Vi sendte en beskjeden tropp på 5 utøvere blant 30 land og 1200 deltagere.


Stevnet gikk i Milano, og som mange vet er Italia en av verdens fremste karatenasjoner. Et stort internasjonalt stevne med en rekke topp utøvere ga stevnet høyt nivå. 6 matteområder i 3 dager fra morgen til kveld. 


Vi deltok med juniorene Yvonne Murray og Balder Hjerpaasen, Hege Haavaldsen i u.21 og Gitte H. Brunstad og Maria B. Roll i senior. Alle våre gikk på lørdag. Norge deltok med ca. 20 utøvere.

Først ut av våre var Hege i 18-21 år -60 kg. Hege fylte 18 år nå i mars, og var dermed yngste utøver i klassen. Hun hadde walkover i første runde, og traff en italiensk utøver i 2. runde. Her ble det seier 1-0. 

I kvartfinalen ble det tap for Italia 0-3 på en dobbel mawashi, i en kamp Hege hadde godt tak på. Italia gikk til finalen, og dermed rekval for Hege. 
Her møtte hun Italia og vant flott 8-0 etter blant annet 2 fine 3 poengere med spark til hodet.

I bronsefinalen var det igjen italiensk motstander, og her hadde Hege et perfekt spark til kroppen, og dermed 2-0 seier og bronse. Seier i klassen til Marokko, foran Italia, med Hege og Italia på delt bronse.

Neste var Yvonne Murray i junior – 59 kg. Yvonne møtte Italia, og hadde bra tak på kampen og burde hatt flere scoringer. Kampen endte o-o og med 4 italienske dommere, ble det tap på dommeravgjørelse 2-3. Dessverre ingen rekval, men Yvonne er rask, tøff og burde fått mer uttelling.

Balder i junior – 63 kg gikk bra og vant sine 2 første kamper, før han tapte i kvartfinalen. Motstanderen gikk til finalen, og Balder fikk rekval, vant den og gikk til bronsefinale. Her ble det tap, men en 5 pl. i dette selskapet er meget bra, og lover godt foran Nordisk etter påske.

Maria i sr. – 55 kg vant sine første 2 kamper, men tapte så kvartfinalen. En tøff klasse med høyt nivå, slik at det dessverre ikke ble rekval da motstanderen tapte semifinalen. Maria går første sesong senior, så en kvartfinale i Italian Open er meget bra.

Gitte H. Brunstad var den som kom aller lengst av våre. Finale i Italian Open er meget sterkt. 

Gitte gikk taktisk og bra og slo ut Italia 2-0, Ukraina 1-0 og Sveits 2-1, før hun møtte en annen fra Sveits i finalen. 

Gitte gjorde en feil, og det er nok på dette nivået. Hun greide ikke å ta igjen det tapte poenget, og det ble tap 0-1. Gull til Sveits, sølv til gitte og delt bronse på Italia og Sveits.

Selv om det ikke ble noe gull, likevel en suksess for våre utøvere i dette celebre selskapet. En sølv, en bronse, en tapt bronsefinale, en til kvartfinale og en ut i første runde er totalt sett en suksess.

Styret gratulerer alle med flott innsats!