Flott innsats av våre, med 2 utøvere på 7. plass og 2 til 3. runde.

 

83 nasjoner deltok i jr. VM i Melaka i Malaysia. Norge deltok med 11 utøvere. På tross av at det ikke ble medaljer, viste våre utøvere at de er å regne med når det skal kjempes om medaljer på verdensnivå.

Balder tapte første kampen, men greide å score 2, samt at han pådro seg straff for kontakt, som med litt hell kunne vært scoring. Det ble tap 2-4.

Iselin hadde w.o i første runde, vant andre runde mot en sterk karatenasjon som Kroatia. Hun tapte i siste sekund i tredje runde, for en utøver som senere vant bronsefinalen 6-0.

Hege vant første runde 8-0, og vant andre runde, men hadde ikke marginene på sin side i tredje runde mot en av verdens sterkeste nasjoner, Italia.

Gitte og Karl Andre ble nr. 7 i sine klasser, som betyr at de har vunnet kamper og gjort en veldig sterk innsats. Både Gitte og Karl Andre var svært nærme en medalje i dette VM. Det å score i et VM er bra. Det å vinne kamper i et VM er selvfølgelig veldig bra. En 7. plass i VM er absolutt en flott prestasjon. Du er faktisk blant de 10 beste i verden i din klasse.

Klubbens trenere og utøvere

Det må ha vært spesielt godt for Karl Andre, som forbundet ikke hadde råd til å støtte fordi andre skulle støttes, å bli en av troppens 2 beste utøvere. Han var best i Norge i sin klasse i våres, gikk godt i Nordisk og tok sølv, samt et gull og bronse i Tsjekkia i påsken. Men, andre utøvere i andre klasser ble tatt ut til å få støtte til jr.VM (se kritiske artikler annet sted på siden). Han var den eneste norske utøveren i VM uten støtte fra forbundet. En herlig revansje for Karl Andre.

Når vi har utøvere som scorer i VM, vinner kamper i flere runder i VM, og to utøvere som blir blant topp 10, er det mye å glede seg over. Dermed har de vist at de definitivt har noe der å gjøre, og de har erfart mye, på flere felt.

Det har også vi trenere som har fulgt med dem. Denne gangen fikk vi ikke coachet dem selv, men vi nådde frem med noe under kampene, selv om vi ikke nådde frem med så mye som vi ønsket. Landslagsledelsen ønsket ikke å benytte seg av oss. Personlig er jeg overbevist om at klubbens utøvere kunne gjort det enda litt bedre om vi hadde fått coache våre utøvere selv. Det er små marginer i stevner på så høyt nivå. Vi kjenner våre utøvere best, har mye og lang erfaring som coacher fra internasjonale stevner på alle nivåer.

Utøverne bør stå i fokus, samt at det må være i alles interesse å få så gode resultater som mulig. Kanskje er det at vi ikke coachet forskjellen som kunne ha gitt høyere plasseringer eller medalje for våre utøvere. Det bør de ansvarlige ta inn over seg.

Når det gjelder de andre utøverne vant Bettina Alstadsæther en kamp, mens de andre utøverne tapte sine første kamper uten å få rekval. Alle unntatt én greide å score i sine kamper, og var absolutt med på dette nivået, selv om det ble tap i første kamp. Det er positivt, og noe å ta med seg videre.

Undertegnede har gjennom 2 artikler andre steder på denne siden kritisert uttaket av en utøvere som en innsidefeil begått av landslagsledelsen. Denne utøveren var en av to norske som ikke greide å score i dette VM. Utøveren er uskyldig plassert i en rolle utøveren ikke har forutsetninger for å fylle foreløpig. Utøveren er der etter min mening grunnet tette forbindelser til trenerteamet og dertilhørende særinteresser. Etter dette VM mener jeg derfor at landslagsledelsen definitivt har noe å svare for i forhold til disse artiklene.

Mye positivt å ta med seg fra dette VM for de fleste norske, og spesielt for våre egne. Men, nok en gang ser vi hvor viktig det er å få mye matching i tøffe stevner rundt i verden for å kunne hevde seg i EM eller VM.

Undertegnede hadde mange samtaler med andre lands representanter, og det som går igjen er at matching internasjonalt er viktig. Vi har alltid vært opptatt av dette, men møtt motbør i landslagsledelsen, som har ment at landslagssamlinger er viktigere enn internasjonale stevner.

Allerede i neste måned er et internasjonalt stevne tatt av landslagets plan til fordel for en samling. Denne måten å tenke på håper vi vil endre seg i fremtiden. Europa, Japan og Egypt er de beste i dette jr. VM. Japan er sterkest i kata. I Europa er Tyrkia beste nasjon denne gangen.

Shihan med Antonio Diaz t,v, Soke nest til høyre og leder av teknisk komite i Europa Pedro Egea

Undertegnede fikk også mange hyggelig møter med Soke Inoue og hans elev, senior verdensmester i kata, Antonio Diaz fra Venezuela. Diaz var leid inn som personlig trener for danskenes representant i kata herrer 16/17 år. Dansken ble nummer 7, blant annet etter å ha slått tidligere verdensmester i første runde.

Jeg gratulerer klubbens utøvere med flott innsats i dette jr. VM, og gleder meg til å jobbe videre mot neste store mål, jr. EM i Baku, Azerbajan, i februar.