Det var med spenning vi for første gang skulle prøve oss i det årlige Cumbria Open i Carlisle, England.

 

Slije, Doug James, Maria, Hege og Britt. Bak er Shihan Henriksen.

Vi visste ikke hvordan dette stevnet ville være, men i og med at det ble arrangert for 35. året på rad, mente vi at det måtte være bra. Og det var det. I en tid hvor mange er opptatt med eksamen, var det kun 3 av våre beste jenter som hadde meldt sin interesse for vårens siste stevne.

Hege Haavaldsen var ikke med til Tsjekkia i april, og ville ha internasjonal matching før hun skal gå løs på sommertreningen. Hun er forhåndsuttatt til Jr. VM i oktober, og har planene klare.

Maria B. Roll og Silje M. Vedvik ville prøve seg i utlandet igjen. Britt Haavaldsen ble med for å filme, og Shihan Henriksen som coach. Det var engelske og skotske utøvere som deltok. Våre jenter stilte i 16/17 år åpen klasse, men fikk også delta i klassen 18 år +. I tillegg deltok vi i lag 16 år +. I 16/17 år stilte Skottland blant andre med sin medaljevinner fra jr. EM i 2009 og 2011, Amy Connell.

Maria vant første runde mot en annen skotsk utøver på dommeravgjørelse, kvartfinalen mot England 2 -1, semifinalen mot Skottland 3-0 og var dermed klar for finalen. Silje tapte 0 -1 for utøveren Maria senere møtte i semifinalen, og var dermed ute.

I den andre puljen vant Hege 2 -1 i første runde over en skotsk utøver, så 4 -1 over England i kvartfinalen, hvor hun hadde en flott sanbon på ura mawashi. I semifinalen møtte hun den skotske medaljevinneren fra jr. EM, og det ble tap 0 – 2, og bronse til Hege.

Dermed finale mellom Maria og Skottland. Her ble den skotske utøveren for sterk, med sin beveglighet og erfaring. Det ble tap for Maria, men erfaring og sølv er godt å ta med seg videre.

I seniorklassen stilte England blant annet med en landslagsutøver fra 18-21 år. Maria hadde trukket henne i første runde, og det ble tap i forlengelse, etter 2 – 2 i ordinær tid. Silje gikk på nok et 0-1 tap, og dermed var det Hege vi måtte satse på. Hege hadde w.o i første runde. I kvartfinalen møtte hun en engelsk utøver, og vant 2 – 0. I semifinalen møtte hun den engelske landslagsutøveren, og det ble uavgjort. I forlengelsen satte Hege det nødvendige poenget, og vant 1 – 0. Dermed var Hege klar for finalen mot en annen engelsk utøver. Hege hadde tidligere slått denne utøveren i 16/17 år 4 – 1, og historien gjentok seg. Både med ura mawashi og resultat. Dermed gull til Hege i senior damer åpen klasse.

Tre fornøyde jenter – Silje, Hege og Maria

Siste post på programmet var lag damer 16 år +. Det var England, Skottland og Norge, selv om egentlig alle var klubblag. Alle lagene møtte hverandre. Vi slo begge lagene, med sterk innsats fra alle våre, og dermed gull i lag damer. England 2 og Skottland 3. Dette var flott matching, med mye gode utøvere, og gode dommere. Gemyttlig stemning med stor fleksibilitet.

Arrangør var Doug James, 8. Dan WKF. Han har trukket seg tilbake som internasjonal dommer, men hadde EKF lisens i 21 år, og WKF lisens i 15 år. Med som overdommer var Terry Pottage, som også har en lang årrekke som EKF og WKF dommer, bak seg. James hadde sørget for mange gode dommere slik vi så det. Han har stått som arrangør av dette årlige stevnet i 35 år.

Internasjonal matching er svært viktig, og alle våre fikk en rekke kamper. Silje fikk 3 kamper, Maria 6 kamper og Hege 8 kamper. Alt i løpet av 2 timer. Det må nevnes at Hege skåret 23 poeng, og fikk 5 poeng i mot seg, hvor 2 var straffepoeng. Ingen tvil om hvem som var stevnets utøver på damesiden.

Veldig bra innsats og erfaring for våre. Et stevne vi helt sikkert vil besøke igjen med en større tropp.