Mellom de daglige dugnadene kjører Shihan Henriksen et karateopplegg med Eirik Gudbrandsen (13).

 

Eirik har både far Pål og lillebror Jørgen i klubben. I våres bestemte Eirik seg for å begynne å trene karate. Han hadde hatt lyst lenge, men kviet seg litt grunnet sitt handikap. Som 8 åring måtte nemlig Eirik amputere låret på grunn av kreft. Man beholdt blodgjennomstrømning til leggen, og erstattet låret med leggen. Leggen ble vridd en halv gang rundt, og ankelen fungerer delvis som kneledd. Han har protese på hele det ene benet.

I samarbeid med Shihan Henriksen ble det avtalt møte og gjennomgåelse av hva Eirik kan gjøre. Og det viste seg å være det meste. På forsommeren har de to kjørt et opplegg Shihan Henriksen har laget, og i løpet av sommeren vil Eirik bli gradert i henhold til et opplegg som ligger helt opp mot vanlig gradering. Etter sommeren er det meningen at Eirik skal integreres på et av våre vanlige partier.

Shihan Henriksen sier at Eirik er en fokusert og smart utøver, som står på skikkelig. Han trener en del hjemme, i tillegg til privat med Shihan. Shihan sier videre at Eirik tilegner seg kunnskaper svært raskt, samtidig som Shihan selv føler at han lærer og utvider sin egen horisont.

Eirik er et godt forbilde for alle, uansett handikap eller ikke. Shihan avslutter med å si at han er stolt av å ha en elev som Eirik.

Vi ønsker lykke til med prosjektet