjemaet, – en svært hyggelig tur med en herlig avslutning på stranden.

Opplegget rundt felles middag forsterket det gode samholdet, og at alle barna, både store og små, holdt så godt sammen og passet på hverandre, var både betryggende og behagelig for oss voksne.

Personalet ved Anais Holiday må virkelig berømmes . de gjorde alt for at alle skulle trives. Maten var fantastisk og rimelig, – jeg glemmer ikke den rekeretten (som ikke sto på menyen) du lot meg smake på den siste kvelden . den var himmelsk!

Jeg håper virkelig at det blir en ny tur neste år . da kommer vi gjerne!”

Barn og ungdommer blir kastet i vannet


Så fra Gustav Myreng m/familie:

“Vi medreisende foreldre og søsken er veldig godt fornøyd med opplegget som innbefattet alle og omfattet tilbud på aktiviteter til alle.
Boforholdene og prisene var meget konkurransedyktig og for en familie på
5 personer som oss, så finnes ikke tilsvarende reise og opphold som kan matche den prisen.
Vi er meget fornøyd med hele opplegget som mye skyldes utmerket organisering av alle aspekter vedrørende leiren og håper vi får muligheten å delta på flere slike leire i fremtiden.”

Trening på stranden avsluttes med litt morsom trening i vannet


Fra Mikael Ek m/familie:

“Totalt sett fungerade det mycket bra med en fin sammansatt mix av god træning, socialt umgænge och inte minst utmærkt boende med først klassig service och god mat.

Det som skiljde sig extra positivt denna gång jæmført med de två tidiga gångerna jag har varit med på ær:
Ny etablerad dojo med matter på terassen som resulterat i att æven konkurans utøvarna fick maximalt træningsmæssigt ut av uppehållet.”