Hevder undertegnedes opplysninger ikke er riktige, i svar til andre som har henvendt seg.

 

Undertegnede har fått kjennskap til svar en representant for landslagsledelsen har sendt andre som har henvendt seg vedrørende dette famøse uttaket, etter min artikkel på vår hjemmeside.

For det første vil de på ingen måte erkjenne feil eller endre uttaket. For det andre hevder de at undertegnedes opplysninger rett og slett ikke er riktige!

Jeg kan ikke se at det jeg hevder er feil, og utfordrer derfor landslagsledelsen til å komme på banen, og oppklare det de mener er feil fra undertegnedes side. Vi har over 1000 treff på vår side hver dag nå, så her har landslagsledelsen en gyllen sjanse til å komme med sitt syn til alle de som faktisk lurer på dette.

Min kritikk av uttaket er basert på følgende i forrige artikkel:

1. påstand i min artikkel: Utøveren er forhåndsuttatt i en tyngre vektklasse enn den utøveren normalt har konkurrert i.

Et uomtvistelig faktum, da utøveren før uttaket ikke hadde konkurrert i den klassen i løpet av våren i NM eller internasjonale stevner.

Min kommentar: At utøveren naturlig kan ha blitt tyngre kan være greit, men da bør utøveren vise seg frem i sin “nye” klasse før et uttak bør gjøres etter min mening.

2. påstand: Utøveren har ingen resultater å vise til i den klassen utøveren kommer fra, i løpet av våren frem til forhåndsuttaket.

Fakta: Ingen scoringer og ut i første runde i Paris Open i januar i både i sin opprinnelige vektklasse og åpen klasse. 2 eller 3 scoringer i Dutch open i mars, ut i 2. runde, fremdeles i sin opprinnelige vektklasse. Sølv i NM uten å score i finalen og tap 0-3, i mars, i sin opprinnelige vektklasse. Sist i klassen med 3 utøvere i Nordisk i sin opprinnelige vektklasse, samt at utøveren senket laget i lagkamp da Norge ledet før utøverens kamp, og utøveren kunne tillate seg å tape med 2 poeng, men tapte med 3.

Min kommentar: Det var NM og de internasjonale stevnene i vår, før uttaket.

3. påstand: Den vrakede utøveren gjorde det bedre i Berlin, det første satsningsstevnet for landslaget i høst:

Fakta: Gull til den vrakede utøveren i 2 klasser (hvor seniorklassen var den svakeste nivåmessig etter mitt skjønn). Den uttatte utøveren ut i sin “nye” VM-klasse etter å ha tapt for en annen norsk utøver som senere tok bronse, mens den vrakede utøveren vant klassen.

4. påstand: Den uttatte utøveren representerer landslagssjefens klubb.

Et uomtvistelig faktum.

5. påstand: Den uttatte utøveren er kjæreste med trener fra trenerteamet.

Et uomtvistelig faktum.

Kommentar: Denne treneren skulle i utgangspunktet få en mer perifer rolle siden dette ble kjent, i henhold til landslagsledelsen. Så har ikke skjedd, og treneren var senest coach i Berlin og leder for den uttatte utøveren og andre utøvere i German Open forrige helg, med coachkort. Treneren har derfor tvert imot fått en tettere og mer sentral rolle i trenerteamet.

6. påstand: Treneren skal til Malaysia.

Det er den info jeg sitter på.

Konklusjon:

Jeg skjønner derfor ikke hvilke fakta som skulle være feil. Jeg kritiserer ikke at den uttatte utøveren kanskje er blitt tyngre. Det kan være en naturlig utvikling. Det jeg kritiserer er at en utøver er forhåndsuttatt til et VM uten resultater eller prestasjoner som rettferdiggjør et slikt uttak. Jeg vet at utøveren tilfredsstiller krav som treningsdagbok, oppmøte på samlinger, fysiske testresultater og treningsmengde, alt i henhold til Olympiatoppen. Men det er total mangel på prestasjoner og objektive resultater.

Teoretisk kan alle skrive treningsdagbok, møte opp på samlinger, ha gode treningsmengder, være fysisk i god form på tester, uten egentlig å være god i karate. Men det å hevde seg i den idretten vi driver må vel også være av betydning når det er snakk om uttak til et VM?

Jeg mener derfor fortsatt at dette stinker av innside-opplegg, og skummelt tette forbindelser. Har jeg feilinformert våre lesere, skal jeg være den første til å rette opp feilen. Eller enda bedre, landslagsledelsen kan selv oppklare det hele. Slik det står nå er det mine fakta som gjelder, og da er stanken rundt landslagsledelsen fortsatt sterk.