I tillegg ble det 3 sølv og 5 bronser i dette internasjonale stevnet med 12 nasjoner.

 

Klubben var i Stockholm med en tropp på ca. 35 personer, hvor 19 var utøvere. 5 matteområder og over 650 starter, ga hektisk aktivitet fra 09.00 om morningen til 18.00 om kvelden.

Yvonne

Lørdag var det utøvere fra 16 år og oppover som konkurrerte. Vi deltok med 7 utøvere, og det var Yvonne Murray og Karl Andre Svendsen som gikk helt til topps. Yvonne (17) vant klassen kumite junior – 59 kg, mens Karl Andre (16) vant kumite + 76 kg. Dette er nok det beste resultatet Yvonne har oppnådd internasjonalt, og Karl Andre viste at 7. plassen i jr. VM ikke var tilfeldig. Sterkt av Karl Andre i sin første sesong som junior.

Karl Andre

Balder Hjerpaasen (16) debutert i juniorklassen – 61 kg etter nylig å ha fylt 16 år, og gikk helt til finalen, hvor det ble tap. Veldig bra av Balder for første gang i sin nye aldersklasse.

Balder

Maria B. Roll (18) gikk bra hele dagen i både individuelt og lag. I individuelt tapte hun for Østerrikes landslagsutøver, men tok bronse i klassen. Også Maria er første sesong i ny aldersklasse, senior damer.

Maria

Søndag var det duket for våre under 16 år. Den største prestasjonen stod nok Martin Sjåvik for ved å vinne kumiteklassen med 28 utøvere. Teknisk god, smart og sterk mentalt, var han ustoppelig i sine 5 kamper denne søndagen.

Martin

Gull ble det også på Camilla T. Skaanes (14) i sitt første internasjonale stevne i 14/15 år. Hun fylte nylig 14 år, og har nå tatt steget opp en aldersklasse.

Camilla med sin motstander i finalen

Fredrik Sundby er en usedvanlig god teknikker i både kata og kumite. Denne gangen var det kata han imponerte mest i. Med 29 utøvere i klassen gikk han helt til finalen, hvor det ble knepent tap 1-2. Veldig sterkt av Fredrik.

I klassen til Fredrik har vi også en annen god teknikker, Andreas Dieserud, som tok bronse i kata i denne store klassen.

Fra v. Andreas og Fredrik

Frid Hjerpaasen er en av landets mest lovende unge utøvere. Hun konkurrerer også i kata, men denne gangen var det i kumite hun gjorde det best. I hennes åpne klasse, overvant Frid langt høyere motstandere med sin teknikk, hurtighet og mentale styrke, i kamp etter kamp. I finalen møtte hun en utøver som var et hode høyere, og da motstanderen fikk en feil idømt 3 poenger, ble det tap 0-3. Ingen av de 3 flaggdommerne markerte scoring, kun hoveddommer mente det var scoring. Synd at dommeren ikke fikk med seg at Frids hånd blokkerte sparket tydelig, og minst 30 cm utenfor hodet. Dommerfeil er noe vi må leve med, og det rammer alle innimellom, selv om nok Frid syntes det var tungt der og da. Likevel, sølv i dette store internasjonale selskapet er kjempeflott!

Frid og Mariam

Marie Sjåvik tok bronse i kumite etter bra fighting, mens Mariam Skogland og Ronja Ek tok bronse i kata etter flotte runder i kata. Alle tre er svært dyktige og vi vil helt sikkert se dem ofte på pallen i fremtiden.

Marie nest til høyre

 

Ronja
 

Det sosiale er svært viktig når det skal jobbes mye og hardt, og en felles middag lørdag kveld toppet det sosiale, samt at flere møtte en svært hyggelig og opplagt Hans-Erik Dyvik Husby (også kjent som Hank Von Helvete i bandet Turboneger) på hotellet rett etter middag.

Som vanlig utgjorde foreldrene en flott resurs i tillegg til trenerteamet.

Shihan og Hans-Erik Dyvik Husby med noen av våre yngre utøvere

Styret takker trenerteamet og foreldre for flott opplegg, og gratulerer utøverne med flott innsats og gode resultater!