Tradisjonen tro har vi bedt Shihan Henriksen om å oppsummere karateåret 2011. Her er hans versjon.

 

Skrevet av Geir V. Henriksen

Innledning

2011 er nok et år som kommer til å gå over i Mizuchis historie som en milepæl. Etter 26 år i lokalene på Bærums Verk, har vi bygget nye lokaler i samarbeid med Bærum kommune. Det ble nedlagt et betydelig antall dugnadstimer av klubbens medlemmer, og kroner fra klubben.

Kommunen eier lokalene, men vår leie reflekterer den innsatsen klubben har lagt ned. Den offisielle åpningen ble holdt i september, med avtroppende ordfører Reinsfelt og Soke Inoue som hovedgjester, ledet av undertegnede.

I forbindelse med Soke Inoues besøk hadde vi også seminar i forkant av åpningen. Shihan Larsson fra Sverige hadde sammen med sine høyest graderte tatt turen over kjølen, og forbundspresident Trond Berg representerte Kampsportforbundet under åpningen. Vi tror ikke vi tar munnen for full når vi sier at dette må være et av verdens beste karateklubbanlegg. Dette til glede for nåværende og fremtidige generasjoner.

Slike store endringer fører ofte til ny entusiasme. Vi har jobbet med å utvikle og forbedre alle våre rutiner og våre tilbud gjennom 2011, for i 2012 å ta steget inn i den elektroniske verden når det gjelder alt som har med medlemssystemer å gjøre. Forbundets medlemssystem kan brukes til alt vi trenger, bare vi blir flinke nok til å utnytte det.

Vi har utvidet vårt treningstilbud til også å omfatte kickboksing, selvforsvarskurs for kvinner, trening barn/foreldre parallelt og Brasiliansk jiu jitsu. Når vi nå også har eget styrketreningsrom, føler vi at vi har et flott tilbud til medlemmer og interesserte.

Tradisjonelt

Vi har laget et helt nytt pensum for treninger og graderinger, som vi har stor tro på vil høyne vårt nivå på tradisjonell karate. Vi har også endret noe teknisk og i kata. Vi har hatt en overgangsperiode for omleggingen i løpet av 2011, og ting begynner å sette seg. Med denne omleggingen og 9 nye 1. Dan har det tradisjonelle blitt godt ivaretatt i 2011.

Konkurranse

I fare for å gjenta meg selv gjennom en årrekke, må vi fastslå at 2011 også har vært et svært godt år for våre konkurranseutøvere. Jeg tar her for meg noen av de største internasjonale stevnene og de største nasjonale.

Det startet med sterk innsats av Gitte H. Brunstad i Paris Open, hvor hun blant annet slo den franske europamesteren og sølvvinner fra VM soleklart 6-0, og gikk til kvartfinale. I – 61 kg ble det 7. plass i klasse med over 50 utøvere. Også Mikael Amroun gjorde det bra ved å komme til 3. runde.

I mars satte vi i individuelt NM for 13 år og oppover ny rekord igjen, med 14 gull, 11 sølv og 6 bronse. Jeg sa i fjor at den rekorden vi satte da kom til å bli tøff å slå, men vi har altså gjort det i år. Vi tok også begge Kongepokalene ved Gitte H. Brunstad og Stian Bagroen. Intet mindre enn fantastisk.

I april ble vi best i Nordisk, med 3 gull, ved Balder Hjerpaasen, Maria B. Roll og Gitte H. Brunstad.

I høst har vi vært beste norske klubb i Banzai Cup i Tyskland.

Jeg vil også nevne at Gitte H. Brunstad og Arik Amroun gjorde det sterkt i German Open, hvor Gitte kom til 3 runde, og Arik ble nr. 7.

Vi ble igjen beste klubb totalt i Heian Cup i Sverige, av ca. 60 deltagende klubber. Her ble det 6 gull.

I jr. VM gjorde våre utøvere det best av de norske, med Karl A. Svendsen og Gitte på hver sin 7. plass, mens Hege Haavaldsen og Iselin K. Pedersen kom til 3. runde. Dessverre fikk ikke våre egne coacher lov av landslagsledelsen til å coache våre. Selv om dette kun blir spekulasjoner, tror undertegnede at våre kunne gjort det enda bedre om vi i tillegg til å delta i forberedelsene der nede også hadde fått lov til å følge dem opp på matten. Det virker som om holdningen hos landslagsledelsen er at selv om utøverne kunne gjort det bedre med sine egne coacher på matten, så skal landslagets 2 coacher gjøre den jobben. Det prinsipielle idiotiet herjer, fremfor å sette utøveren og resultater for Norge i fokus.

I Stockholm Open ble det 4 gull og beste norske klubb.

I Karate kid cup i Sverige, som gikk samtidig med lag NM, sendte vi en del av våre som ikke var med til lag NM, og det ble en rekke medaljer, deriblant et gull. Flere av disse unge har hevdet seg i både Heian cup og Stockholm Open, så det gror godt bak de mest etablerte.

Avslutningen av konkurranseåret var NM for lag i slutten av november, hvor vi igjen ble beste klubb med 5 gull og 1 sølv og 1 bronse. Totalt ble det avviklet 9 klasser.

Landslaget

Våre eldste seniorer har vært suverene her hjemme i både individuelt og lag NM, men dessverre føler få av dem for å satse på landslaget. Våre yngre seniorer og utøvere i aldersbestemte klasser satser på landslaget, og hevder seg helt i Europa og verdenstoppen.

Til u.21 EM i februar 2012 er det plukket ut 9 utøvere som skal representere Norge. 5 kommer fra klubben. Fra klubben er Balder Hjerpaasen (16), Karl A. Svendsen (16), Hege Haavaldsen (17), Iselin K. Pedersen (18) og Gitte H. Brunstad (20) tatt ut. Jeg gratulerer alle med uttaket. Vi skal legge det vi kan til rette for at dere skal være så godt forberedt som mulig. 

Årets rangering av de beste konkurranseklubbene i Norge

I henhold til tradisjonen, setter jeg opp min egen rangeringsliste over konkurranseklubbene i landet. I år har jeg lagt til grunn de offisielle utenlandsstevnene landslaget satte opp, samt NM individuelt og for lag.

Her er min rangeringsliste over de 3 beste karateklubbene i Norge 2011, og noen av de viktigste stevnene hvor de beste klubbene har deltatt.

  JR. EM   NM ind.  Nordisk    Banzai Cup   Lag NM 
 1. Mizuchi KK   14 gull  3 gull  7 gull  5 gull 
 2. Stavanger KK    5 gull 1 gull    3 gull 
 3. Skedsmo KK bronse  2 gull  2 gull    1 gull 

Våre konkurranseutøvere går en aktiv treningsjul i møte, da det rett etter jul er store stevner som Paris Open i januar, og jr. EM i Azerbajan i februar.

Jeg ønsker alle klubbens medlemmer, og alle våre lesere, en trivelig jul, og de beste ønsker for et godt nytt (karate)år!