Det ble avviklet 9 klasser, og vi deltok i 7 av dem.

 

 

Stavanger k.k avviklet årets NM for lag på en utmerket måte i helgen. På tross av at bredden manglet i årets NM, var de beste lagene tilstede, og Stavanger k.k sørget for å lage topp stemning.

Vi deltok med lag i alle aldersklasser. Vi hadde meldt på et jentelag i 13 års klassen, men de fikk ikke motstandere, slik at de måtte flyttes opp i 14/15 år, både i kata og kumite. Etter jevnest mulige kamper i både kata og kumite, ble det tap. 2-3 i kata og uavgjort 1-1 i kumitekamper, men tap på at Stavanger hadde 2 poeng mer. Dermed sølv i kata og bronse i kumite på Nivetha Kanagaratnam, Camilla T. Skaanes og Marie Sjåvik.

Marie, Camilla og Nivetha

I 16/17 år kumite hadde vi sterke lag på både jente og guttesiden, og her ble det gull til begge lag ene etter å ha slått Stavanger i begge finalene. På jentelaget fornærmer vi nok ikke de andre på laget ved å si at Iselin var den beste denne gangen. Hun vartet som vanlig opp med flere flotte, avanserte spark til hodet. Jentelaget bestod av Hege Haavaldsen, Yvonne Murray og Iselin K. Pedersen.

Hege, Iselin og Yvonne

Guttelaget bestod av Balder Hjerpaasen, Edmond Sejdijai og Karl A. Svendsen. De var solide hele veien og tapte ingen kamper på sin vei mot gull.

Edi, Karl Andre og Balder

I seniorklassene stilte vi med en rekke utøvere med dårlig treningsgrunnlag, men med mye rutine. Vi hadde også vært plaget med skader og sykdom. Derfor var det heftig å se hvordan utøverne skjerpet seg og ga alt.

Damelaget i kata bestod av unge utøvere med mange NM gull i kata, men som alle satser på landslaget i kumite. De hadde derfor ikke satt av mye treningstid til å forberede seg til lagkata. Likevel var de suverene i katafinalen mot Stavanger, og vant med dommerstemmene 5-0. Laget bestod av de to juniorene Hege Haavaldsen (17) og Iselin K. Pedersen (17), samt første års senior, Maria B. Roll (18).

Hege, Maria og Iselin

I kumite senior lag damer må nevnes Maria B. Rolls finalekamp, hvor hun sjokkerte hjemmelaget ved å slå Bettina Alstadsæther 3-1, og dermed legge grunnlaget for seier for laget. At Gitte H. Brunstad tapte sin kamp 0-2, kom egentlig ikke som noen overraskelse, etter at hun både har vært syk og skadet de siste 2 ukene. Nevnes må likevel at en av dommerne var stor nok til i ettertid å si at Gitte feilaktig ble dømt etter kadettregler grunnet kadettkampen i forkant, og derfor fikk advarsler for kontakt i stedet for sine sedvanlige scoringer. Men det fikk heldigvis ikke betydning for utfallet av selv lagkampen.

Caroline, Maria og Gitte

Caroline A. Thomassen satte nemlig punktum ved å vinne siste kampen 4-0, med smart fighting ut fra forholdene med for dårlig treningsgrunnlag. Dermed gull i kvinner kumite senior.

Siste finale i årets lag NM var herrer senior, hvor vi også skulle møte Stavanger. Publikum hadde nok store forventninger til denne finalen. Men vårt lag lot ikke Stavanger få sjansen i det hele tatt, og det så stygt ut allerede i første kamp for hjemmelaget, da Stian Bagroen ledet 6-0 over hjemmefavoritten Steffen Larsen halvveis i kampen sin.

Jørn Ove, Mikael og Stian

Det var også fare for at vår superveteran Jørn Ove Hansen ikke skulle få gå kamp i det hele tatt som tredje mann på laget, i og med at vi hadde sterke og hurtig Mikael Amroun som nestemann på laget.

Etterhvert lot Stian sin motstander, få lov til å komme mer med i kampen, som endte 7-7. Dermed var Jørn Ove sikret kamp som tredje og siste utøver på laget.

Men, før det skulle Mikael Amroun gå sin kamp, mot tidligere landslagsutøver Jan Ove Brynie. Begge hadde dårlig treningsgrunnlag, Mikael grunnet skadet fot i lengre tid. Mikael var fullstendig overlegen med sin bevegelighet og repertoar, og avsluttet kampen 8-0 før full tid.

Dermed måtte Stavanger, og landslagets Eirik Vandvik, slå superveteranen Jørn Ove (40) i siste kamp med 8-0, for at det skulle gå til ekstra kamp. Men, Jørn Ove er ingen enkel utøver å skubbe seg på. Teknisk og sterk som få, selv om treningsgrunnlaget i karate var minimalt denne gangen.

Han viste fra først øyeblikk hvem som var sjefen der ute. Porsjonerte sine krefter smart, og prikket inn scoringer med jevne mellomrom, uten at Vandvik var i nærheten av å vinne. Jørn Ove kronet sin kamp med dagens vakreste og mest avanserte scoring, et rotasjonsspark, ushiro mawashi geri, til hodet, og vant 5-1.

Et lag-NM hvor sykdom og skader hadde plaget oss i forkant, og gitt oss dårligere utgangspunkt enn vi liker, endte likevel med at vi hentet hjem 5 gull, 1 sølv og 1 bronse. Mye takket være at en del utøvere strakte sin lojalitet overfor klubben langt ved å stille, og kjempe.

Sånn sett er de derfor gode forbilder for våre andre utøvere. Dette selv om de var langt dårligere forberedt enn det de ønsker, av forskjellige grunner. Det er prisverdig at de strekker sin lojalitet langt, så håper vi at vi kan stille bedre forberedt til NM 2012 i Drammen 17. mars.

Medaljefordelingen for de 3 beste klubbene i lag NM.

Klubb  Gull  Sølv Bronse 
1. Mizuchi KK    5    1    1 
2. Stavanger KK    3    5   
3. Skedsmo KK    1     

Styret gratulerer alle våre med nok et topp NM.