Nok en gang var en Mizuchiutøver funnet verdig til å motta denne hedersbevisningen. Denne gangen var det Hege Haavaldsen som fikk stipend overrakt av ordfører Odd Reinsfelt.

 

Hege er regjerende Norgesmester for andre året på rad i sin klasse, og har sølv i jr. VM som sin beste prestasjon så langt. For øvrig Norges eneste medaljevinner i jr. VM gjennom historien.

Det hele forgikk i festsalen i Bærum rådhus, hvor utøverne, deres ledere, ledende idrettspolitikere og juryen fra Bærum idrettsråd var tilstede. Det var enkel servering, og ordføreren holdt tale. Her poengterte han at det selvfølgelig ikke var store summer, men en klar anerkjennelse av utøvernes prestasjoner. Videre håpet han at det forhåpentligvis var en liten oppmuntring fra Bærum kommunes side, til å stå på videre. Han la også vekt på at disse unge utøverne er forbilder og idealer for mange idrettsungdommer rundt i idrettslagene.

Hege og ordfører Odd Reinsfelt

Bærum kommune ønsker å satse på både bredde og toppidrett, og ordføreren sa at de hadde den klare oppfatning at begge sider var avhengig av hverandre. Han poengterte også at Bærum kommune har rundt 50 000 medlemmer i idrettslagene rundt om i kommunen, og er en av landets beste idrettskommuner. Av alle disse medlemmene var altså dagens 13 stipendvinnere plukket ut.

Etter ordførerens tale var det pressens tur til å få sitt, før det hele ble avsluttet.

Vi slutter oss til gratulantene og gleder oss til å følge Hege videre!