Rammer igjen uskyldige utøvere på flere måter gjennom sine merkelige uttak.

 

Forhåndsuttaket til jr. VM i oktober 2011, ble bekjentgjort i juni. Et forhåndsuttak er basert på at utøverne har prestert bra og fulgt opplegget til landslaget, og at det ikke er tvil om deres deltagelse. Der hvor man eventuelt var i tvil, ville man vente til en del faktorer falt på plass utover høsten.

Undertegnede reagerte da han så at en utøver var tatt ut i en vektklasse utøveren aldri har konkurrert i. Klassen utøveren har konkurrert i hele tiden var allerede besatt av en bedre kvalifisert utøver. Derfor valgte landslagsledelsen å forhåndsutta utøveren i en vektklasse høyere.

Det hører med til historien at landslaget allerede hadde en god utøver i den klassen, som nå ble vraket fra muligheten til å delta i jr. VM. Det hører også med til historien at den uttatte utøveren ikke har hevdet seg i sin klasse internasjonalt gjennom våren i forkant av forhåndsuttaket. Utøveren mangler rett og slett resultater som skulle tilsi et forhåndsuttak.

Jeg tenkte at enten er det noe undertegnede ikke ser, eller skjønner ved dette uttaket, eller så stinker det skikkelig av innsidekorrupsjon, i og med at jeg kjenner til alle involverte. Jeg valgte derfor å tro at det kanskje var noe jeg ikke hadde oppfattet, og at dette forhåpentligvis ville komme frem under høstens store prøve før jr. VM, Banzai Cup i Berlin midt i september. Et stevne med aldersklasser lik jr. VM, hvor nivået er medium internasjonalt. Et stevne landslagsledelsen hadde satt opp som høstens satsningsstevne for hele landslagsstammen i forkant av jr.VM.

I Banzai Cup forrige helg kom det helt klart fram at landslagsledelsen igjen hadde vært skikkelig ute å kjøre i sitt uttak til et representasjonsstevne. Den uttatte utøveren hevdet seg overhodet ikke i sin “nye”, tyngre klasse, og tapte for andre norske og de utenlandske. Utøveren hadde ingen skader og var frisk, men resultatene var nærmest katastrofale noen uker før jr.VM. Den forkastede utøveren, som fremdeles er i landslagsstammen, vant derimot klassen og viste at det ikke var tilfeldig, ved også å vinne senior klassen. For noen ekstra herlige triumfer det må ha vært for denne utøveren, og et skikkelig spark til landslagsledelsen.

Vel tenkte jeg, dette ser aldeles ikke bra ut for landslagsledelsen. Likevel, la oss gi det en uke til, og se hvordan det går i det siste stevnet før jr.VM, German Open. Et skikkelig høykvalitetsstevne hvor begge utøverne igjen skulle delta. Kanskje jeg ville oppleve overraskelser der. Der gikk begge ut i første runde, slik at dette ikke sa annet enn at de ikke greide å hevde seg i dette topp seniorstevnet denne gangen.

Jeg er derfor veldig spent på om landslagsledelsen nå tar konsekvensen av det de har sett i høst, og bruker muligheten for å sette uttaket til side, grunnet manglende prestasjoner. Noe de har bekjentgjort at de kan gjøre, dersom de finner grunn til det. Manglende prestasjoner er åpenbart. Eventuelt om de tar ut den som tydelig har bevist at uttaket burde vært annerledes. Alternativt droppe utøvere i klassen dersom de mener at ingen har oppfylt kriteriene. Påmeldingsfristen til jr.VM går ut torsdag denne uken, så ingenting er fastlåst.

Men, hva med stanken av innsidekorrupsjon? Det ligger i at den uttatte utøveren er kjæreste med en av trenerne for landslaget, som reiser til jr. VM i Malaysia, samt at utøveren er fra landslagssjefens klubb. Med andre ord flere ømtålelige, tette forbindelser til landslaget, som blir svært iøynefallende når utøveren åpenbart ikke er kvalifisert, men likevel blir tatt ut.

Denne utøveren er selvfølgelig fullstendig uskyldig i det som har skjedd. Så langt er det utøveren som har blitt pålagt et utilbørlig press av en landslagsledelse som burde vite bedre. Uskyldig er også den utøveren som kanskje burde vært til tatt ut til jr. VM. Utøverne er uskyldige, men landslagsledelsen er skyldig i grove feilvurderinger, og det hele stinker av nære relasjoner og favorisering.

De kan rette opp feilen hvis det er vilje til det. De har frem til torsdag på seg, og vi i vår klubb vil følge nøye med i saken.

For ordens skyld, ingen av utøverne det er snakk om representerer vår klubb.