En sann treningscamp for de som virkelig satser, men også for amatørene.

 

 
 

Jeg har reist til Thailand for å se om jeg 
kan lære mer om kampkunst i dette landet, som har stått imot alle forsøk på invadering fra moderne militærmakter. 
 
På flyplassen i Bangkok ble vi møtt av en av våre norske kontakter her nede, Rune Finstad, og tolken vår Amporn. 
De hadde ordnet med transport sydover til et hotell ved kysten, 15-20 mil syd for hovedstaden. 
 
Her skal vi ha vår base for å forsøke å få til noen av de tingene jeg har planlagt for denne reisen. Jeg har i forkant gitt dem beskjed om hva jeg har planer om å oppsøke, og hvor jeg tror jeg kan finne det. 
 
Mitt første prosjekt er å besøke en treningscamp jeg har hørt om noen mil lenger syd enn vår base. Etter å ha sjekket med flere kontakter, reiste vi sammen med våre kontakter til området, og tok inn på hotell der. Vi sjekket opp muligheten for å avlegge dem en visitt, og satset på overraskelsesmomentet i første omgang. 
 
 
 

Ødemark
Da vi nærmet oss, føltes det som vi var ute i ødemarken, og anlegget lå midt ute på et jorde, inngjerdet, uten naboer, kun med en kjerrevei som ender i anlegget. Likevel visste vi at det kun var 1 km til sjøen, strender og små flotte hoteller, men fjernt fra storbyer. Da sjåføren stanset, så vi tre karer som slappet av ved et svømmebasseng.
 
 
 
 
Franske kampsport utøvere

 

Hovedpersonen var fransk, eier og hovedtrener. 
En høy atlet som het Yoann Gouida (30). De andre var besøkende fra henholdsvis England og Sveits. Etter hvert kom også en av de andre trenerne, også han fransk, Oliver Coste (31). Yoann og Oliver var hovedpersonene på dette meget spesielle anlegget. Jeg presenterte meg, og dersom de hadde vært skeptiske til å begynne med, var de hjelpsomheten selv etter hvert. 
 
 
 
Yoann hadde som ung drevet med karate, og hans far driver karateklubb i Frankrike. Yoann var ikke klar for karate, og i 17 års alderen ble det muay thai. Året etter fant han ut at han måtte reise til Thailand for å trene muay thai. Siden ble han der i lange perioder av gangen og for 2 år siden hadde han realisert sin drøm om å bygge et eget anlegg for kampsport. 
 
Anlegget ble så omfattende, at det var nødvendig å samle en rekke gode krefter, og støttespillere i selskapet Sandgates.Co. Ltd., for å kunne ferdigstille anlegget, som ligger på en 4,8 mål tomt. 
 
Yoann er årlig hjemme i Frankrike, men i neste måned skal han gifte seg her nede, med en jente som er thai/kinesisk. Han binder seg derfor ytterligere til Thailand. Oliver Coste har sin bakgrunn fra boksing og muay thai, samt at han er dommer i MMA. Han har vært i Thailand i 3 år, og har hatt mye med både MMA og muay thai miljøet å gjøre. 
 
 

 
Anlegget
Anlegget består av en boksering, et stort bur for trening av muay thai, bryting, grappling og MMA. De har en avdeling for styrketrening, og en basketball bane for alternativ trening/rekreasjon. Videre svømmebasseng og iskulp(!!!) for rekreasjon. En mengde rom hvor utøverne kan bo, og et kjøkken med kokke som serverer alle måltider. 
 
En sveitser  hadde bodd på anlegget i 5 mnd. Pakken han har kjøpt er trening opp til 6 timer daglig, 6 dager i uken, kost og losji, samlet sum kr. 4 000.- per mnd. Yoann selger også dagspakker og privattimer. Du finner alt på www.301gym.com. 
 
Alt i alt et fantastisk konsept til en like fantastisk pris.
 
 

Og om jeg innledet med at anlegget virker som om det ligger i ødemarken, så sykler du til fantastiske strender, restauranter, butikker og annet på 10 minutter, inkl. et internasjonalt miljø.
 
De gangene vi var innom, var det utøvere fra England, Frankrike, Oman, Australia og Thailand der. Yoann fortalte at han ventet innrykk fra større grupper fra England og Frankrike i løpet av de neste månedene. 
 
Thaiene har som regel ikke råd til å trene der, og trener ofte i mindre klubber rundt omkring.
 
Trening
Sveitseren fortalte at han har gått sine første kamper her nede, og tapte første på dommeravgjørelse, men vant sin neste på TK (teknisk knock out) i andre runde.
Det ble kjørt løpetrening hver morgen, langkjør, mens de løp intervall på ettermiddagene. Bryting og grappling 4 økter i uken. Boksing og muay thai hver økt, morgen og kveld, og MMA 4 ganger i uken. De var svært opptatt av clinch trening, og la inn 30 minutter med dette i hver økt. 
 

Totalt kunne man trene organisert 6 timer hver dag. De mente kondisjon var det viktigste for alle sine kampsporter. Deretter clinch, og deres MMA utøvere trente mye mer stående enn det undertegnede hadde tenkt i forkant. Yoann forklarte dette med at han anså den stående fightingen som viktigst. 
 
 
 

 
Yoann hadde sine egne ideer om trening, og hadde også utviklet noen egne 
trenings- metoder og hjelpemidler.
 
Et av dem var gummislanger fra en bil 
som var satt sammen til en lang tykk strikk, festet på innsiden av buret, som han brukte til å bli sterkere, og for å få motstand når han skulle trene teknikk på å ta ned motstandere. Strikken ga ham mulighet til å trene teknisk så identisk som mulig til teknikken, samtidig som han trente spesifikk styrke. Han hadde også usedvanlig tykk, og myk, matte i buret, for at utøverne skulle måtte jobbe tungt, samtidig som det ble mindre skader ved kast/fall. 
 
I bokseringen var det fastere dekke, som igjen lot dem trene på det underlaget de skulle konkurrere på. 
I styrketreningavdelingen hadde han tatt i bruk dekk i forskjellig størrelser, som enten ble brukt til å løpe med i tau etter seg, eller de største skulle vendes et gitt antall repetisjoner, eller slått på med varierende slegger/vekt. 
 
I tillegg var det benker, vektstenger, skiver håndvekter og annet. Treningene var fysisk harde, og du skulle være sterk mentalt også for ikke å bukke under. Yoann presiserte dog at man legger progresjon opp etter nivå ved ankomst. Også mye teknisk trening, og med 6 timer om dagen og ren proff tilværelse, kunne de dekke alle områder. Ingen tvil om at man under slike forhold kan nå langt. De har stadig utøvere som går kamper enten i Hua Hin, Bangkok eller andre steder. 
 
 
Proft opplegg
Jeg har også lyst til å nevne Yoanns motto, «war in the cage not in the world» Yoann er en dyktig organisator og trener. Hans hjemmeside er veldig bra og informativ. 
 
I mine 41 år innen kampsport, må jeg si at dette er et av de beste konseptene jeg har besøkt. For norske utøvere vil det unektelig fortone seg utrolig billig å leve som en proff under et så proft opplegg for kr. 4000.- i mnd, inkl. all trening, bo og mat. 
 
Man flyr til Bangkok, så ligger anlegget ca. 20 mil sydover, bare noen mil syd for en større by som heter Hua Hin. 
 
Er det noen som planlegger reise dit i fremtiden, ta kontakt med Yoann på 301thailand@gmail.com